دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

صادرات میلیاردی محصولات دانش بنیان ایران در سال گذشته

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه سال گذشته بر اساس آمار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، صادرات محصولات مبتنی بر دانش به حدود یک میلیارد دلار رسید، گفت: همه این موفقیت ها حاصل شده است. در حالی که ایران با ظالمانه ترین تحریم ها به ویژه از سوی ایالات متحده در دهه های اخیر مواجه است.

به گزارش ای بی اس نیوزنشست مشترک رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و نماینده توسعه مناطق آزاد عمان با هدف بررسی زمینه های همکاری علمی و فناوری مشترک دو کشور برگزار شد.

در این دیدار دکتر محمدصادق خیاطیان روابط ایران و عمان را تاریخی طولانی و کهن دانست و تاکید کرد: از ابتدای دولت سیزدهم این روابط تقویت شده و همکاری های سیاسی دو کشور در سطح بسیار خوبی ادامه دارد. مرحله.

خیاطیان با بیان اینکه در چارچوب صندوق نوآوری و شکوفایی به دنبال گسترش روابط با کشورهای همسایه و دوست از جمله عمان در زمینه توسعه همکاری های علمی، فناوری و نوآوری هستیم، افزود: یکی از ویژگی های اصلی ایران، بهره مندی از منابع انسانی وجود بیش از سه میلیون دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی و بیش از 100 هزار هیات علمی در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، حدود 9300 شرکت دانش بنیان و تقریباً همین تعداد استارتاپ و هسته های فناورانه فعال در 45 حوزه علمی. و پارک های فناوری کشور، این ظرفیت را نشان می دهد که ایران در عرصه علم و فناوری اوج گرفته است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برنامه‌های حمایتی از توسعه اکوسیستم نوآوری کشور گفت: 70 صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری و ده‌ها صندوق سرمایه‌گذاری (VC) و صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی (PE) وجود دارد. مسئولیت تامین مالی شرکت ها، استارت آپ ها و گروه های دانش بنیان و متولی فناوری کشور است که به توسعه این اکوسیستم کمک زیادی کرده است.

خیاطیان بیان کرد: این حمایت ها موجب توسعه فعالیت بنگاه های دانش بنیان و فناوری در کشور شده و در سال گذشته بر اساس آمار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش ریاست جمهوری، صادرات دانش انجام شده است. درآمد مبتنی بر محصول به حدود 1 میلیارد دلار رسید. همه این موفقیت ها در حالی حاصل شد که ایران در دهه های اخیر با شدیدترین تحریم ها به ویژه از سوی ایالات متحده مواجه بود.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن استقبال از گسترش روابط با کشور دوست و برادر عمان خاطرنشان کرد: ظرفیت ها و ظرفیت های خوبی در هر دو کشور وجود دارد و در تلاش هستیم تا تعامل محققان و کارشناسان دو کشور را افزایش دهیم. . بین خود به منظور توسعه همکاری های علمی و ارائه فناوری.

وی در نهایت از طرف عمانی خواست زمینی برای صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی به آن کشور فراهم کند.

آینده جهان مبتنی بر فناوری و نوآوری خواهد بود

عبدالعزیز الهنایی معاون توسعه منطقه آزاد عمان نیز به روابط دوستانه دیرینه دو کشور ایران و عمان اشاره کرد و گفت: روابط عمان با جمهوری اسلامی ایران همواره بر این اساس بوده است. صداقت و دوستی و همواره به توسعه و گسترش این روابط علاقه مند است و ما با هم دوست هستیم.

وی با اشاره به سرعت سریع توسعه فناوری در جهان گفت: امروز بسیاری از مسائل مبتنی بر سیاست و اقتصاد است، اما آینده جهان مبتنی بر فناوری و نوآوری خواهد بود و باید خود را برای این تغییرات سریع آماده کنیم.

الهنایی با تاکید بر اهمیت تحقیق و توسعه برای کشورش افزود: طی چندین سفر به ایران از دستاوردها و محصولات شرکت ها و صنایع ایرانی مطلع بوده ام. زمینه های خوبی برای توسعه همکاری های علمی و فناوری بین تهران و مسقط وجود دارد و عمان می تواند بستر مناسبی را برای شرکت های ایرانی که قصد دسترسی به بازارهای بین المللی را دارند فراهم کند.

وی یکی دیگر از زمینه‌های همکاری مشترک را ایجاد شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام عنوان کرد که می‌تواند فرصت مناسبی برای تعامل بیشتر بین محققان و متخصصان کشورهای اسلامی، تربیت تیم‌های فناورانه با حضور متخصصان باشد. این کشورها و همچنین برقراری صلح بیشتر در منطقه.

معاون توسعه منطقه آزاد عمان در پایان با استناد به روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: این کشور دسترسی بسیار خوبی به منطقه منا، مثلا در خاورمیانه و شمال آفریقا دارد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *