جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

عدم تعادل انرژی روز به روز بدتر می شود/ دستور وزیر نفت برای جریمه صنایع پرمصرف – اخبار نفت و انرژی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز | ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، حسین آبنیکی مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بهینه سازی یک موضوع چند ابزاری است که همه شرکت ها درگیر آن هستند. شدت مصرف انرژی و عدم تعادل زیاد است، به این معنی که نه تنها وضعیت مصرف انرژی در کشور نامطلوب است، بلکه رابطه آن با مصرف همسایگان بدتر و روز به روز بیشتر می شود، به طوری که در سال های اخیر با وجود با وجود سیاست مدل مصرف، شدت مصرف انرژی همچنان بسیار بالاست و روز به روز نارضایتی ها جدی تر می شود و کم کم در طول سال با نارضایتی مواجه می شویم.

وی افزود: در فصول گرم سال، عدم تعادل برق شدید است و محدودیت هایی را برای صنایع و بخش تجاری و اداری به دنبال دارد و در فصول سرد، عدم تعادل به سمت گاز و محدودیت های جدی دوباره برای صنایع اعمال می شود. در دهه اخیر سازوکارهای جدی امتحان شده است، اما بیش از هر چیز فضا به سمت مسابقه تولید و مصرف پیش رفته است که به نفع مصرف کننده تمام شده است.

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌های کشور، همه دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی و مردم باید برای بهینه‌سازی بسیج و فعال باشند. بهینه سازی یک شرکت با 220 کارمند نمی تواند به تنهایی به بهینه سازی برسد و افراد باید فعال و کارآمد باشند.

آبنیکی با بیان اینکه شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در سه بخش صنعت، حمل و نقل و ساخت و ساز فعالیت می کند، گفت: صنعت به تمامی صنایع به ویژه صنایع فشرده اطلاق می شود. تدوین استانداردها و مدل های مصرف برای صنایع ضروری است، بنابراین استانداردهای تدوین شده تا پایان سال جاری یا ابتدای سال آینده اعلام می شود و بر این اساس کلیه صنایع پرمصرف باید فرآیندهای خود را بر اساس مدل مصرف و بر اساس استاندارد.

وی با بیان اینکه مبنای مصرف برای صنایع مدل و استاندارد مصرف است، گفت: براساس استاندارد تعریف شده، سوخت به صنایع تخصیص می یابد. موضوع جریمه صنایع پرمصرف با دستور وزیر دولت قبل اجرا نشد، اما وزیر نفت دولت سیزدهم دستور داد صنایعی که ضریب مصرف بالاتری دارند مشمول ماده ۲۶ قانون اصلاح مصرف کنندگان شوند. الگوها و جریمه شدن همچنین صنایع با مصرف مناسب تشویق شوند. این رویه در دولت قبل وجود نداشت و در این دولت تغییر کرده است تا صنایع در صورت عدم رعایت الگوی مصرف مشمول جریمه شوند.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه زیرساخت های لازم برای اجرای ماده 26 قانون اصلاح الگوی مصرف با همکاری سازمان استاندارد فراهم شده است، گفت: شرکت بهینه سازی مصرف سوخت بخاری را تعریف کرده است. پروژه در زمینه ساخت و ساز; حدود 20 میلیون بخاری در کشور وجود دارد که بخش قابل توجهی از آنها غیراستاندارد است و تقریبا دو برابر بخاری های استاندارد مصرف می کنند. از این رو با تصویب شورای اقتصاد تلاش شد تا طرح جایگزینی بخاری های غیراستاندارد با بخاری های استاندارد اجرا شود، زیرا مردم توان خرید بخاری را ندارند.گرمایش با کیفیت عالی.

آبنیکی تصریح کرد: این ایده را مطرح کردیم که دولت هزینه تعویض و نوسازی بخاری غیراستاندارد را پرداخت کند که سال گذشته در شورای اقتصاد تصویب و ابلاغ شد. بر اساس این مصوبه 4 میلیون رادیاتور کلاس A و B با رادیاتورهای غیراستاندارد جایگزین می شود که اولویت مناطق سردسیر و خانواده های کم بضاعت است. پرداخت این طرح از منابع داخلی تامین می شود و اجرای آن پنج سال طول خواهد کشید. در مرحله بعد، تعداد باقیمانده بخاری های غیر استاندارد باید تعویض شوند.

وی با تاکید بر اینکه طرح تعویض پنجره در ساختمان باید در مراحل بعدی دنبال شود، گفت: ساختمان ها علاوه بر عایق کاری ملزم به اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان باشند. البته از امسال تکمیل ساختمان ها منوط به اعمال ماده 19 است که مجری این کارها وزارت کشور و شهرداری ها و وزارت راه و نظام مهندسی و ما ناظر هستیم. با اجرای این موضوع، ساختمان ها دارای برچسب انرژی نیز می شوند و می توان استانداردسازی را در بخش ساختمان دنبال کرد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به فعالیت حمل و نقل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: در شرایط فعلی 50 درصد مصرف سوخت بنزین، 35 درصد گازوئیل و مابقی گاز طبیعی است. . امسال رکورد مصرف بنزین 140 میلیون لیتر در روز بود که البته میانگین مصرف طی دو ماه گذشته کمتر بوده اما مصرف بنزین همچنان بالاست. علاوه بر این، امسال تلاش این وزارتخانه تولید و آماده سازی خودروهای بیشتر است که مصرف سوخت را افزایش می دهد. ضمن اینکه روند اسقاط خودروهای فرسوده نیز به دلیل نوسانات قیمت سرعت قابل توجهی ندارد و همین امر منجر به افزایش مصرف می شود.

