پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

سیستم ردیابی مشاغل دقیقا چه ویژگی هایی دارد؟


معاون اشتغال وزیر اشتغال تاکید می کند: با استفاده از سامانه ملی پایش اشتغال می توان نقاط ضعف اقدامات انجام شده را شناسایی کرد و از این طریق می توان سیاست های مرتبط با حوزه اشتغال را به نحو مطلوب بیان کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سامانه ملی پایش اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی ها و خروجی های بازار کار و حجم مشاغل ایجاد شده و از طریق آن، عملکرد دستگاه های اجرایی در حوزه اشتغال و شناسایی بیکاری راه اندازی شد. و آمار شاغلان و فرصت های شغلی موجود مشخص می شود.

این سامانه هم اکنون در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و آمار و اطلاعات مربوط به استخدام هر یک از ادارات و تعداد کارکنان در سطح استان و شهرداری بارگذاری می شود.

یکی از ویژگی های این سامانه این است که بستری را برای شفاف سازی آمار اشتغال در هر استان فراهم می کند و فرصت های شغلی موجود روزانه پیگیری می شود تا تا زمانی که اطلاعات در دسترس است، بتوان از نتایج آماری به نحو مطلوب در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها استفاده کرد.

در همین راستا محمود کریمی بیرانوند – معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اجرای سامانه نظارتی اعلام می کند: به لطف این سامانه می توان وضعیت اشتغال را در سطح کشور بررسی کرد. استان، شهر، خیابان و محل و علل بیکاری را می توان یافت.

معاون استخدامی وزیر کار، شفافیت آماری، کنترل دستگاه های اجرایی و سیاست گذاری در حوزه اشتغال را سه ویژگی مهم نظام ملی رصد اشتغال می گوید.وی می گوید: در حال حاضر وضعیت استخدامی به صورت جداگانه در 200 داشبورد تحلیلی ارائه می شود و تمامی مدیران باید پس از دریافت نام کاربری و بررسی وضعیت، آمار را در سامانه ثبت کنند.

به گفته دستیار استخدامی وزیر کار، نمایندگان نیز در این سامانه قابلیت دسترسی به آمار اشتغال هر استان را دارند و با ورود اطلاعات به سامانه، در بسیاری از هزینه ها صرفه جویی می شود.

کریمی بیرانوند در عین حال با یادآوری ویژگی های نظام نظارت بر اشتغال، بر رصد مستمر آمارها تاکید می کند و اعلام می کند: مهمترین موضوع نظام نظارت شفافیت است. پیش از این نمی دانستیم افراد استان یا شهرستانی چه میزان بیکاری یا اشتغال دارند یا اگر جایی شغل پیدا می کنند مکان و نوع کار چیست اما با نظارت سامانه این مسائل مشخص می شود. .

وی نظارت دستگاه های اجرایی و سیاست گذاری در حوزه اشتغال را دو ویژگی دیگر نظام ملی نظارت برشمرد و اعلام کرد: در کنار نظام نظارتی، سیاست های مرتبط با حوزه اشتغال را می توان در قالب یک نظام نظارتی تدوین کرد. ضمن شناسایی نقاط ضعف اقدامات انجام شده، راه بهتر و مطلوب تری داشته باشد.

در حال حاضر از طریق سامانه ملی رصد تصرف، امکان نظارت مردمی نیز فراهم شده و مردم می توانند با بررسی کدهای ملی، آمار ثبت شده توسط مدیران را بررسی کنند.

سامانه کنترل ثبت مشاغل یکی از راهکارهایی است که دولت برای ساماندهی اشتغال ایجاد کرده است و افراد جویای کار می توانند با ثبت نام در سامانه برای شغل مناسب اقدام کنند.

به گزارش ای بی اس نیوز، کارشناسان معتقدند یکی از چالش‌های موجود در حوزه اشتغال، نبود آمار دقیق و شفاف برای برنامه‌ریزی بازار کار و ایجاد فرصت‌های شغلی برای کارجویان و کارفرمایان است. آنها توانایی ها و فرصت های شغلی را در صورت نیاز معرفی می کنند. بازار کار و دسترسی بهتر و آسان تر برای جویندگان کار، کارفرمایان و بنگاه های اقتصادی.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *