یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

شوری 6.5 میلیون هکتار زمین کشاورزی/خاک بررسی به 6 اعتبار نیاز دارد

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بر اساس آخرین پایش وضعیت خاک کشور، 6.5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی از 18.6 میلیون هکتار اراضی کشاورزی دارای درجه شوری متفاوت است.

صفدر نیازی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه آب و خاک دو منبع اصلی و مبنای تولید هستند، گفت: اگر هر کدام نباشد، تولید نخواهیم داشت. .

وی ادامه می دهد: اگر محدودیت آبی نداشته باشیم و منابع آبی کافی باشد اما خاک خوب نداشته باشیم امکان تولید وجود ندارد زیرا فقط خاک اجازه می دهد عناصر جذب گیاه شوند، گیاه رشد می کند و تغذیه جمعیت نیز تضمین می شود.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر خاک های کشور با چه چالش هایی مواجه هستند؟ وی افزود: خاک با چالش های زیادی از جمله شوری مواجه بوده است. بر اساس آخرین پایش وضعیت خاک کشور، 6.5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی از 18.6 میلیون هکتار اراضی کشاورزی دارای درجات مختلف شوری هستند.

وی گفت: در حال حاضر آب برخی از چاه های مورد استفاده کشاورزی شور است و همین شوری آب باعث شوری خاک نیز شده است.

نیازی افزود: یکی دیگر از چالش های خاک کمبود مواد آلی است. زمانی که مواد آلی خاک کم باشد، دستیابی به عملکرد مناسب و بهره وری بالا امکان پذیر نیست.

معاون آب و اراضی وزارت جهاد کشاورزی تغییر کاربری اراضی را از دیگر چالش ها عنوان کرد و گفت: در کلاس یک و دو تغییر کاربری داریم و این در حالی است که اراضی مرغوب ما محدود است و متاسفانه با تهدید قابل توجهی مواجه است. تغییر کاربری زمین

در هر هکتار 16.7 تن فرسایش خاک داریم

وی افزود: یکی دیگر از چالش های خاک فرسایش است که در کشور بسیار زیاد است. به طور متوسط ​​در هر هکتار 16.7 تن فرسایش خاک وجود دارد. این بدان معناست که می تواند در برخی مناطق به 40 تن و در برخی دیگر به کمتر از 16 تن برسد. علاوه بر این، به دلیل بارندگی در کشور سیل زده، فرسایش آبی نیز وجود دارد.

نیازی همچنین به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای حفاظت از خاک اشاره کرد و گفت: ابتدا باید وضعیت خاک کشور را بدانیم. یعنی خاک باید از دو جنبه فیزیکی یعنی مطالعات خاک و شیمی یعنی حاصلخیزی آن بررسی شود. پس از آن، دانشمندان خاک باید مشخص کنند که او دقیقاً چه محصولاتی را در هر مزرعه کاشته است.

وی گفت: باید نقشه خاک تهیه کنیم و موظف به انجام آن هستیم. در این راستا نقشه راه تدوین شده و جلساتی را با کارشناسان، کشاورزان، تعاونی ها و همه دست اندرکاران بخش کشاورزی برگزار کرده ایم. همچنین با توجه به حجم کار، مطالعات خاک نیازمند 6 هزار میلیارد تومان اعتبار است، اما به دنبال راهکارهایی برای کاهش هزینه پروژه هستیم و در این زمینه حتی می توانیم از کمک مردم و بهره برداران بهره مند شویم. .

این کارشناس آب و خاک افزود: یکی دیگر از پروژه هایی که در حال پیگیری هستیم حاصلخیزی خاک است. پس از تعیین اینکه کدام محصولات در مزرعه کاشته شود، باید مشخص شود که برای آن محصولات از چه کودی استفاده شود که به آن توصیه کود نیز می گویند.

به گفته وی، تهیه سامانه داده های مکانی از دیگر طرح های در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است. قرار است تمام آنالیزها و مطالعات خاک در این سیستم گنجانده شود.

نیازی همچنین گفت: در حال بررسی روش های اصلاح مواد آلی خاک هستیم که پروژه ای زمان بر و پرهزینه است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: آیین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در دولت تصویب شده اما هنوز اجرایی نشده است. ما اصرار داریم که مسائل حقوقی او به زودی حل و ابلاغ شود. ضمناً دستورالعمل آنالیز و … نیز باید تهیه شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *