اما پازوکی دو روز مانده به پایان مهلت اعلام کرد که قیمت ها به قیمت های قبلی باز می گردد. وزارت صمت از آخرین فرصت روز شنبه (۲۳ بهمن) برای کاهش قیمت لوازم خانگی خبر داد و قول داد با شرکت های متخلف برخورد کند. وی همچنین گفت که به جز یک برند، سایر برندهای ایرانی قیمت خود را کاهش داده اند. سوالی که بازارها آن را تایید نکردند.
به گفته مدیرکل دفتر صنایع اداری و لوازم خانگی وزارت صمت، مواد اولیه واحدهای تولیدی کشور در دو سال گذشته به دلیل تغییر نرخ ها به طور میانگین حدود 60 درصد افزایش یافته است. به عنوان مثال قیمت جهانی ماژول تلویزیون 30 درصد، کمپرسور یخچال 20 درصد و ورق های رنگی، پیش رنگ و نورد سرد به کار رفته در بدنه اجاق گاز و ماشین لباسشویی به طور متوسط افزایش قیمت داشته است. حدود 60 درصد از سال 1397 تاکنون. به این ترتیب برخی از واحدهای تولیدی از هفته دوم یا سوم دی ماه، بسته به روالی که در هر سال داشتند، 12 تا 13 درصد افزایش قیمت داشتند.
قاچاق معکوس لوازم خانگی
وی با بیان اینکه قبل از تحریم ها 70 درصد بازار لوازم خانگی متعلق به برندهای کره ای بود، گفت: از سال 1397 تا 1399 با حمایت صنعت لوازم خانگی، تولید 8.5 میلیون دستگاه در سال به 15.5 میلیون دستگاه رسید. بنابراین 80 درصد افزایش تولید داشتیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، اواسط آذرماه دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران از افزایش 39 درصدی قیمت نهاده های تولید از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و در پایان آذرماه نیز اکبر پازوکی، رئیس انجمن صنفی از افزایش 39 درصدی قیمت نهاده های تولید خبر داد. اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اعلام کرد که برخی از تولیدکنندگان لوازم خانگی طی روزهای اخیر قیمت محصولات خود را بین 8 تا 12 درصد افزایش داده اند. بیشترین افزایش قیمت مربوط به یخچال و کولر آبی بوده و قیمت ماشین لباسشویی و ظرفشویی تغییری نکرده است.
وصالی همچنین درباره عدم پاسخگویی به این واحدهای تولیدی در قبال افزایش قیمت خود گفت: سامانه هوشمند ثبت سفارش با رضایت مشتری و اتفاقات رخ داده و قطعا در تامین مواد اولیه، ارز و ثبت سفارش ها ارتباط مستقیم دارد. موثر خواهد بود. همچنین تخلفات واحدهای تولیدی از طریق سازمان حمایت مصرفکننده و تولیدکننده پیگیری و تحریم میشود.
absnews
مدیر کل دفتر صنایع لوازم خانگی و دفتر وزارت صمت نیز درباره کیفیت لوازم خانگی گفت: از 100 درصد واحدهای تولیدی، 50 تا 60 درصد واحدهای تولیدی کیفیت مطلوب و حتی یکسانی دارند. صادرات خوب است معکوس یعنی کالای ایرانی به خارج از کشور می رود و لیبل خارجی یا کره ای می خورد و به کشور بازمی گردد و مردم با تصور کالای خارجی آن را می خرند.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از شاتا، محمد وصالی قمصری در یک ارتباط رادیویی با بیان اینکه از ابتدای شهریورماه نظارت هوشمند و هدفمند شده است، گفت: مبنای سامانه جامع تجاری فعال شده است تا واحدهای تولیدی، فاکتور خود را در آن قرار دهند. در مورد ساختار تشکیل دهنده هر محصول. همچنین بر اساس ساختار تشکیل دهنده هر محصول برای هر برند، از ابتدای آذرماه کارگروه های نظارت بر بازار وزارتخانه تشکیل و هر برند بررسی می شود.
وی با اعلام اینکه برندهای متخلف به مسیر همکاری بازگشته اند، گفت: برندهایی که با ما همکاری نکردند ممکن است دو یا سه برند بیشتر نباشند اما محصول آنها کالا نیست انتخاب شده (یخچال، ماشین لباسشویی، تلویزیون و اجاق گاز).
مدیرکل دفتر امور داخلی و صنایع اداری وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) از قاچاق معکوس لوازم خانگی خبر داد و گفت: پنج برند پس از افزایش قیمت بدون مجوز لوازم خانگی، قیمت محصولات خود را کاهش داده اند.
مدیرکل دفتر صنایع و لوازم اداری وزارت صمت در پاسخ به این سوال که آیا مردم می توانند انتظار ثبات یا کاهش قیمت را داشته باشند، پاسخ داد: مردم باید از ما انتظار داشته باشند که این کار را انجام دهیم. با پیگیری های انجام شده حدود پنج برند قیمت خود را کاهش دادند.
قیمت مواد اولیه چقدر افزایش یافته است؟
به گفته مدیرکل دفتر صنایع لوازم خانگی و دفتر وزارت صمت، این صنعت با اشتغال 300 هزار نفر، گردش مالی 6 میلیارد دلاری و تعداد واحدهای فعال در حدود 500 واحد است که البته بالغ بر 800 واحد تولیدی داریم. . .
وی با اشاره به افزایش 100 تا 120 درصدی برخی محصولات گفت: در مورد خشکشویی تولید بیشتر بود و خوشبختانه افزایش قیمت زیادی نداشتیم و این افزایش کمتر از 20 تا 30 درصد در سال بود. از جمله یخچال های ساید بای ساید و دوقلو.