یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

ظرفیت رو به رشد نفت و گاز ایران


نماینده سابق ایران در اوپک افتتاح فاز پارس جنوبی را نماد توانمندی و افتخار ایرانیان دانست و گفت: توانمندی های ایران در حوزه صنعت نفت و گاز رو به افزایش و قابل توجه است.

محمد خطیبی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه فاز چهاردهم پارس جنوبی در شرایط تحریم و با وجود همه محدودیت ها توسط متخصصان ایرانی اجرا شد، گفت: در حال حاضر کار از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه انجام چنین اقدامی باعث افزایش اعتماد به نفس و اثبات توانایی متخصصان ایرانی می شود، گفت: ادامه اجرای این گونه طرح ها به ارتقای مهارت متخصصان ما کمک می کند و همچنین آنها را برای اجرای طرح های جدید از این دست در خارج از کشور آماده می کند. .

این کارشناس ارشد انرژی با اشاره به توانمندی های متخصصان صنعت نفت و گاز ایران گفت: صنعت نفت از دیرباز در خط مقدم پیکان تحریم ها بوده است و به همین دلیل اگر او این توانمندی ها را نداشت، همان طور که تحریم کنندگان داشتند. پیش بینی می شود، آن تحریم های فلج کننده تاکنون موثر بوده است.

خطیبی بیان کرد: شرایط فعلی نشان می دهد که این توانمندی ها روز به روز در حال بهبود است و صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با روندی افزایشی در حال فعالیت هستند و علاوه بر تامین نیازهای داخلی، در حوزه صادرات نیز فعال هستند.

وی گفت: ظرفیت ها روز به روز در حال افزایش است و اگر به این راه ادامه دهیم پس از مدتی به یکی از کشورهای دارای مهارت قابل توجه در زمینه پروژه های نفت و گاز تبدیل خواهیم شد و می توانیم صادرات و خدمات فنی و مهندسی را توسعه دهیم. دیهم گفت: البته همچنان صادرات داریم اما می توانیم مقدار آن را افزایش دهیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، پالایشگاه طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی به عنوان آخرین پالایشگاه در بخش خشکی این میدان مشترک گازی، وظیفه پالایش گاز ترش برداشت شده از سکوهای این فاز فراساحلی را بر عهده دارد که سیزدهمین پالایشگاه در ایران است. میدان مشترک پارس جنوبی و با تکمیل آن هیچ پالایشگاه دیگری برای این میدان مشترک ساخته نخواهد شد.

سکوهای این فاز قبلاً در محل خود نصب شده بود و چهار ردیف شیرین سازی گازی این پالایشگاه از سال 1400 تا 1401 همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم به بهره برداری رسید. اعتبار اجرای فاز چهاردهم کلان پروژه پارس جنوبی برای حفاری، ساخت و نصب سکوهای دریایی، تامین و اجرای خطوط لوله دریایی و تاسیسات دریایی معادل 5.2 میلیارد دلار بوده است.

این فاز که ایرانی ترین فاز پارس جنوبی لقب گرفته است با استفاده از 70 درصد تجهیزات ایرانی رکورد استفاده از تجهیزات ایرانی در پروژه های مشابه را شکست. به لطف این فاز روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز شهری (متان) و 75 هزار بشکه میعانات گازی و 400 تن گوگرد و همچنین یک میلیون تن گاز مایع (LPG) و یک میلیون تن اتان در هر واحد تولید می‌شود. سال برای تامین واحدهای پتروشیمی

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *