عزم اتحادیه اروپا برای انتقام از چین و روسیه/رقابت تنگاتنگ عربستان سعودی و امارات متحده عربی
تحلیل جدید اتاق بازرگانی از اقتصاد جهانی حاکی از عزم اتحادیه اروپا برای انتقام گیری از چین و روسیه است و در سطح منطقه نیز شاهد تلاش های جدید ترکیه برای بهبود شرایط اقتصادی این کشور، رقابت تنگاتنگ عربستان و روسیه هستیم. امارات متحده عربی برای توسعه
به گزارش ای بی اس نیوز، در هفتاد و دومین گزارش از سلسله گزارشهای «پایش تحولات تجارت جهانی» که توسط اتاق بازرگانی ایران منتشر شده است، مجموعهای از تحولات اخیر در لایههای جهانی و منطقهای محیط ژئواکونومیک ایران ارائه شده است. آخرین تحولات اقتصادی روندها و پیشبینیهای تهیهشده توسط بزرگترین نهادهای اقتصاد بینالمللی، در قالب دادههای جدید تحلیل شدهاند.
بر اساس این گزارش، به نظر می رسد در سطح جهانی، اتحادیه اروپا مصمم به انتقام از چین و روسیه است. ترس از تسلط چینی ها بر بازار خودروهای الکتریکی، اروپا را مجبور کرده است که یک طرح تحقیقاتی ضد یارانه چینی را با هدف مبارزه با قیمت های پایین مصنوعی با کمک گسترده دولت چین اجرا کند.
ایتالیا علیرغم اصرار بر حفظ روابط دوستانه با چین، اعلام کرد که از طرح کمربند و جاده این کشور خارج خواهد شد. علاوه بر این، دوازدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا، با هدف جلوگیری از دسترسی روسیه به کالاهای تحریم شده از طریق کشورهای ثالث، روی میز اتحادیه اروپا قرار دارد تا مواضع اساسا بحث برانگیز اتحادیه اروپا در قبال چین و روسیه را تکمیل کند.
تلاش ترکیه برای بهبود شرایط اقتصادی
در سطح منطقه، ترکیه پرچمدار تحولات اخیر بوده است. بهبود مستمر روابط این کشور و قطر باعث می شود که حجم سرمایه گذاری های قطر در ترکیه از مرز 10 میلیارد دلاری فعلی فراتر رود. ترکیه در ادامه مسیر اصلاحات اقتصادی و با کمک ۱۸ میلیارد دلاری دریافتی از بانک جهانی به دنبال بازگرداندن ثبات اقتصادی و رفع آسیب های ناشی از تورم فعلی در اقتصاد است.
اخذ مجوز از غول تجارت الکترونیک چینی علی بابا برای سرمایه گذاری دو میلیارد دلاری در ترکیه، ایجاد کریدورهای تجاری و استقبال از پروژه جاده توسعه عراق و همچنین همسویی با چین در مخالفت با کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا. ، که ترکیه در آن حضور ندارد. از جمله اقدامات این کشور تقویت موقعیت ژئواکونومیک و بهبود شرایط اقتصادی است.
رقابت بین عربستان سعودی و امارات متحده عربی
از سوی دیگر، عربستان سعودی و امارات همچنان در تلاش های خود برای گسترش هر چه بیشتر رقابت تنگاتنگی دارند. هر دو کشور برای تنوع بخشیدن به ذخایر ارزی خود، ورود به مناطق پرمخاطره و پردرآمد و همچنین افزایش سرمایه گذاری خارجی، بخشی از اوراق خزانه آمریکا را فروختند.
عربستان سعودی در جریان اجلاس سرمایه گذاری با هند بیش از 50 قرارداد همکاری و تفاهم نامه با این کشور امضا کرد. این کشور همچنین مذاکراتی را با آمریکا آغاز کرده است تا با سرمایه گذاری مشترک در معادن آفریقا که امروز صحنه مناقشات جدی چین و آمریکاست، گامی رو به جلو در جهت تامین امنیت تامین فلزات حیاتی بردارد.
مشارکت امارات متحده عربی در بسترهای ایجاد شده برای حل مشکلات زیرساختی قاره آفریقا و تسریع در توسعه پروژه های انرژی پاک در این قاره، در کنار افتتاح اولین دفتر خارجی بانک سرمایه گذاری آسیایی در زیرساخت ها در ابوظبی. ، نشان دهنده تمایل راسخ این کشور برای دستیابی به توسعه پایدار است. در واقع، امارات متحده عربی اخیراً اعلام کرد که متعهد به 4.5 میلیارد دلار برای تسریع توسعه پروژه های انرژی پاک در آفریقا است.
شایان ذکر است که مرکز تحقیقات اتاق ایران با هدف بررسی رویدادهای کلیدی در محیط ژئواکونومیک ایران و در این گزارشها، مجموعهای از گزارشهای “پایش تحولات تجارت جهانی” را تهیه و منتشر کرده است. لحظه. از نقطه نظر تأثیرگذاری بر دیپلماسی اقتصادی و وضعیت ژئواکونومیک، ایران مورد بحث قرار می گیرد.
انتهای پیام