یک منبع آگاه به ای بی اس نیوز گفت: در نشست آتی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعنامه ای علیه ایران تصویب نمی شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوشنبه گزارش خود از اجرای توافق جامع پادمان در ایران و همچنین گزارش فصلی اجرای برجام را در اختیار 35 عضو شورای حکام قرار داد.
آژانس در گزارش خود اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران به 5525.5 کیلوگرم رسیده است که نسبت به گزارش قبلی 1038.7 کیلوگرم افزایش یافته است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز گزارش داد که ذخایر اورانیوم غنیشده ایران با خلوص 60 درصد با کاهش 6.8 درصدی به 121.5 کیلوگرم رسیده است.
در این گزارش آمده است که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران با خلوص 20 درصد به 712.2 کیلوگرم رسیده است.
ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در یک سال گذشته همکاریها و مذاکرات فنی و حقوقی مستمر و فشردهای را در زمینههای مختلف از جمله استعمار چهار سایت، صدور روادید بازرسان آژانس، همسویی مواد هستهای و 84 درصد ذرات اورانیوم انجام دادهاند. .
در این میان از هر چهار مکان دو مکان حل شده است. علاوه بر این، ابهام آژانس در مورد وجود ذرات اورانیوم 84 درصدی که در گزارش قبلی ذکر شد نیز برطرف شده است. علاوه بر این مشکل، حفاظت نادرست مواد هسته ای در آزمایشگاه جباربن حیان که در گزارش اخیر اعلام شده بود، برطرف شده است.
یک منبع آگاه در خصوص احتمال صدور قطعنامه درباره ایران در نشست شورای حکام به ای بی اس نیوز گفت: «قطعی علیه برنامه هستهای ایران در نشست بعدی شورای حکام تصویب نخواهد شد.» شورای حکام بینالمللی انرژی اتمی آژانس. “.
از نظر کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی، آنها به طرق مختلف سعی در ادامه فشار بر ایران دارند، اما از نظر دولت آمریکا که درگیر بحران غزه و اوکراین و در انتخابات ریاست جمهوری آتی است، چنین نیست. او که بسیار مایل به تشدید جو نسبت به ایران و اجتناب از هرگونه تنش نظامی است، از روابط دیپلماتیک و هسته ای با تهران اجتناب می کند.
در عین حال، این احتمال وجود دارد که هفته آینده سه کشور اروپایی و آمریکا در یک «اعلامیه غیرالزامآور» خواستههای خود علیه برنامه هستهای ایران را تکرار کنند.
جو تشدید شده در شورای حکام در شرایطی که ایران به تعهدات خود بر اساس موافقتنامه جامع پادمان ها عمل می کند و به همکاری با بازرسان بر اساس بیانیه اسفند 1401 ادامه می دهد، ممکن است ایران را به تصمیماتی مانند افزایش تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته یا افزایش سطح و میزان سوق دهد. غنی سازی و این موضوعی است که مقامات آمریکایی و اروپایی و آژانس ریسک پذیرفته نیستند.
با این حال، به نظر آژانس و مدیرکل، آنها تحت فشار شدید کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای تشدید جو در شورای حکام علیه ایران هستند، از این رو بدعهدی های آنها در شورای حکام و همچنین با تأثیرگذاری بر متن. گزارش های مدیرکل درباره ایران
انتهای پیام