پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

فرخیز برای 10 میلیارد دلار مبادلات خصوصی با عراق


رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: با توجه به قابلیت های متعدد دو کشور، امکان مبادلات سالانه 10 میلیارد دلار وجود خواهد داشت.

به گزارش ای بی اس نیوز، یحیی اسحاق در نشست بررسی فرصت های توسعه تجارت با عراق اظهار کرد: نگاهی به بررسی ها و تحقیقات منتشر شده در چند ماه گذشته نشان می دهد که عراق به یکی از مهمترین مقاصد سرمایه گذاری در جهان تبدیل خواهد شد. منطقه در 10 سال آینده و دولت این کشور نیز به دنبال سرمایه گذاری 300 میلیارد دلاری است. این موضوع شاید به فرصتی مهم برای فعالان اقتصادی ایران تبدیل شود.

وی با بیان اینکه امکان سرمایه گذاری مشترک در حوزه های مختلف بین ایران و عراق وجود دارد، تصریح کرد: شرکت های ایرانی می توانند کنسرسیوم های مشترکی برای سرمایه گذاری در عراق تشکیل دهند. زیرا کار به تنهایی دشوار است و می توان به طور مشترک بین فعالان اقتصادی ایران، عراق و حتی از یک کشور ثالث کنسرسیومی تشکیل داد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق همچنین درباره تجارت مشترک دو کشور تصریح کرد: بخش خصوصی ما در چند سال گذشته مشکلی برای صادرات به عراق نداشته و ارز حاصل از فروش محصولات خود را پس داده و در صورت مسدود شدن آن. پول، مربوط به صادرات دولتی است. از نظر ما، هدف 10 میلیارد دلاری تجارت مشترک سالانه به خوبی در دسترس است و می توان با افزایش نقش بخش خصوصی به آن دست یافت.

به گزارش ای بی اس نیوز، در ادامه این نشست، عبدالامیر ربیحاوی – رایزن بازرگانی ایران در عراق – گفت: عراق برای ما مزیت های مختلفی دارد، هم از نظر مرزی، هم از نظر شباهت های جغرافیایی و فرهنگی و هم از نظر شرایط سرمایه گذاری در این کشور کاملاً است. نشانه آن است که می توانید برنامه ریزی دقیقی برای حضور در بازار این کشور داشته باشید.

وی به قانون جدید سرمایه گذاری عراق اشاره کرد و گفت: با توجه به حجم طرح های سرمایه گذاری و برنامه ای که دولت عراق برای بازسازی این کشورها در دستور کار قرار داده است، ما هم در سطح بنگاه های دولتی و هم در سطح … بخش خصوصی، فرصت مشارکت دارند. ما مناطقی خواهیم داشت که در نهایت می تواند منجر به توسعه صادرات کالا و خدمات ما به عراق شود.

به گفته ربیحاوی، پیش بینی های جهانی حاکی از آن است که رشد اقتصادی عراق در سال 2024 حدود 6.8 درصد خواهد بود و در این فضا تجار ایرانی که حدود 10 درصد نیاز وارداتی عراق را تامین می کنند، می توانند نقش مهمی ایفا کنند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *