صادرات 50 میلیون دلاری فرش دستباف
مدیرعامل اتحادیه تعاونی فرش دستباف از صادرات فرش دستباف به ارزش 50 میلیون دلار در سال گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از 10 هزار متخصص سطح بالا در زمینه فرش دستباف وجود دارد و ظرفیت باید از این نیروهای آماده برای ارتباط آنها با بازار کار استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به گفته عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف، حجم صادرات فرش ایران در سال گذشته حدود 50 میلیون دلار بوده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری نمایشگاه فرش دستباف گفت: علیرغم امیدواری بافندگان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش برای برپایی این نمایشگاه، امسال در اقدامی عجیب، زمان برگزاری نمایشگاه و مدت آن تغییر کرده است.
وی در توضیح دقیق تری گفت: موضوع برگزاری نمایشگاه و حضور هیئت های خارجی برای ما بسیار مهم است زیرا در معرفی، عرضه، فروش و بازاریابی فرش دستباف موثر است. ۲۹ سال است که نمایشگاه فرش دستبافت چه از نظر وسعت و چه از نظر تعداد، بزرگترین نمایشگاه جهان است، اما امسال مدت زمان برگزاری این نمایشگاه از یک هفته به سه روز کاهش و به هشت ماه افزایش یافت.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف درباره اعطای مشوق به صادرکنندگان فرش نیز گفت: به صادرکنندگان فرش مشوقی داده نمی شود و مصوبه تعهد ارزی به مالباختگان فرش بود. در دو دولت قبل به هر فرش صادراتی 5 درصد پاداش صادراتی تعلق می گرفت. امروز نه تنها این پاداش صادراتی وجود ندارد، بلکه گفته شده ارز حاصل از صادرات باید به حساب بانک مرکزی بازگردانده شود.
وی افزود: تعهد ارزی حداقل 30 درصد بالاتر از قیمت است، اختلاف قیمت ارز نیمایی با ارز آزاد بیش از 30 درصد است، بنابراین برای کالایی که حتی یک دلار هم خریداری نشده است، این امر توجیهی ندارد. خرج یا سرمایه گذاری شده و ارز نیمایی در هنگام واردات مواد اولیه به این ارز نیمایی تعلق می گیرد. مشاهده نشد که پول حاصل از صادرات آن به ارز نیمایی بازگردانده شود.