مدیرعامل شرکت مخابرات ایران به تشریح مشکلات اخیر این شرکت و دلایل ماموریت وزیر ارتباطات برای رسیدگی به وضعیت مخابرات ایران و همچنین علت بحث تمدید مجوز شرکت مخابرات پرداخت. تمدید شده است.
مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در بازدید از خبرگزاری دانشجویان ایران (ای بی اس نیوز)، به بیان موضوعات متعدد و مهم این شرکت پرداخت و در این مجموعه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. وی در خصوص مشکلات اخیر پیش آمده برای این شرکت و دلایل ماموریت وزیر ارتباطات برای مقابله با وضعیت آشفته شرکت مخابرات ایران، گفت: وزیر محترم ارتباطات به عنوان سهامدار 20 درصد آبران. شرکت مخابرات و همچنین عضویت در هیات مدیره شرکت مخابرات ایران و دو نفر از اعضای هیات مدیره شرکت ارتباطات سیار منصوب می شوند و دارای نفوذ مستقیم در اداره شرکت مخابرات ایران و شرکت های تابعه آن می باشد. از سوی دیگر بر اساس قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و اطلاعات، نماینده دولت در خصوص شرکت مخابرات ایران است و نقش رهبری بزرگ را ایفا می کند.
سلطانی با اشاره به مشکلات مالی فعلی که ناشی از تصمیمات نادرست دولت های گذشته است، تاکید کرد: تضعیف نقدینگی شرکت مخابرات میوه همانند سیاست های قبلی بوده و موجب نارضایتی کارکنان این شرکت شده است. این شرکت باعث تاخیر 17 و 18 روزه در پرداخت حقوق شد. البته این موارد پیش از این نیز پیش بینی شده بود و طی مکاتبات متعدد به اطلاع مقامات عالی اجرایی و حاکمیتی رسیده بود.
وی افزود: در همین راستا جلسه ای با آقای مخبر داشتم که در آن جلسه مشکلات شرکت را مطرح کردم و ایشان گفتند که برای تشکیل جلسه و حل مشکلات تجاری با وزیر ارتباطات صحبت خواهند کرد.
دستور معاون اول محترم رئیس جمهور منجر به تشکیل جلسه ای با رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جناب آقای دکتر لاجوردی گردید و امیدواریم تصمیمات این جلسه به نفع مردم و کارکنان شرکت مخابرات ایران باشد.
سلطانی گفت: با توجه به کاهش نقدینگی نمی توان برای زمان پرداخت حقوق کارکنان شرکت مخابرات ایران برنامه ریزی کرد. مخابرات ایران شرکتی است که بر اساس ارائه خدمات به جامعه درآمدهای ریالی دارد و باید بر اساس این درآمدهای ریالی نسبت به هزینه های دلاری و ارزی تدابیری اتخاذ کند تا امکان تداوم ارائه وجود داشته باشد. خدمات. بنابراین تغییر نرخ برابری ریال در برابر ارزهای خارجی باید با یارانه دولت باشد و یا با توجه به این تغییرات، مرجع قیمتگذاری اقداماتی را برای ایجاد تعادل در درآمد و هزینه از طریق اصلاح و تعدیل نرخ خدمات انجام دهد. متاسفانه از سال 2019 کمیسیون نظارتی این نرخ ها را تعمیر نکرده و تعدیل نکرده است. تعرفه های خدمات این شرکت که در برخی از تعرفه ها 2 سال و در تعرفه ثابت بیش از 10 سال به طول انجامید، منجر به عدم رشد متوازن در درآمد شرکت شد.
مدیرعامل شرکت مخابرات گفت: هرچند با حمایت جناب آقای دکتر زارع پور برای رفع این مشکل اقداماتی انجام شد، اما به دلیل عدم تصمیم گیری در دولت قبل، کار بیشتری برای اصلاح آن لازم است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در ادامه با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم گیری کلی در مورد تعرفه را بر عهده دارد، گفت: مشکلات دیگری نیز وجود دارد و چون مخابرات ایران شرکت بزرگی است، تاثیر افزایش تورم و تغییر برابری ریال. و ارز در هزینه های خود تصاعدی و غیرخطی خواهد بود حتی اگر درآمدهای آن افزایش نیافته باشد. در واقع هیچ مجوزی برای افزایش درآمد داده نشد و بر این اساس در بخش ثابت، عملکرد 12 ماهه سال 1401 شرکت به 2500 میلیارد تومان زیان عملیاتی تبدیل شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون دلیل عدم صدور مجوز افزایش درآمد مخابرات ایران اعلام نشده است، تاکید کرد: این موضوع به ما نیز مربوط می شود. سال گذشته 500 میلیارد تومان یارانه از سوی شرکت مخابرات به دلیل تعدیل نشدن تعرفه خدمات اختصاص داده شده به شرکت های خصوصی فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت شد و امسال این رقم به 800 میلیارد تومان رسید.
سلطانی همچنین موضوع عدم تمدید مجوز شرکت مخابرات ایران را مورد بحث و بررسی قرار داد و گفت: مدت پروانه فعالیت این شرکت 15 سال و منقضی شده بود و با توجه به روند تمدید پروانه مورد توافق طرفین، مکاتبات لازم برای تمدید انجام شد. در مهلت های قانونی البته طبق مستندات قانونی موجود، وزارت ارتباطات با تمدید مجوز به مدت 5 سال از تیرماه 1402 موافقت کرد، اما اعلام کردند که شرایطی وجود دارد که باید به آن اضافه شود و دیرتر اعلام می کنند.
وی ادامه داد: در این مدت وزارت ارتباطات مجوز شرکت های کوچک FCP را صادر کرد تا فعالان این حوزه بتوانند در کنار شرکت مخابرات برای دستیابی به 20 میلیون پورت فعالیت کنند. بر اساس تصمیمات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مقرر شد شرکت مخابرات ایران نیز به شرط امضای تفاهم نامه ای که تنظیم شده، در اجرای پروژه هجینگ 20 میلیون دلاری فعالیت کند، اما با بررسی تفاهم نامه، مشاهده شد که برخی از عناصر و شرایط محاسباتی و چشم انداز اقتصادی آن و این امر به طرح تجاری آن لطمه وارد می کند و مدیریت ارشد مخابرات ایران به دلیل مسئولیت در قبال سرمایه سهامداران خرد که حق شرکت است با آن مخالف هستند. مردم و همچنین حمایت از منافع و سرمایه عموم مردم در قالب سهام دولت که خزانه داری است. بارها درخواست تغییر در این موارد را به وزیر محترم و رئیس دولت اعلام کرده اند. نهاد نظارتی
وی گفت: بنابراین هیات مدیره و سهامداران شرکت مخابرات تفاهم نامه مذکور را با این شرایط امضا نکردند و عدم امضای این تفاهم نامه منجر به این شد که سازمان تنظیم مقررات ارتباطات و شرکت مخابرات ایران تاکنون این تفاهم نامه را امضا نکرده اند. امضاء شده. به نتیجه نهایی در مورد شرایط ضمیمه نامه تمدید مجوز دست یابد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: بحث ما این بود که این وضعیت هیچ منفعتی برای مخابرات و حتی توسعه زیرساخت های فیبر نوری ندارد اما چون متعهد به مردم و دولت سیزدهم هستیم موضوع را مطرح کردیم. توسعه فیبر نوری به هیئت مدیره شرکت مخابرات تحت عنوان طرح جهادی حرکت فیبر نوری (طرح نجما) را تصویب کردیم و از خرداد سال گذشته به استان ها ابلاغ کردیم و همه استان ها طرح خود را به ایران ارسال کرده اند. شرکت مخابرات و پس از تایید هیات مدیره، عملیات فنی مربوطه با تامین منابع عملیاتی می شود. این کار از محل فروش املاک انجام می شود و هم اکنون هر هفته به طور مرتب پروژه را افتتاح می کنیم و در هفته دولت پروژه فیبر نوری 240 کیلومتری دراستان مرکزی را افتتاح کردیم.
انتهای پیام