بر اساس گزارش ها، از ابتدای سال جاری تاکنون حوادث ناشی از کار در کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته 14 درصد کاهش داشته است. وزارت کار با توانمندی بازرسان فعال خود، 65 هزار کارگاه پرخطر را شناسایی کرده و در بیش از یک میلیون و 300 هزار کارگاه سعی در حفاظت از نیروی کار دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، آموزش ایمنی محیط کار در راستای ارتقای فرهنگ ایمنی به عنوان یکی از مهمترین راهکارهای ایمن سازی محیط کار، ارتقای بهره وری و حفاظت از منابع انسانی و مادی کشور، همواره در رأس رسالت های سازمان بوده است. وزارت بهداشت. همکاری، کار و حمایت اجتماعی.
در حال حاضر بحث پیشگیری از حوادث کار و رعایت مقررات قانونی از جمله اهداف بازرسان کار است که نه تنها در کاهش هزینه های اضافی ناشی از حوادث موثر است، بلکه به دلیل منافع اجتماعی و منافع اقتصادی بلندمدت از جمله این موارد است. به عنوان حفظ نیروی کار و افزایش کیفیت تولید و ایجاد انگیزه در کارفرمایان.
سالانه 420000 بازرسی در کارگاههای سراسر کشور برای نظارت بر حفظ و حراست از نیروی کار انجام میشود و حدود 360000 اخطار رفع نقص به کارگاهها صادر میشود.
طبق آمار حدود 25000 کمیته حفاظت فنی در سطح کشور و در کارگاه های بیش از 25 نفر به منظور حفاظت از نیروی کار تشکیل شده و ضمن انجام خودارزیابی در کارگاه از نیروی کار و سرمایه گروه حمایت می کنند.
در همین راستا احمدرضا پرنده، مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی از برنامه ریزی برای انجام 140 هزار بازرسی از واحدهای پرخطر کشور تا پایان سال خبر داد و اعلام کرد: بازدید از کارگاه های پرخطر به طور کامل انجام شد و 65000 کارگاه پرخطر توسط بازرسان کار کشوری بازرسی شدند.
وی خدمت به حوزه صیانت از نیروی کار را اصل اولویت دانست و گفت: در حال حاضر تعداد بازرسان فعال در کارگاه های پرخطر کشور 800 نفر است و با این ظرفیت در تلاش هستیم تا بهترین حمایت را از نیروی کار انجام دهیم. در بیش از یک میلیون و 300 هزار کارگاه داشته باشید.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی همچنین از ایجاد 25 هزار کمیته حفاظت از ایمنی و بهداشت حرفه ای در کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر بر اساس داده های آماری، 100 هزار کارگاه با بیش از 25 نیروی کار. مردم در کشور فعال هستند. اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دو برنامه اصلی را برای حفظ و صیانت از نیروی کار دنبال می کند و در این راستا کمیته های حمایت از نیروی کار باید در کارگاه های با تعداد بیشتر تشکیل شود. بیش از 25 کارمند .
مدیرکل بازرسی کار وزارت کار از برنامه ریزی برای انجام ۱۴۰ هزار بازرسی از واحدهای پرخطر تا پایان سال خبر داد و گفت: ۶۵ هزار کارگاه پرخطر در سراسر کشور توسط بازرسان کار مورد بازرسی قرار گرفته اند.وی بر لزوم مشارکت دستگاه های اجرایی در راستای ارتقای ایمنی کار در کشور و افزایش بازرسی های ایمنی واحدهای تولیدی و صنعتی تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت تشکل های صنفی و کارفرمایی برای ارتقای ایمنی کارگران کارگاهی کشور و آنان مشارکت در برنامه های ایمنی و بهداشت حرفه ای در دستور کار وزارت کار قرار دارد.
در دو سال دولت سیزدهم اقدامات موثری در زمینه مهندسی ایمنی و بهداشت حرفه ای در سطح کلان انجام شد به گونه ای که با همکاری شورای اسلامی دو کنوانسیون سازمان بین المللی کار، کنوانسیون شماره 81 در خصوص «بازرسی کارگران در صنعت و تجارت» تصویب و کنوانسیون شماره 155 «ایمنی و بهداشت کار» به عنوان محور اصلی راهبردی ارتقای ایمنی و بهداشت شغلی در سطح ملی تصویب شد.
در حال حاضر کلیه کارکنان موسسات و شرکت های اقتصادی مشمول رعایت مقررات ایمنی و بهداشت کار می باشند و از این رو نقش و جایگاه بازرسی کار در پیشگیری از حوادث محیط کار و حمایت از کارگران مهم و حیاتی می باشد.
انجام بازرسی هوشمند از کارگاه های پرخطر، افزایش کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار، اعمال ماده 105 در کارگاه های حوادث و پرخطر و خودارزیابی ایمنی در واحدهای اقتصادی از برنامه های اصلی این اداره کل است. اداره بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس ماده 95 قانون کار، کارفرما مسئول اعمال مقررات و ضوابط فنی و بهداشت حرفه ای است و موظف است ابزار و وسایل کار لازم برای حفظ سلامت و ایمنی را در اختیار کارگران خود قرار دهد. از نیروی کار
انتهای پیام