شکست سیاست «هزار خنجر» اسرائیل در برابر توان هسته ای ایران
نویسنده در این یادداشت خاطرنشان میکند: برای کسی که شاهد این وضعیت است، به نظر میرسد که اسرائیل در حال کاشت سردرگمی و سردرگمی در سلسله مراتب حکومت ایران است. اسرائیل همچنین بازدارندگی خود را در برابر ایران تقویت کرده است به گونه ای که وجهه امنیت داخلی نخست وزیر را در شرایطی که دولت ائتلافی وی در خطر فروپاشی قرار دارد، تقویت کرده است. اما واقعیت برنامه هسته ای ایران که در نشست 6 ژوئن شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بیان شد، عمق پیشرفت ایران در این زمینه را حتی با وجود تلاش های اسرائیل برای برهم زدن آن نشان می دهد. ایران به غنی سازی ده ها کیلوگرم اورانیوم خالص 60 درصد، نصب سانتریفیوژهای پیشرفته IR6 در تاسیسات زیرزمینی فردو و تولید فلز اورانیوم ادامه می دهد. تمامی این فعالیت ها توسط شورای امنیت سازمان ملل ممنوع شده است، که اسرائیل به شدت با آن مخالفت می کند و با موفقیت در دولت دونالد ترامپ در ایالات متحده لابی می کند (دولت ترامپ در سال 2018 با وجود عدم پایبندی ایران از توافق هسته ای خارج شد). .
پایگاه اینترنتی اندیشکده شورای آتلانتیک با انتشار یادداشتی به بررسی رویکرد رژیم صهیونیستی در قبال ایران پرداخت و نوشت که راهبرد این رژیم که بر اساس برداشت چند دهه پیش از برنامه هسته ای ایران است، نمی تواند توانایی های هسته ای ایران را از بین ببرد.
نویسنده معتقد است: «اسرائیل هنوز ذهنیت دهههای پیش را دارد و نمیداند که دنیا تغییر کرده و بهویژه برنامه هستهای ایران پیشرفت کرده است. در واقع، اساس سیاست اسرائیل همچنان بر این ایده استوار است که ایران را می توان از قابلیت های هسته ای خود محروم کرد، حتی اگر برنامه هسته ای ایران دیگر مانند ده سال پیش نباشد. ایران توانسته است بر موانع تکنولوژیکی قابل توجهی به ویژه در زمینه غنی سازی و ساخت سانتریفیوژها فائق آید. دانش موجود در ایران بسیار گسترده است و در ذهن دانشمندان هسته های بی شماری نهفته است که بسیار بیشتر از آن چیزی است که بتوان نادیده گرفت.
absnews
علاوه بر این، در وب سایت شورای آتلانتیک منتشر شد: تاکتیک شکست خورده «فشار حداکثری» دوران ترامپ، دیگر در جهانی که گرسنه از نفت است و آماده طفره رفتن از تحریم ها است، مؤثر نیست. درآمد ایران از صادرات نفت، علیرغم مقررات تحریمی فعلی، گویای این واقعیت است. ایران نه تنها بر هنر دور زدن تحریم ها تسلط پیدا کرده است، بلکه جنگ در اوکراین به گسترش «ائتلاف تحریم ها» از جمله روسیه و چین منجر شده است که مایل به عقب نشینی در برابر تهدیدات آمریکا هستند. دولت بایدن نیز تمایلی به اعمال فشار بیشتر بر قیمت بالای گاز ندارد. همسایگان عرب ایران در خلیج فارس از کنار گذاشته شدن توسط ایران بیم دارند و به نظر می رسد تمایلی به اعمال تحریم ها علیه ایران ندارند، موضعی که دولت ترامپ را به انتقاد آشکار از امارات متحده عربی برای نادیده نگرفتن تحریم ها سوق داده است. .
در این یادداشت آمده است: «علاوه بر این، تردید وجود دارد که ایران نتواند توضیحی برای ذرات اورانیوم یافت شده در مناطق اعلام نشده ارائه دهد، ذرات اورانیوم که در 8 ژوئن در وین مورد توبیخ ملایم قرار گرفتند.[تصویب قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام آژانس]، برای افزایش فشار بر ایران استفاده می شود. در مواجهه با این تحولات، اسرائیل همچنان موضع مشکوک خود را حفظ می کند و بر “طرح B” غیرواقعی تکیه می کند و خواستار “غنی سازی صفر” است. این طرح ب[نقشه دوم] ادامه تحریمهای اقتصادی، عملیاتهای مخفی متعدد و تهدید بمباران تأسیسات هستهای ایران، برنامه هستهای ایران را متوقف نکرده و رفتار آن را تغییر نداده است و ادامه آن در آینده نیز بسیار مشکوک است.
در بخشهای پایانی این یادداشت، آمده بود که اسرائیل تنها یک پیروزی بر ایران خواهد داشت و در بهترین حالت، حملات این کشور برنامه هستهای ایران را مختل میکند. در بدترین حالت، این حملات به ایران بهانه ای می دهد که سریعتر حرکت کند.
به گزارش وب سایت شورای آتلانتیک، با این حال، اوج این دستاورد اسرائیل ظاهراً متقاعد کردن دولت بایدن بود که نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید در فهرست سازمان های تروریستی خارجی وزارت خارجه باقی بماند. این اقدام که مورد استقبال گسترده اسرائیل قرار گرفت، پذیرش بازگشت به توافق هسته ای 2015 را برای ایران بسیار دشوار کرد که در راستای مواضع رسمی اسرائیل علیه برجام است. امنیت سازمان ملل.[توافق هستهای] این ثابت است، حتی اگر بسیاری از مقامات سابق اسرائیل خروج ایالات متحده از توافق در سال 2018 را یک اشتباه می دانند.
در این یادداشت همچنین آمده است که این تصور که “تهدید نظامی معتبر” علیه برنامه هسته ای ایران وجود دارد، نادرست است. آخرین باری که ایران واقعاً در سال 2003 احساس خطر کرد، زمانی بود که دهها هزار نیروی آمریکایی به عراق حمله کردند. برخی در افغانستان ماندند و تهران می ترسید نفر بعدی در صف باشد. این نوع تهدید با وجود سایر بحرانهای مبرم و اراده آمریکا برای کاهش حضور نظامی خود در خاورمیانه به راحتی قابل برگشت نیست. بنابراین، در حالی که اسرائیل از موفقیت تاکتیکی مؤثری برخوردار است، از نظر استراتژیک در دستیابی به اهداف خود برای جلوگیری از پیگیری برنامه هسته ای پیشرفته ایران شکست خورده است.
در یادداشت منتشر شده در وب سایت شورای آتلانتیک آمده است: «بدتر از آن، حتی اگر تاسیسات هسته ای[ایران]اگر فردا به طور معجزه آسایی ناپدید شوند، ایران به لطف دانش فنی که در این کشور وجود دارد، می تواند ظرف چند ماه آنها را بازسازی کند. علاوه بر این، بر اساس نظرسنجی شورای شیکاگو، برنامه هستهای در داخل ایران مورد حمایت قرار میگیرد و بنابراین حتی اگر فردا دولت تغییر کند، برنامه هستهای آن فراموش و رها نمیشود.
به گزارش ای بی اس نیوز، سایت شورای آتلانتیک در یادداشتی به قلم دنی سیترینوویچ، سیاست «هزار خنجر» رژیم صهیونیستی علیه ایران را شکست خورده توصیف کرد و توضیح داد: کنست با اشاره به دکترین اختاپوس اعلام کرد: روزهای ایران پیوسته است. آسیب رساندن به اسرائیل، کاشت رعب و وحشت در منطقه ما و آسیب نرساندن به آن، تمام شده است. ما در همه جا و همیشه کار می کنیم و این “به کار خود ادامه خواهیم داد”. اظهارات وی مورد انتقاد چند مقام ارشد دفاعی قرار گرفت و آنها گفتند که چنین اظهاراتی تنها به انگیزه ایران برای مقابله به مثل علیه اسرائیل می افزاید و فعلاً بهترین کار این است که سکوت کند.