صادرات دو میلیارد دلاری قیر به کشورهای همسایه
11:09 – 24 مهر 1403
محمدمهدی حیدری، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه کیفیت قیر و آسفالت بزرگترین مصرف کننده این دو محصول بسیار مهم است، گفت: این دو محصول بسیار مهم هستند. وی گفت: در قانون بودجه که نحوه تامین قیر را تعیین کرده است، اعلام شده است که 49 درصد قیر عرضه شده باید توسط وزارت راه و شهرسازی، 20 درصد توسط بنیاد مصطفان و مابقی توسط سایر طرف ها مصرف شود. . سازمان ها
وی افزود: اهمیت کیفیت قیر و آسفالت بسیار مهم و راهبردی است بنابراین باید در برنامه ها در اولویت قرار گیرد. در نتیجه چندین برنامه را برای اجرا در دستور کار خود قرار داده ایم.
حیدری گفت: 50 آزمایشگاه برای تولیدکنندگان قیر با کمک بخش خصوصی و صنعت برای نوار نقاله های قیر دوجداره، نقشه برداری و ارزیابی شاخص سرمایش ایجاد کرده ایم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: قیر محصول ارزآوری است و این محصول با صادرات یک تا دو میلیارد دلاری در سال گذشته ارزش آفرینی کرد. از این رو سعی داریم با کمک سایر صنایع میزان مصرف قیر را کاهش دهیم و با استفاده از آخرین فناوری ها در بخش صادرات رشد چشمگیری داشته باشیم.
حیدری با اشاره به اینکه توسعه شبکه های جاده ای کشور یکی از اولویت های ما است، بیان کرد: با توجه به اینکه 300 هزار کیلومتر راه داریم روش های نگهداری آن بسیار مهم و چالش برانگیز است. در نتیجه، بحث بهینه سازی هزینه، نگهداری و ساخت با استفاده از فناوری های جدید در بخش قیر و آسفالت مهم است.
وی ادامه داد: بحث اعتبارات محدود است، در نتیجه اگر با رویکرد سنتی در حوزه ساختمان ادامه دهیم، در حوزه اعتبارات با چالش مواجه خواهیم شد.
الحیدری گفت: در چارچوب تفاهم نامه هایی که منعقد کردیم سعی کردیم عمر عملیاتی پروژه های عمرانی را از 15 تا 20 سال تضمین کنیم و از طریق سامانه BOT این رویه را پیگیری خواهیم کرد.
خبرنگار: کبری عزیزم