آبنیکی با بیان اینکه اولویت ما در حمل و نقل ریلی درون شهری و برون شهری است، گفت: دو برنامه برای حمل و نقل برون شهری و درون شهری داریم. در این راستا طبق قرارداد با راه آهن 3 هزار و 600 واگن خریداری شد و در آینده حدود 3 هزار و 900 واگن به ناوگان باری اضافه خواهد شد.

وی افزود: تاکنون 175 واگن در تهران و 175 واگن در شهرهای بزرگ وارد ناوگان حمل و نقل شده و حدود 28 میلیون دلار برای تهران و حدود 10 میلیون دلار برای شهرهای بزرگ پرداخت شده است. همچنین برای کاهش مصرف سوخت خودروهای ملی برنامه داریم و بنابراین از تولید 50 هزار خودروی کم مصرف که حداقل دو لیتر کمتر از خودروهای ملی مصرف می کنند، حمایت می کنیم. با این طرح خودروهای تولید داخل با مصرف کم روانه بازار خواهند شد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به طرح ایجاد سامانه هوشمند نظارت بر ناوگان حمل و نقل جاده ای (سپتان) گفت: با شرکت ملی صدا و سیما، راه، بزرگراه و بهینه سازی تفاهم نامه ای منعقد شده که بر اساس آن 350 هزار یک شهر به این سیستم مجهز است. آنها دیگر در کلانتری توقف نمی کنند بلکه سوختی که به آنها اختصاص داده می شود از نظر فنی ناوبری می شود که تاثیر آن در کاهش مصرف سوخت و جلوگیری از قاچاق است.

آبنیکی درباره طرح حمل و نقل درون شهری گفت: بر اساس این طرح ناوگان فرسوده شهری نوسازی می شود و 16 هزار اتوبوس فرسوده شهری دیزلی جایگزین اتوبوس های بنزینی، برقی و گازوئیلی می شود. همچنین 30 هزار خودروی بنزینی شهری، 160 هزار تاکسی فرسوده و 120 هزار موتورسیکلت فرسوده با موتورسیکلت برقی جایگزین می شود و 20 هزار دوچرخه و اسکوتر نیز توسعه می یابد. یارانه پس انداز این طرح در مرحله تصویب در شورای اقتصاد است.

وی در پاسخ به سوالی درباره تامین منابع مالی برای طرح‌های بهینه‌سازی سوخت شرکت‌ها گفت: هدف اصلی باید کاهش 50 درصدی شدت انرژی باشد که معادل 3 تا 3.5 میلیون بشکه نفت خام در روز است. برای رسیدن به این هدف دولت، مجلس و مردم باید با هم همکاری کنند. بر این اساس پیشنهاد ایجاد صندوق بهینه سازی مصرف انرژی را دادیم که قرار است در برنامه هفتم توسعه لحاظ شود. در حال حاضر، یک حساب بهینه سازی انرژی در سال جاری ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: در نتیجه از اواسط سال گذشته به فکر ایجاد صندوق بهینه سازی انرژی بودیم تا تمامی منابع صرفه جویی در مصرف سوخت به این صندوق واریز شود. این پیشنهاد مورد استقبال سازمان برنامه قرار گرفت اما چون نیاز به تصویب مجلس دارد باید در برنامه هفتم تدوین شود.

آبنیکی همچنین گفت: برای اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی، انتظار می‌رفت سرمایه‌گذار بخش خصوصی وارد شود، اما با توجه به شرایط سال‌های گذشته و جذابیت بازارهای دیگر مانند سکه و دلار، از این طرح‌ها استقبال نشد. و در واقع بسیاری از طرح های بهینه سازی به دلیل کمبود منابع مالی لغو شده است. ضمناً مکان یابی منابع مالی ما از تبصره 14 بودجه می آید که عموماً هدفمند هزینه می شود و بهینه سازی در اولویت نیست.

وی با تاکید بر لزوم استانداردسازی ساختمان ها، یادآور شد: پیش بینی می شود تا پایان سال جاری یا ابتدای سال آینده زیرساخت های لازم برای الگوی مصرف در مجموعه صنعت، ساختمان و حمل و نقل تصویب و ابلاغ شود. سوال 19 مقررات ملی ساختمان را باید جدی گرفت چون برچسب انرژی مهم است. در این صورت خریداران ساختمان از میزان مصرف انرژی ساختمان خود اطلاع دارند.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *