رئیس هیئت مدیره انجمن حبوبات ایران با تاکید بر برتری صادرات رسمی نخود بر واردات آن، گفت: در هشت ماهه امسال حدود 60 هزار تن نخود رسمی صادر و 20 هزار تن وارد شده است. ایران. کشور.
به گزارش ای بی اس نیوز، داود لپچی سابقه 150 ساله فرآوری نخود سیاه و تبدیل آن به روغن جگر ماهی را در ایران برشمرد و افزود: تبدیل نخود سیاه به روغن ماهی کاد در کارگاه های خانگی آغاز شده و در حال حاضر حدود 95 درصد از تولید آن را به خود اختصاص داده است. فرآوری در آذربایجان شرقی و شهرستان آذرشهر انجام می شود.
وی با بیان اینکه لپه از نخود سیاه تهیه می شود، گفت: نخود سیاه نخودی قهوه ای تیره است که در طی فرآوری به لپه تبدیل می شود. حدود 60 درصد نخود سیاه از طریق واردات و 40 درصد از طریق کشت داخلی به دست می آید. نخود سیاه از کشورهایی مانند هند، اتیوپی و استرالیا وارد می شود و در کارخانه های آذرشهر به بلال تبدیل می شود.
به گفته رئیس انجمن حبوبات ایران، در شهرستان آذرشهر بیش از 150 کارخانه فرآوری بلال وجود دارد.
لپچی درباره اعتراض نمایندگان مجلس به واردات 60 درصدی نخود سیاه و همچنین اظهارات نمایندگان مبنی بر امکان کشت 100 درصدی نخود رسمی و نخود سیاه در کشور گفت: خطایی که متاسفانه بین نخود سیاه و نخود رسمی رخ می دهد. نخود (نخود آب پز). . ایران تولید کننده نخود سفید یا رسمی است و تولید نخود رسمی هنوز دو برابر صادرات است. از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 60 هزار تن نخود رسمی از ایران به کشورهای همسایه صادر شده است.
وی افزود: موضوعی که نمایندگان غربی کشور در مجلس به آن اعتراض کرده اند واردات نخود رسمی است. کارخانه ها و واردکنندگان آذرشهر فقط نخود فرآوری شده روی لپه وارد می کنند. به دلیل کمبود آب، کشور با کمبود نخود سیاه مواجه است.
رئیس هیئت مدیره انجمن حبوبات ایران با بیان اینکه در بهترین شرایط آبی کشور، ظرفیت تولید 40 درصد از سهم بازار نخود سیاه در کشور را داریم، گفت: کشت این نخود خشک و امکان کشت بیش از 40 درصد آن وجود ندارد. علاوه بر این، ما در حال حاضر با کمبود نخود سیاه در بازار مواجه هستیم.
کاهش کشت نخود سیاه به دلیل خشکسالی و کمبود آب در کشور
لپچی درباره اظهارات دبیر ستاد تنظیم بازار در خصوص خروج ارز از کشور برای واردات انواع حبوبات توضیح داد: امکان کشت نخود سیاه در کشور وجود دارد اما باید به آن نیز توجه کنیم. . به خشکسالی های پی در پی در ایران. خشکسالی های سال های اخیر ظرفیت کشت نخود سیاه در کشور را کاهش داده است.
وی سپس با طرح این سوال که آیا انتظار دارید تولیدات کشاورزی کشور به دلیل کمبود آب کاهش پیدا نکند، گفت: با توجه به اینکه بارندگی ها هر سال کاهش می یابد، تولید ملی در حوزه کشاورزی محصولات کشاورزی نیز رو به کاهش است.
رئیس انجمن حبوبات ایران در یک برنامه رادیویی با تاکید بر اینکه تلاش انجمن همواره افزایش ظرفیت کشت محصولاتی مانند نخود سیاه در کشور بوده است، افزود: اما به دلیل مصرف بالای حبوبات در کشور. این محصول پالس وارد کشور می شود و از قدیم الایام به همین مقدار وارد می شده است. ماهیت تولید نخود سیاه بیشتر از 30-40 درصد نیست زیرا در ارتفاعات می روید.
لپچی در ادامه سخنان خود گفت: در استان کرمانشاه فقط نخود رسمی کشت می شود.
وی در خصوص صادرات محصولات فرآوری شده از نخود سیاه در کارخانجات آذرشهر گفت: صادرات تخت نوزاد بسیار کم است. از آنجایی که نخود سیاه با ارز دولتی وارد می شود و دولت برای این محصول یارانه می دهد، صادرات آن کم است.
رئیس هیئت مدیره انجمن حبوبات ایران دلیل این مشکل را اینگونه بیان کرد: هزینه صادرات زیاد است و برای صادرکننده به صرفه نیست. البته قابل ذکر است که این مقدار بلال در داخل کشور مصرف می شود.
لپچی در پایان گفت: تنها محصول حبوبات صادراتی ایران نخود رسمی است که از استان های غربی کشور به ویژه کرمانشاه و لرستان به کشورهای عراق، پاکستان، ازبکستان و … صادر می شود.
انتهای پیام