پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

ضرورت پایان دادن به سیاست های نادرست مدیریت آب

صالحی در گفتگو با آنا تاکید کرد:

ضرورت پایان دادن به سیاست های نادرست مدیریت آب

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: راه حل اساسی مدیریت آب در کشور پایان دادن به سیاست های بد گذشته است. سیاست هایی که باعث خشک شدن 400 سفره زیرزمینی در کشور شد.

حمیدرضا صالحی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: برای مدیریت بحران آب باید باور داشت که ایران کشوری خشکسالی است و شرایط امروز منابع آبی و آب های زیرزمینی در ایران وجود دارد. ناشی از سیاست‌های بد طی سال‌های گذشته است. این موضوع مربوط به گذشته است و حدود 400 سفره زیرزمینی کشور خشک شده است.

وی افزود: آب شیرینی که 100 سال ذخیره می شد امروز از بین رفته است. یکی از راه حل ها عدم ادامه سیاست های گذشته است.

صالحی گفت: با وجود اینکه می‌دانستیم ایران در چه وضعیتی قرار دارد و تاثیرات این اقدامات بر نسل‌های آینده چیست، این سیاست‌ها ادامه داشت.

بررسی نحوه مصرف آب در بخش خانگی

مدیریت آب

وی بازنگری در روش های مصرف آب در بخش خانگی را یکی از راهکارهای کنترل منابع آبی دانست و گفت: اگرچه صنایع نباید از آب شیرین و متعارف استفاده می کردند، اما سال هاست که صنایع آب از آب متعارف و به جای ساخت آهن و فولاد استفاده می کردند. در نواحی مرکزی ایران صنایعی در کنار دریا ایجاد شد و وضعیت به گونه ای بود که مثلاً در شهر اصفهان زاینده رودی وجود ندارد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: در حوزه کشاورزی چاه های زیادی حفر شده است به ویژه در استان فارس که رکورددار تعداد چاه های حفر شده است.

وی افزود: سیاست های آب در گذشته سیاست های نادرستی بود و اکنون به این نتیجه رسیده اند که باید طرح جدیدی تدوین شود و از منابع باقی مانده استفاده شود. ایران کشوری خشک است و تغییرات اقلیمی باعث گرم شدن کره زمین شده است، وضعیتی که نیازمند تغییر رویه‌ها و رویه‌های گذشته است و این موضوع در بسیاری از کنفرانس‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی در زمینه آب مورد توجه قرار گرفته است.

در خطوط لوله انتقال آب حدود 20 تا 30 درصد تلفات وجود دارد.

مدیریت آب

صالحی تاکید کرد: در مورد آب خانگی، شرب، صنعتی و کشاورزی نیز باید سیاست ها و راهکارهای دیگری اتخاذ شود. در بخش خانگی حدود 20 تا 30 درصد در لوله های انتقال آب هدر می رود که باید با تعریف پروژه های وزارت نیرو از این میزان هدر رفت آب جلوگیری کرد.

وی افزود: دولت در حال حاضر سرمایه گذاری لازم برای انجام این پروژه ها را ندارد و باید در این زمینه برنامه ریزی شود.

قیمت آب، توجیه سرمایه گذاری در بهینه سازی خطوط لوله انتقال آب را از بین برده است.

وی قیمت آب را موضوع مهمی برشمرد و افزود: امروز قیمت هر مترمکعب آب 500 تومان است اما ارزش واقعی آب شیرین بسیار بیشتر از این است و هر بطری آب یک لیتری حدودا قیمت دارد. 10000 تومان. . این بدان معناست که ارزش واقعی آب بسیار بیشتر از ارقامی است که مردم دریافت می کنند. اما اگر سرمایه گذاری باید در پروژه بهینه سازی انتقال آب انجام شود، قیمت آب باید واقعی باشد تا انگیزه وجود داشته باشد، در حالی که دولت پول لازم برای سرمایه گذاری در این پروژه ها را ندارد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: سال به سال باید به سمت واقعی شدن قیمت انرژی حرکت کنیم و قیمت آب واقعی شود تا مصرف مردم نیز کاهش یابد. در گذشته در برنامه های توسعه پیش بینی شده بود که قیمت انرژی به قیمت واقعی نزدیک شود، اما مجلس هفتم با طرح تثبیت قیمت در دوره ریاست حدادال از این امر جلوگیری کرد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *