به گزارش ای بی اس نیوز، جمهوری اسلامی ایران علیرغم مخالفت رژیم صهیونیستی و سنگ اندازی آمریکا، به عضویت دائمی کمیته علمی اثرات تشعشعات هسته ای سازمان ملل متحد (UNSCEAR) درآمده است.
انسکر در زمان تاسیس 15 عضو داشت که بعداً 12 کشور دیگر به آن اضافه شدند. در حال حاضر 27 کشور از جمله استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، چین، فنلاند، فرانسه، آلمان، هند، کره جنوبی، ژاپن، لهستان، روسیه، اسپانیا، سوئد، بریتانیا و ایالات متحده اعضای دائمی و در کشورهای دیگر هستند. سه کشور تعداد اعضای کامل به 31 عضو افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام/
Ansker در حال حاضر معیار رسمی بین المللی برای سطوح و اثرات تشعشعات هسته ای است، به همین دلیل عضویت در این نهاد بین المللی سطح بالا بسیار مهم است.
کمیته علمی در سال 1955 به منظور جمع آوری و ارزیابی اطلاعات در مورد اثرات تشعشعات اتمی بر انسان و نحوه مقابله با اثرات تشعشعات اتمی تأسیس شد و عضویت آن تا کنون عمدتاً به بلوک غرب محدود شده است.
بر اساس گزارش دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک، پس از چندین دور مذاکره فشرده درباره پیش نویس قطعنامه ارائه شده از سوی استرالیا که در نهایت روز سه شنبه به اتفاق آرا به تصویب رسید، کمیته عمومی ویژه سیاسی سازمان ملل متحد جمهوری اسلامی ایران توانسته است جایگاه خود را از «ناظر» در این نهاد علمی پیشرو بین المللی به «عضو کامل» ارتقا دهد.
مجید اختروانچی سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل متحد پس از تایید عضویت کامل کشورمان در این نهاد علمی برجسته بین المللی، از تصویب عضویت کشورمان استقبال و بر افزایش کارایی و اثربخشی این نهاد پس از تکمیل کامل تاکید کرد. عضویت جمهوری اسلامی ایران با انسکر و حمایت کامل وی از اقدامات خود در زمینه های فعالیت خود، از جمله مسائل مربوط به ایمنی هسته ای، مراقبت های بهداشتی عمومی و محیط زیست، بر اثرات مخرب تشعشعات هسته ای تاکید کرد.
لازم به ذکر است بر اساس قطعنامه مصوب روز سه شنبه، علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، نروژ، الجزایر و امارات متحده عربی نیز به عضویت این نهاد علمی سازمان ملل درآمده اند. کار ایران و این کشورها در کمیته علمی اثرات تشعشعات اتمی سازمان ملل متحد حدود یک ماه دیگر پس از تایید نهایی عضویت آنها در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که انتظار میرود با اجماع برگزار شود، آغاز میشود.
ایران به عضویت دائمی باشگاه علوم پرتوهای هسته ای سازمان ملل متحد درآمده است.
جمهوری اسلامی ایران پس از یک دوره چهار ساله به عنوان ناظر کشورمان در این کمیته، امسال برنامه ریزی و تلاش کرد تا «عضو کامل» خود را تأمین کند و به درخواست وی به مجمع عمومی سیاسی سازمان ملل تبدیل شد.
جمهوری اسلامی ایران در سال 2011 درخواست عضویت در کمیته علمی سازمان ملل متحد در مورد اثرات تشعشعات هسته ای را داد و علیرغم مخالفت های شدید، در سال 2017 به عنوان عضو ناظر اعطا شد و از آن زمان تاکنون دانشمندان کشورمان فعالانه در فعالیت ها شرکت می کنند. این موسسه علمی سازمان ملل
این کشورها نیز همواره به بهانه های مختلف از جمله ضعف ظرفیت علمی کشورهای در حال توسعه در این حوزه، از حضور کامل نظارتی خود در این کمیته جلوگیری کرده اند. اما وقوع حوادث هسته ای به ویژه در نیروگاه های هسته ای چرنوبیل و فوکوشیما اهمیت این کمیته علمی را بیش از پیش برجسته کرد و تقاضا برای عضویت در آن را افزایش داد.