صادرات کمتر از ۷ درصد سنگ های تزئینی
دبیر انجمن سنگ ایران صادرات کمتر از 7 درصد سنگ های تزئینی را برشمرد و گفت: معادن ایران در زمینه سنگ های تزئینی یا ساختمانی تنوع زیادی دارند و از نیمی از این ظرفیت ها استفاده شد.
آقای بهرام شکوری در گفتگوی اختصاصی با تحریریه معادن و صنایع معدنی خبرگزاری صداوسیما وی افزود: یکی از قابلیت های معدنی کشور سنگ های تزئینی است که در انواع رنگ ها و نقش ها در سنگ های خود می بینیم که با توجه به تنوع و انواع سنگ های موجود در معادن ما رتبه اول را در دنیا به خود اختصاص داد. .
وی همچنین به توانمندی های معدنی کشور اشاره کرد و افزود: ظرفیت تولید و فرآوری سنگ های تزئینی در کشور حدود 30 میلیون تن است که متاسفانه در بهترین شرایط از 50 درصد این ظرفیت استفاده شده است و در شرایط کرونا سالانه تولید 8 تا 12 میلیون تن بود و بیشتر این سنگ در داخل کشور مصرف می شد.
شکوری به میزان صادرات سنگ های تزئینی نیز اشاره کرد و گفت: بیشتر سنگ های تزئینی در داخل کشور مصرف می شود و کمتر از 7 درصد این سنگ ها را صادر می کنیم که نیازمند توسعه صادرات در این حوزه هستیم.
وی افزود: صادرات سنگ تزئینی در کشور در بهترین شرایط 350 میلیون دلار بوده و سال گذشته 174 میلیون دلار صادرات داشته ایم اما با توجه به ظرفیتی که در زمینه ساخت سنگ های تزئینی وجود دارد، ظرفیت صادرات 5 میلیارد دلاری را داریم. دلار اگر بخواهیم در ابتدا 30 میلیون تن ظرفیتی که در داخل کشور ایجاد شده است، تولید کنیم، به هر حال می توانیم به بیش از یک میلیارد دلار در کشور برسیم.
شکوری با بیان اینکه 400 هزار نفر در زمینه سنگ تزئینی در کشور مشغول به کار هستند، گفت: یکی از محاسن سنگ تزئینی این است که در نقاط مختلف کشور به ویژه در مناطق محروم وجود دارد که موجب رونق و رفاه می شود. بودن. – ساکنان این منطقه بوده و به نوعی درآمد را توزیع می کند و در تمام مناطق کشور ایجاد اشتغال می کند.
وی گفت: بزرگترین گلوگاه در زمینه سنگ های تزئینی صادرات است. زمانی که ساخت و ساز در کشور راکد است و صنعت سنگ نیز آسیب می بیند، اگر سهم قابل توجهی از بازار خارجی داشته باشیم می تواند به این صنعت کمک کند.
شکوری همچنین به میزان صادرات از کشورهای دارای معادن سنگ تزئینی اشاره کرد و افزود: ترکیه بیش از 75 درصد، ایتالیا حدود 23 درصد و هند بیش از 30 درصد سنگ خود را به صورت فرآوری نشده صادر می کند که منبع ارزی خوبی برای آنها است. کشور. . .
وی گفت: ذخایر ترکیه تقریبا مشابه کشور ما است اما تنوع سنگ های آنها بسیار کم است اما ترکیه توانست بیش از سه میلیارد دلار صادرات داشته باشد در حالی که شرایط بهتری برای صادرات 350 میلیون دلاری نداشتیم. بیشتر. ، زیرا معتقدند هر روز در آینده ذائقه مردم تغییر می کند و محصولات جایگزین بیشتری جایگزین سنگ های تزئینی در بازار می شود و در آینده ای نه چندان دور اگر بسیاری از این محصولات جایگزین سنگ طبیعی شوند، دیگر سنگ های تزئینی وجود نخواهد داشت. ارزش دارند، اما اگر امروز هر چه بیشتر تولید و صادرات کنیم، میتوانیم ارز حاصل را برای نسلهای آینده سرمایهگذاری کنیم.