دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

طراحی سیستم حاکمیت داده کشور بر اساس انتظارات دولت و بخش خصوصی

معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: این سازمان ضمن تداوم توسعه نظام حاکمیت داده ها با هدف تبیین انواع داده ها و نقش، حقوق و وظایف هر ذینفع، حافظ کل کشور نیز می باشد. داده ها. پایگاه داده باز شود که به زودی نسخه جدیدی از این پایگاه را برای استفاده عموم منتشر خواهد کرد. ذینفعان آن را به اشتراک خواهند گذاشت.

به گزارش ای بی اس نیوز، نظام حاکمیت داده یکی از موضوعاتی است که در آغاز کار دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت. در واقع حاکمیت داده یکی از مواردی بود که در سال 1400 در برنامه پیشنهادی وزیر ارتباطات برای تصدی سمت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم منتشر شد.

به طور کلی سیستم حاکمیت داده شامل مواردی از قبیل ذخیره سازی، پردازش، تبادل، اشتراک گذاری، مقررات، عملیات، امنیت، مالکیت، حریم خصوصی، طبقه بندی داده ها و کلان داده ها می باشد که طی آن سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان سپرده گذار و 9 مورد توجه قرار گرفت. به عنوان همکار و البته با توجه به شناخت این حوزه از سایر موسسات نیز در راستای شناخت مشکلات و چالش های این حوزه دعوت به همکاری شد.

تحکیم و تقویت حاکمیت فضای مجازی، منظم کردن دسترسی به داده‌ها، بهینه‌سازی و افزایش کارایی سیستم تصمیم‌گیری کشور، ارتقای سطح هوشمندی در تصمیم‌گیری سیستم‌های ملی کشور و… از اهدافی است که به دنبال دارد. در سند راهبردی کشور در فضای مجازی لحاظ شده و ریشه آنها در سیستم حاکمیت داده کشور گنجانده شده است.

از این رو مجلس به دلیل اهمیت این موضوع اخیرا وظیفه تهیه برنامه عملیاتی استقرار نظام حاکمیت داده را به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محول کرد. بر اساس بند ج ماده 107 لایحه برنامه هفتم توسعه، برنامه عملیاتی استقرار و اجرای چرخه هوشمند، اصلاح فرآیندها و استقرار نظام حکمرانی بر اساس داده ها باید ظرف یک سال از ورود تهیه و اجرا شود. در حال اجرا این قانون.

در همین راستا اخیرا حامد منکارسی – معاون سیاست گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران – در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه مخابرات – به تشریح مفهوم سیستم حاکمیت داده پرداخت و گفت: سیستم حاکمیت داده در عموم مردم رویه‌ها، فرآیندها، سیاست‌ها و استانداردهای مربوط به داده‌ها قرار است برای اطمینان از کیفیت، دقت و امنیت داده‌ها انجام شود.

وی عدم شفافیت اختیارات دولت و بخش خصوصی و همچنین ورود غیر سیستمی دولت به حوزه کسب و کار را از چالش های نظام داده کشور دانست و گفت: سازمان فناوری اطلاعات به روند کار ادامه می دهد. توسعه سیستم حاکمیت داده با هدف تبیین انواع داده ها و نقش ها، حقوق و مسئولیت های هر یک، یکی از ذینفعان، متولی پایگاه باز کشور است که به زودی نسخه جدید این پایگاه را برای عموم به اشتراک خواهد گذاشت. استفاده کنید.

منکارسی مشکلات و چالش های پیش روی کسب و کارها در استفاده از داده های دولتی را برشمرد و توضیح داد: در حال حاضر تبادل اطلاعات بین بنگاه ها و دولت دارای نقاط ضعفی است که پیشنهاد می شود در کارگروهی مانند کارگروه رفع شود. کسب و کارها برای تسهیل امور تجاری با ایجاد یک بازار داده.

معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی رئیس جمهور درباره نتایج به دست آمده از تجربیات سایر کشورها در زمینه نظام حاکمیت داده بیان کرد: سازمان فناوری اطلاعات ایران با همکاری دانشگاه علم و صنعت مطالعات تطبیقی ​​وضعیت داده ها را انجام داد. . سیستم حکمرانی در 11 کشور در سراسر جهان مانند آمریکا، استرالیا، کانادا، روسیه، چین، روسیه، اتحادیه اروپا، امارات و غیره. نتایج نشان داد که کره جنوبی با استفاده از مدل‌های غربی و تمرکز بر توسعه محصولات و قابلیت‌های داخلی، توانسته است رتبه پانزدهم جهانی را در حوزه حاکمیت داده‌ها کسب کند. بنابراین کره جنوبی می تواند الگوی خوبی برای سیستم حاکمیت داده این کشور باشد.

در پایان این نشست روند تدوین سند نظام حاکمیت داده به عنوان یکی از 39 سند سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی تشریح شد. تدوین این سند که با همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران و با مشارکت بیش از 20 دستگاه دولتی و اتحادیه تهیه شده است، به سازمان فناوری اطلاعات ایران سپرده شد.

بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام) از شنبه 2 تا 15 دی ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی برگزار می شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *