سهم ضعیف بخش معدن در توسعه پایگاه های دانش
مدیر دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مدیر دانشگاه صنعتی امیر کبیر گفت: سهم شرکت های دانش بنیان در حوزه معدن کمتر از 5 درصد است که این امر موجب غفلت از جایگاه شرکت های دانش بنیان و مزیت های ویژه آنها در حوزه معدن شده است.
علیرضا رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص جایگزینی معدن به جای نفت افزود: کشور ما از نظر معادن بسیار متنوع و غنی است، معادن بزرگی در کشور های مختلف وجود دارد. بخشهایی از کشور از شمال تا جنوب از این معادن فولاد، مس و سنگهای ساختمانی تولید و استخراج میشود، اما آنچه در شرایط کنونی با آن مواجه هستیم، فعالیتهای علمی مرتبط با بخش معدن است که منجر به توسعه این معادن فعالیت های صنعتی که به ندرت اتفاق می افتد.
وی گفت: امروز به دلیل وسعت معادنی که داریم، معدن را دومین منبع ثروت پس از نفت میدانیم و به دلیل محدودیت منابع نفتی باید تلاش و برنامهریزی زیادی انجام شود. مطالعات اکتشافی و جنبه فرآیند استخراج و تبدیل باید انجام شود تا منجر به فعالیت های تکمیلی و تولید محصولات شود.
مدیر دانشگاه صنعتی امیر کبیر افزود: اکنون حجم زیادی سنگ ساختمانی تولید می کنیم که به صورت خام به برخی از کشورهای خارجی ارسال می کنیم و سپس با تکمیل و فرآوری که در آنجا انجام می دهند همین محصول حدود ده می شود. به صد برابر قیمت » به کشور ما برمی گردند.
وی به توسعه سرمایه گذاری ها در این حوزه اشاره کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم کارهای مربوط به تکمیل خط تولید و توسعه محصولات بعدی را به سرانجام برسانیم باید سرمایه گذاری ها را توسعه دهیم، این کارها می تواند نقش مهمی داشته باشد. . در ایجاد اشتغال و تولید ثروت تا بتوانیم درآمدهای کلانی را جایگزین نفت کنیم.
رهایی افزود: وزارتخانه های صنعت باید در این زمینه توجه ویژه ای داشته باشند تا منجر به تدوین سیاست های توسعه صنعت دانش بنیان شود، یعنی صنعت مبتنی بر دانش توسعه یابد. در این زمینه باید توجه ویژه ای شود. به دانشگاه ها و مراکز علمی تا بتوانند برای ایجاد صنعت دانش بنیان با بخش های صنعتی تلاش کنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه سهم حوزه معدن در ایجاد شرکت های دانش بنیان در سال های اخیر بسیار کم بوده است، گفت: شاید سهم شرکت های دانش بنیان در حوزه معدن کمتر از 5 درصد باشد. و این منجر به جایگاهی شده است که امروزه کسب و کارهای دانش بنیان پیدا کرده اند. مزیت های ویژه ای که در بخش معدن به آنها ارائه می شود چندان توسعه نمی یابد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر گفت: باید در این زمینه سیاست گذاری و اقدام سریع داشته باشیم که وزارتخانه های صنایع می توانند نقش بسیار مهمی را ایفا کنند.
وی درباره نهمین همایش مکانیک سنگ ایران نیز افزود: در جریان این کنفرانس آخرین یافته های علمی در زمینه مکانیک سنگ ارائه شد. برگزاری این همایش فرصت مناسبی برای تبادل نظرات علمی و انتقال تجربیات و دستاوردهای ارزشمند متخصصان و پژوهشگران در زمینه های مختلف مکانیک سنگ بود.
رهایی بیان کرد: از آنجایی که علم مکانیک سنگ در زمینههای مختلف از جمله بخشهای معدنی، پروژههای ساختمانی و پروژههای نفتی کاربرد دارد، مقیاس آن هم از نظر پیشرفت در عرصههای ساختمانی و هم از نظر رفاه عمومی و رفاه عمومی، تأثیر خاصی به آن میدهد. ثروت نسل.
همایش دو روزه ملی مکانیک سنگ به ابتکار انجمن مکانیک سنگ ایران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) و با همکاری دانشگاه ها، وزارتخانه ها و سازمان های مرتبط امروز به کار خود پایان می دهد.