پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

سهم واقعی تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی حدود 0.3 درصد / حمایت 100 شرکت پیشرو در زمینه تحقیق و توسعه است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه مهم ترین ابزار حمایتی معاونت برای دستیابی به سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی اعتبارات پیش بینی شده در قانون جهش دانش است. تولید، تشکیل شبکه ملی مدیران R&D کشور و حمایت ویژه معاونت علمی از 100 شرکت پیشرو در حوزه تحقیق و توسعه اعلام شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در اولین رویداد شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه کشور که به میزبانی معاونت سیاسی و توسعه علمی رئیس جمهور در بهمن ماه سال جاری برگزار شد، گفت: دانشگاه الزهرا، در دنیا شاخص هایی وجود دارد که به نوعی وضعیت کلی امور را بیان می کند. یک کشور از نظر شرایط، اقلیم، سیاست و … متفاوت است، اما یک سری ویژگی های مشترک وجود دارد که بر اساس آن می توان به کلیت آن کشور پی برد که یکی از این ویژگی ها شدت تحقیق و توسعه شاخص است. چند درصد از تولید ناخالص داخلی کشور صرف تحقیق و توسعه می شود.

وی ادامه داد: شاخص شدت تحقیق و توسعه رقبای ما بیش از یک و نیم درصد تولید ناخالص ملی (GDP) است. این رقم در کشورهای پیشرفته و پیشرفته تا 5 درصد می رسد و رژیم صهیونیستی تقریباً 5 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به تحقیق و توسعه اختصاص داده است، زیرا در سخنانش اموال کل جهان در راس دفتر خاطراتش قرار دارد.

دهقانی فیروزآبادی وضعیت شاخص شدت تحقیق و توسعه در کشور را مطلوب نیست و گفت: سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی کشورمان 8 دهم درصد است علیرغم اینکه مقام معظم رهبری بارها قول داده اند که به عدد 3 برسد. و حتی 4. بر درصد تاکید کرد. نکته دیگری که باید در مورد اینکه تعداد ما در حال حاضر از نظر شدت تحقیق و توسعه در کجا قرار دارد در نظر داشته باشیم این است که نیمی از این سهم 8 دهم درصدی به پروژه های تحقیق و توسعه مرتبط است. بنابراین آنچه به عنوان مغز فعالیت های تحقیق و توسعه باقی می ماند در نهایت سه دهم درصد را نشان می دهد. یعنی 15 برابر کمتر از آنچه باید باشد. بنابراین باید تلاش کنیم تا این شاخص را ارتقا دهیم.

وی سپس با طرح این سوال که چه کسی مسئول ارتقای شاخص شدت تحقیق و توسعه است، گفت: علیرغم همه تلاش‌هایی که دولت در این زمینه انجام داده و وظیفه خود می‌داند، با توجه به فعالیت‌های روزمره، فرصت چندانی برای انجام این کار وجود ندارد. ورود هیچ بحثی وجود ندارد و اگر اتفاقی بیفتد قطعاً بخش خصوصی را تحت تأثیر قرار می دهد و تمام تلاش ما در سمت معاونت علمی دانشگاه بر این است که به شرکت هایی که تحقیق و توسعه فعال دارند کمک کنیم تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

معاون علمی رئیس جمهور اضافه کرد: امسال یعنی سال اول اجرای قانون جهشی تولید دانش بنیان، استفاده از منابع پولی و غیر پولی قانون 2 تا 3 درصد منابع دولتی را تشکیل می دهد. و ارزش منابعی که از قانون جهش گرفته ایم دو تا سه برابر بیشتر از بودجه عمومی ماست. من بارها اعلام کرده ام که اگر قانون افزایش تولید دانش بنیان را 10 سال اجرا کنیم قطعا سهم اقتصاد دانش بنیان ما از تولید ناخالص ملی به 10 درصد می رسد.

دهقانی فیروزآبادی در ادامه راه اندازی شبکه ملی مدیران پژوهش، توسعه و نوآوری را از جمله برنامه های سیاست گذاری معاونت علمی برشمرد و گفت: مخاطبان ما در این شبکه، شرکت های مدیرعامل نیستند، بلکه مخاطبان ما مدیران تحقیق و توسعه هستند. یعنی کسانی که در حوزه تحقیق و توسعه فعالیت می کنند و هدف گذاری ما در این شبکه مبتنی بر حمایت گسترده و هدفمند از 100 شرکت فعال در حوزه تحقیق و توسعه است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: ابزار معاونت برای حمایت از شدت تحقیق و توسعه، قانون جهش تولید مبتنی بر دانش است و هدف ما این است که 100 شرکت در این حوزه فعال باشند. تحقیق و توسعه به عنوان یک باشگاه VIP و خط ویژه برای شرکت های مرتبط با تحقیق و توسعه.

وی در پایان بر نتایج ایجاد این شبکه ملی تاکید کرد و اعلام کرد: علاوه بر تقویت هم افزایی مدیران R&D، فرصتی برای شناسایی موضوعات مشترک بین آنهاست که منجر به سرمایه گذاری هدفمند و تحقیق و توسعه در بخش خصوصی زمام امور را در دست خواهد گرفت و در صورت تداوم این استراتژی حداقل به مدت دو سال، جریان تحقیق و توسعه در داخل این شرکت و شرکت خصوصی آغاز می شود که طی آن اقتصاد این تجارت رونق می گیرد و زنجیره دانش خارجی مبتنی بر دانش خواهد بود. کسب و کارها سود خواهند برد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *