دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

عربستان سعودی با حذف سوخت های فسیلی مخالف است

وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد که کشورش سندی مبنی بر پایان دادن به استفاده از سوخت های فسیلی در کنفرانس آب و هوای COP28 در دبی را نمی پذیرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان در گفت و گوی تلویزیونی در ریاض در پاسخ به این که آیا کشورش که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است، با افزودن این جمله قانع می شود، گفت: قطعا خیر.

توافق برای حذف یا کاهش تدریجی استفاده از سوخت های فسیلی یکی از خواسته های اصلی بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا در کنفرانس COP28 است. این سند باید به طور جمعی مورد توافق قرار گیرد. انتظار می رود مذاکرات تا 12 دسامبر ادامه یابد. مذاکره کنندگان به دنبال زبان دیگری مانند محدود کردن تغییر به سمت سوخت های فسیلی ناپایدار بوده اند.

عبدالعزیز که برادر ناتنی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان است، نگفت که آیا چنین اقدامی برای عربستان قابل قبول است یا خیر.

وزیر انرژی عربستان سعودی با انتقاد از ریاکاری کشورهایی که قصد توقف استفاده از سوخت های فسیلی را دارند، اعلام کرد که اگر این کشور به چنین موضوعی اعتقاد دارد، باید ادامه دهد.

شاهزاده عبدالعزیز گفت: من نامی نمی‌برم، اما کشورهایی که واقعاً به توقف استفاده از سوخت‌های فسیلی و حذف هیدروکربن‌ها اعتقاد دارند، باید بیایند و برنامه‌ای ارائه کنند که چگونه این کار را از اول ژانویه 2024 آغاز کنیم.

این موضوع در طی یک تماس ویدیویی که در آن سلطان الجابر، رئیس COP28، گفت که هیچ مبنای علمی وجود ندارد که بگوییم پایان استفاده از سوخت‌های فسیلی برای دستیابی به اهداف آب و هوایی ضروری است، اهمیت بیشتری پیدا کرد. اگرچه او استدلال می کرد که راه های دیگری برای کاهش آلودگی وجود دارد، اظهارات او توسط بسیاری از فعالان اقلیم محکوم شد.

ریاست الجابر بر کنفرانس آب و هوای سازمان ملل از ابتدا با شک و تردید نگریسته شد، زیرا او رئیس شرکت ملی نفت ابوظبی (ADNOC) است که بیش از سه میلیون بشکه نفت در روز تولید می کند. او بارها گفته است که سوخت های فسیلی باید حذف شوند تا به سمت انرژی های پاک حرکت کنیم.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اگرچه عربستان سعودی هدف بی طرفی کربن را تعیین کرده است، اما همواره تاکید کرده است که تمرکز باید بر انتشار باشد، نه سوخت های فسیلی که ممکن است بخشی از انرژی باشد یا نباشد. این کشور بر نقش جذب، بهره‌برداری و ذخیره‌سازی کربن تاکید کرده و برنامه‌هایی را برای جنگل‌کاری بخش‌هایی از این کشور دنبال می‌کند. علاوه بر این، اهداف کربن صفر شامل صادرات انرژی و فقط مصرف انرژی داخلی نمی شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *