شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

سود میلیارد دلاری حج برای بورس های سعودی


حجم ارز زائران حج امسال با 80 درصد افزایش به 6.6 میلیارد دلار رسیده است. اتفاقی که سود هنگفتی را برای صرافان سعودی به همراه داشت.

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از روزنامه سعودی، با هجوم گسترده زائران خارجی به حج امسال پس از سه سال وقفه به دلیل محدودیت‌های دولت، شیوع ویروس کرونا و مبادلات مبادلاتی به بالاترین حد خود رسیده است. 80 درصد و در این بین دلار بیشترین تقاضا را در ایام حج داشت.

به گفته صاحبان صرافی های متعدد، همچنان دلار آمریکا بیشترین ارز مبادله ای در بین زائرانی است که از اقصی نقاط جهان برای این سفر معنوی می آیند. صلاح الدین صالح کاکی، مالک صرافی، به روزنامه سعودی اکاز گفت که موسم حج کمک قابل توجهی به تقویت تجارت ارز در آنجا می کند. حجم سالانه بازار ارز در موسم حج جاری 25 میلیارد ریال است و سود کلانی را نصیب صرافی ها می کند و درآمد سالانه آن حدود 450 میلیون ریال سعودی (1.678 میلیارد دلار) برآورد می شود. زیرا شرکت ها و مؤسسات صرافی با حدود 50 ارز بین المللی سروکار دارند.

این صراف سعودی همچنین گفت: حجم معاملات در بازار ارز در ایام حج امسال بسیار بهتر از سه سال گذشته بوده است و در پی حذف تمامی اقدامات پیشگیرانه و پروتکل های پیشگیرانه مرتبط با شیوع کرونا، مبادلات مبادلاتی انجام شد. صرافی ها به دلیل افزایش 80 درصدی زائران، 80 درصد افزایش نیز داشته است.

ارز یکی از بخش هایی بود که پس از توقف ورود زائران به دلیل ممنوعیت سفر زائران خارجی توسط دولت عربستان سعودی، بیشترین آسیب را دید. اگرچه موسم حج سال 2022 بازگشت خوبی برای زائران داشته است، اما مبادلات ارزی امسال کاملاً به روال عادی بازگشته است. تعداد زائران خارجی که سال گذشته برای ادای مناسک حج وارد عربستان سعودی شده اند، کمی بیش از نیمی از حجاج امسال را تشکیل می دهد.

دلار همچنان پرمعامله ترین ارز در بین زائران حج است و پس از آن پوند در رتبه دوم و روپیه هند و پاکستان در رتبه سوم قرار دارند. در مرحله بعد ارزهای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس قرار می گیرند.

به گفته صرافی های عربستان، محبوبیت دلار در بین سایر ارزها در بازار ارز به دو دلیل اصلی است. اول اینکه نرخ دلار در برابر ریال عربستان ثابت است و دوم اینکه برخی از کشورها که شاهد درگیری های داخلی و مشکلات دیگر هستند ترجیح می دهند به جای ارز رسمی خود از دلار استفاده کنند. برخی ارزها نیز در حج امسال بین صرافی ها به دلیل نرخ پایین خرید و فروش نشدند.

مناسک حج امسال از 26 ژوئن تا 1 ژوئیه (5 تا 10 ژوئیه) برگزار شد. به گفته مقامات سعودی، امسال شاهد بزرگترین حج دوران پس از کرونا بودیم و در مجموع 1.8 میلیون نفر به این سفر رفتند. .

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *