مدیرکل دفتر مهندسی و حریم اراضی سازمان امور اراضی، صدور سند زمین کشاورزی را یک کار فراسازمانی دانست و گفت: عدم هماهنگی دستگاه های ذیربط، همکاری نکردن برخی مالکان به دلیل مشکلات حقوقی و برخی قوانین دست و پا گیر مانع صدور سند می شود.
محمد احمدی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به این سوال که چقدر طول می کشد تا تمام زمین های کشاورزی واگذار شود؟ وی بیان کرد: می توان در تهیه نقشه و لایه اطلاعات کاداستر بسیار سریع عمل کرد و دقیقا مشخص کرد که کدام زمین متعلق به چه کسی است اما بررسی قانونی و اخذ سند مالکیت چالش بزرگی است که مدت سند را افزایش می دهد. رهایی، رستگاری. برای این زمین هاست
وی ادامه داد: برای اخذ طرح های کاداستر و بانک اطلاعاتی تمامی اراضی کشاورزی 4 سال و صدور اسناد تمامی اراضی کشاورزی 10 سال پیش بینی می کنیم.
مدیرکل دفتر مهندسی و حریم زمین سازمان امور اراضی دستیابی به این هدف را موانعی دانست و گفت: یکی از مهم ترین موانع در اجرای ثبت اراضی حجم کار است. پس از اراضی ملی بیشترین تعداد سند مالکیت برای زمین کشاورزی صادر می شود. در کشورهای ملی چون دولت طرف ما بود به راحتی می توانستیم سند صادر کنیم اما در این بخش از آنجایی که شخصیت های حقیقی و حقوقی را درگیر می کند حجم کار زیاد می شود.
وی می افزاید: دومین مانع عدم همکاری مالکان خاص است. این بدان معناست که ممکن است مشکلات حقوقی بین مالکان وجود داشته باشد و مانع همکاری آنها در صدور سند شود. یا ممکن است بین مالکان زمین های کشاورزی و نهادهای مختلف مانند اوقاف و منابع طبیعی مشکلاتی پیش بیاید که رغبت آنها را برای اخذ سند کاهش دهد.
احمدی تصریح کرد: مانع دیگر عدم هماهنگی نهادهای ذیربط برای شروع کار است. اگر بخواهیم به زمین کشاورزی گواهی بدهیم باید مواردی را که مربوط به ویژگی های دیگر مانند جاده، رودخانه، زمین دولتی است کم کنیم و این کارها باعث تاخیر در کار می شود. در قانون جهانی حدنگار همه باید با هم شروع به کار کنند و اگر شروع نکنند صدور سند به تاخیر می افتد.
مدیرکل دفتر مهندسی و تعیین حریم اراضی سازمان امور اراضی کشور با تاکید بر اینکه صدور سند زمین کشاورزی یک کار برون سازمانی است و تنها کاری است که بیشتر دستگاه های اجرایی درگیر آن هستند، تصریح کرد: در یکی از استان ها، برای صدور سند باید از 26 پلاک ثبتی صادر شود، از یک واحد اجرایی دیگر سوال می کردیم که زیاد بود و تاخیر در اجرای کار را بیشتر می کرد.
به گفته وی، در مدیریت کلان ملی پس از اتمام طرح نیازمند سیستم های یکپارچه و شفاف سازی روند کار هستیم و همچنان مشکلاتی در این بخش وجود دارد.
احمدی در پایان به قوانین دست و پا گیر در این بخش اشاره کرد و گفت: وقتی می خواهیم زمین های کشاورزی را واگذار کنیم، قوانینی مانند قانون جلوگیری از خرد شدن زمین یا قانون قطب های کشاورزی وجود دارد که مانع از آن می شود. ما به عنوان نهادهایی که بر اجرای قوانین زمین های کشاورزی نظارت می کنند، وظیفه داریم به آن احترام بگذاریم. در این صورت حتی سازمان ثبت اسناد نیز در صدور سند با مشکل مواجه می شود. بنابراین قوانین باید به گونه ای طراحی شود که دست ما برای صدور اسناد باز باشد.
انتهای پیام