محققان یکی از شرکت های دانش بنیان برای اولین بار در کشور کاتالیزور هیدروژنه استیلن تولید کردند و به گفته مدیرعامل این شرکت، با این دستاورد، تقاضای سالانه کاتالیزور هیدروژنه کردن استیلن برای پتروشیمی های مختلف افزایش یافت. در کشور از جمله پتروشیمی ایلام، مروارید، آریا ساسول، جم و بندر امام حدود 100 تن برآورد می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، امیرهمان کریمی وثیق، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تولید کاتالیزورهای مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، مسیر تحقیقاتی این شرکت را برشمرد و گفت: از سال 1400 پروژه ای با حمایت نوآوری و شکوفایی آغاز شد. صندوق تولید 3 کاتالیزور برای هیدروژنه کردن استیلن و متانول ما پیش اصلاح را شروع کردیم و امروز شاهد آن هستیم. افتتاح خط تولید کاتالیزورهای هیدروژنه استیلن و برای تولید این نوع کاتالیزور در مرحله توسعه کارخانه هستیم.
مدیرعامل این شرکت با اشاره به اهمیت این محصول در صنعت پتروشیمی گفت: کاتالیزور هیدروژنه استیلن برای حذف ناخالصی های استیلن از محصول اتیلن واحدهای الفین استفاده می شود و از خود اتیلن در صنایع پلیمری برای تولید پلی اتیلن استفاده می شود.
به گفته وی، عدم حذف این ناخالصی ها باعث مسمومیت کاتالیزور و توقف فرآیند تولید پلی اتیلن و خسارات مالی زیادی می شود.
کریمی وثیق با بیان اینکه مطالعات تولید کاتالیست هیدروژنه استیلن از سال 1394 آغاز شد، گفت: یک سال بعد بر اساس تفاهم نامه ای که با پتروشیمی مروارید منعقد کردیم، طرح پایلوت را در شرایط یک واحد صنعتی در این مجتمع طراحی و اجرا کردیم. در مرحله اول 20 کیلو کاتالیزور به این مجتمع تحویل داده شد و در مدت 3 ماه پس از آزمایش راکتور، عملکرد کاملاً مطابق با کاتالیزورهای تجاری رایج بود و هیچ گونه افت فعالیتی مشاهده نشد که به منزله مبنای انعقاد قرارداد صنعتی با پتروشیمی مروارید به میزان 26 تن و پتروشیمی بوشهر نیز 126 هزار لیتر بوده است.
کریمی واثق کاتالیزور هیدروژنه استیلن را یک فناوری با تکنولوژی بالا می داند و تنها چند شرکت خارجی این نوع کاتالیزور را در دنیا تولید می کنند و یادآور می شود: پیش از این همه کاتالیست های مورد استفاده در صنعت پتروشیمی کشور وارد می شد. اما به لطف دستاوردهای محققان این شرکت دانش بنیان، موفق شدیم کاتالیست هیدروژنه استیلن را برای اولین بار در کشور تولید کنیم.
وی با تاکید بر اینکه این نوع کاتالیست ها نیاز جدی صنعت پتروشیمی کشور را تشکیل می دهند، افزود: نیاز سالانه به کاتالیست هیدروژنه استیلن برای محصولات مختلف پتروشیمی در کشور از جمله پتروشیمی ایلام، مروارید، آریا ساسول، جم و بندر امام، برآورد می شود. حدود 100 تن باشد.
وی افزود: تولید این کاتالیزورها علاوه بر تامین نیاز ملی، تاکنون 24 میلیون دلار صرفه جویی کرده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز سارو تاکید کرد: با افتتاح خط تولید کاتالیست هیدروژنه استیلن، اشتغال 40 نفر در این بخش ایجاد شد و با افزایش ظرفیت تولید، اشتغال تعداد بیشتری از متخصصان تضمین می شود. در این مجموعه انتظار داریم از سال 1403 تا 1407 به سقف تولید سالانه 8000 تن کاتالیست برسیم، 50 درصد تولید صادر شود و ارز خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.
کریمی وثیق در خصوص ظرفیت صادراتی محصولات این مجتمع گفت: در زمینه کاتالیست های هیدروژنه استیلن تمرکز اصلی بر تامین نیاز داخلی است اما در زمینه سایر کاتالیست های تولیدی هم اکنون در حال اجرای برنامه صادراتی برای انواع مختلف هستیم. کشورها.
وی در گفتگو با مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: با وجود اینکه موفق به فروش محصولات شده ایم، همچنان یک استارت آپ هستیم و در این شرایط نباید حمایت های دولت قطع شود.
کریمی وثیق در بحث چالش های ضمانت نامه های بانکی گفت: ما ضمانت های لازم را برای اخذ وام نداریم و تنها ضمانت نامه ای که می توانیم بدهیم کارخانه هایی است که نصب شده است و این ضمانت نامه ها مورد قبول بانک ها نیست.
انتهای پیام