این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی درباره عدم ارتباط شرکت های دانش بنیان با بخش های مختلف صنعت حمل و نقل گفت: به دلیل عدم وجود برنامه لجستیکی از سوی صاحبان ایده به ویژه شرکت های دانش بنیان، ایران از فهرست کشورهای دارای قابلیت ترانزیت منطقه خارج شد.
گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا; با وجود جذابیت ترانزیت از طریق ایران، ترانزیت بار در سال های اخیر رشد چشمگیری نداشته است. انبوه قوانین و مراجع تصمیمگیر، نبود زیرساختهای مناسب، فرسودگی ناوگان، مشکلات روادید، تاخیر در صدور روادید برای رانندگان ترانزیتی، بیمه ترانزیت و تحریمها از مهمترین نقاط ضعف ترانزیت ایران است.
فاطمه قنبرپور، نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی آنا، دلایل عقب ماندگی اقتصاد ایران در رابطه با اقتصاد بسیاری از کشورهای همسایه به ویژه در حوزه حمل و نقل بخش لجستیک و ترانزیت: علاوه بر تحریم ها، مدیریت ناکارآمد، مبنای وضعیت اقتصادی کنونی کشور شده است و در بسیاری از بخش های اقتصادی کشورهای همسایه توانسته اند رقابت ما را بدزدند.
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران گفت: سایر کشورها در بخشهای مختلف اقتصادی رشد داشتهاند. زیرا مدیران وارد بازی و دعوای سیاسی نمی شوند و انتخاب آنها بر اساس شایستگی و تجربه صورت می گیرد.
مسائل ویزا، بیمه نامه سبز و حمل و نقل برای فعالان اقتصادی
وی بیان کرد: بر خلاف تصور بسیاری، حوزه حمل و نقل با شرایط ژئوپلیتیک و مسائل سیاسی گره خورده است و فعالان این بخش همواره در دام مسائل مربوط به این بخش هستند. به عنوان مثال فعالان صنعت حمل و نقل درگیر بیمه نامه های سبز هستند و در صدور ویزا برای حمل کالا مشکلات زیادی وجود دارد.
قنبرپور گفت: کامیون هایی که عازم مقاصد اروپایی هستند ماه هاست که در صف صدور روادید هستند و به همین دلیل فعالان حوزه حمل و نقل از مشکلات عدیده در این حوزه خسته شده و فعالیت خود را کاهش داده اند.
افزودن خود تحریمی و بی کفایتی مدیریتی به مشکلات فرامرزی بخش حمل و نقل
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران افزود: مشکلات حوزه حمل و نقل، لجستیک و ترانزیت محدود به مرز نیست و خود تحریمی و عدم صلاحیت مدیریتی در داخل و حتی اگر وجود داشته باشد. ارتباطات لازم تضمین می شود، اکوسیستمی که فعالان اقتصادی و پایگاه های دانشی که در آن فعالیت می کنند درگیر مشکلاتی هستند که امکان فعالیت و استفاده مناسب از توانمندی ها را نمی دهد.
در هفته های آینده هیچ گرین کارتی در کشور تمدید نخواهد شد
وی درباره تراز تجاری منفی کشور با سایر کشورها گفت: بخش حمل و نقل یکی از بخش هایی است که بیشترین آسیب را از عدم تعادل تجاری متحمل شده است. در هفته های آینده هیچ گرین کارتی در کشور تمدید نخواهد شد و بدون گرین کارت نمی توانید وارد اروپا شوید.
افزایش ریسک تجاری با دور زدن تحریم ها
قنبرپور تصریح کرد: دور زدن تحریم ها نیز به معنای صدور اسناد جعلی است که ریسک بسیار بالاتری در حمل و نقل و تجارت دارد و افزایش قیمت تمام شده محصولات ایرانی به مقصد بازار جهانی.
عدم صدور بیمه سبز برای شرکت های ایرانی در اروپا به معنای جایگزینی سایر کشورهاست
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: عدم صدور بیمه سبز شرکت های ایرانی به اروپا به معنای جایگزینی محصولات ترکیه با محصولات ایرانی است. زیرا این کشور برنامه حمل و نقل بلندمدت دارد و در میان مدت تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی برای همیشه حذف خواهند شد.
وی گفت: بیمه های بین المللی حاضر به بیمه محصولات صادراتی ایرانی نیستند و اگر کالا در این مسیر با مشکل مواجه شود مشخص نیست وضعیت بیمه آن چگونه خواهد بود. در چرخه حمل و نقل صحیح باید بار ارسال و مرجوع شود و کالای دیگری نیز ارسال و به کشور بازگردانده شود.
مهلت 9 ماهه صدور روادید برای رانندگان ترانزیت ایرانی
قنبرپور خاطرنشان کرد: صدور روادید برای رانندگان ایرانی ترانزیت تقریباً 9 ماه زمان می برد. اخیرا در جلسه ای اعلام شد که تعداد کمی از کامیون های ایرانی به اروپا سفر می کنند و کامیون های ترکیه کالاهای ایرانی را از مرز به کشورهای اروپایی حمل می کنند.
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران گفت: وقتی رانندگان در کار ترانزیت بین المللی با مشکل مواجه می شوند و کالا را حمل نمی کنند، طبیعی است که درآمدی برای تعویض کامیون و وسیله نقلیه خود ندارند. .
3 سال است که نوسازی ناوگان حمل و نقل بار در کشور تکمیل نشده است
وی ادامه داد: سه سال است که کار نوسازی ناوگان حمل و نقل بار کشور به پایان نرسیده است، ستاد حمل و نقل سوخت مجوز می دهد; اما وزارت حفاظت از حریم خصوصی مجوز نمی دهد و از ثبت سفارش به مدت 8 ماه جلوگیری می شود. از سوی دیگر، قاتلان در گمرک انبار و مشمول نرخ ارز نگهداری می شوند و در نتیجه خسارت کلی به بار می آورند.
کامیون 2 میلیارد و 500 هزار تومانی با نرخ 7 میلیارد تومان به دست مصرف کننده می رسد.
قنبرپور گفت: کامیون 50 هزار دلاری که پیش بینی می شود در محدوده 2 میلیون و 500 هزار تومان به دست مصرف کننده برسد، به صورت جنون آمیز به 5 میلیارد تومان می رسد و با حضور دلالان و دلالان، قیمت آن برای مصرف کننده تا ساعت 7 افزایش می یابد. میلیارد تومان.
وی بیان کرد: وقتی سوءمدیریت صورت می گیرد نتیجه این می شود که به افراد مسئولیت هایی داده می شود و تصمیماتی می گیرند که هیچ دانش و تجربه ای درباره آن ندارند و به عنوان مثال فساد در واردات چای با ملاس و برنج از این تصمیمات بیرون می آید.
وی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی درگیر بروکراسی اداری هستند و فعالان به دلیل مشکلات سیستم نوبت دهی، واردات مرگبار و بسیاری از مسائل اجرایی با مشکلات زیادی مواجه هستند.
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه بانک مرکزی سه ماه است به نامه های بین المللی پاسخ نداده است، تصریح کرد: به دلیل عدم پاسخگویی به این نامه ها، این بیمه نامه ها لغو شد و عضویت ایران لغو می شود. در حالی که مدیران موثر می دانند که باید به نامه ها با مراجع خارجی پاسخ دهند.
وی تاکید کرد: در نهایت به دلیل نبود برنامه لجستیکی از سوی شرکتهای صاحب ایده بهویژه شرکتهای مبتنی بر دانش، ایران از فهرست کشورهای توانمند ترانزیتی منطقه خارج شد.