سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

صادرات واگن پارس 20 سال پیش به چین/واردات واگن از چین با وجود ظرفیت تولید داخلی

ای بی اس نیوز/ مرکز مدیر روابط عمومی واگن پارس گفت: شهرداری تهران برای 400 واگن منعقد شده با پارس حداقل تفاهم نامه های متعددی اعمال کرد و بقیه را از خارج وارد کرد.

واعظی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به مطالب منتشر شده اخیر در فضای مجازی مبنی بر ظرفیت تولید واگن های مترو شرکت واگن پارس، در پی انتشار خبر نهایی شدن واردات 790 دستگاه واگن مترو از چین و اعتراض به این موضوع. وی با بیان اینکه اولین سری از واگن های خطوط مترو تهران در سال های 1383 و 1384 به تعداد 70 دستگاه تولید و تحویل واگن پارس شد، افزود: اما پس از آن دیگر سفارشی به واگن پارس داده نشد و با موازی کاری و ایجاد خطوط تولید در خارج از کشور، سرمایه‌گذاری‌هایی که در زمینه تأمین نیروی متخصص و دوره‌های آموزشی برای آن‌ها انجام شد، بی‌فایده بود و خطوط ما که با سرمایه‌گذاری میلیاردی راه‌اندازی شده بود، تعطیل شد.

وی درباره توانمندی های این شرکت گفت: در سال 1401 هزار دستگاه واگن باری، مسافری، لوکوموتیو و قطار تولید کردیم و پس از 40 سال به ظرفیت تولید طرح 1000 دستگاه رسیدیم و تاییدیه راه آهن جمهوری اسلامی را دریافت کردیم. که بالاترین افتخار است. .

صادرات واگن پارس 20 سال پیش به چین/واردات واگن از چین با وجود ظرفیت تولید داخلی

واعظی افزود: در پی رایزنی های مدیران با مدیران شهرداری تهران و واگن سازی تهران و فشارهای متعددی که از سوی مسئولان به شهرداری تهران وارد شد، در نهایت دستور ساخت 203 دستگاه اسکلت فلزی به واگن های پارس داده شد که در واقع مانند دکوراسیون هستند. از واگن ها که سود اصلی را می گیرد، خودشان این کار را کردند، به نوعی می توان گفت ما فقط کار کردیم. این سفارش در سال 90 به آنها تحویل داده شد.

وی با اشاره به اقدام شهرداری تهران در خصوص انعقاد قرارداد با چین برای ساخت واگن های مترو، گفت: اگر طی این 12 سال تفاهم نامه هایی که با واگن های مترو پارس امضا شده بود اجرایی نمی شد و در نهایت به چینی ها واگذار می شد. که باعث تعطیلی خط تولید این شرکت در قالب سفارش سالانه 100 دستگاه خودرو از این شرکت شد، پارس واگن توانسته است از سال 90 تا 1402 هزار و 200 واگن تحویل دهد تا مردم تهران متحمل مشکل نشوند. کمبود واگن و چرخ واگن پارس می‌توانست بچرخد، اما متاسفانه این کار انجام نشد و نیاز به این محصول طی سال‌ها انباشته شد و در نهایت به یکباره تصمیم به واردات گرفتند، البته شیرینی وارداتی در داخل تولید نمی‌شود.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران با انعقاد قرارداد اخیر با چین مدعی است فناوری ساخت بوژی را وارد می کند، افزود: 20 سال پیش به چین بوژی صادر کردیم.

واعظی با بیان اینکه خط تولید لکوموتیو به سرنوشت خط تولید واگن مترو دچار شد و با وجود سرمایه گذاری میلیاردی برای راه اندازی تولید این محصول در واگن های پارس، دولت شروع به واردات از چین کرد، گفت: با این کار همه طرف های قرارداد واگن پارس آنها قرارداد خود را لغو کردند. در واقع با این کار برخلاف خواست مقام معظم رهبری که حمایت از تولید ملی است، صنایع کشور مجبور می شوند درهای خود را ببندند تا در نهایت بدون نگرانی از واردات کالاهایی که می تواند انجام شود. تولید محلی

وی در پایان با اشاره به بازدید مهدی چمران رئیس شورای شهرداری تهران از این شرکت و آگاهی وی از توانمندی های واگن های پارس، گفت: شهرداری تهران حداقل تفاهم نامه های متعددی به تعداد 400 دستگاه منعقد کرده بود. واگن هایی که با واگن های پارس امضا می کرد و بقیه را از خارج وارد می کرد.

گفتنی است چندی پیش خبر نهایی شدن قرارداد خرید 630 دستگاه واگن توسط شهرداری تهران از چین که با افزایش 25 درصدی به 791 دستگاه رسید، منتشر شد. این قرارداد در سال 1394 منعقد شد و امسال دولت مبلغ سپرده آن را پذیرفت.

به گفته قائم مقام شهردار تهران، در اولین مذاکرات فقط بحث تامین بدنه توسط چینی ها بوده است. اما قرارداد امضا شده مربوط به تولید و انتقال فناوری 840 بوژی است. همچنین در خصوص تامین 259 واگن دیگر نیز توافق شد و در مجموع شهرداری تهران 1050 واگن مترو را از چین خریداری خواهد کرد.

واگن و بوژی مترو محصولاتی هستند که واگن های پارس مپنا می توانند تولید کنند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *