دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

سند نظام ملی نوآوری در بوته بحرانی مرکز الگوی اسلامی ایران پیشرفت

مصطفی صفدری، مشاور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و نوآوری وی سخنان خود را به تشریح جزییات سند نظام ملی نوآوری در حوزه آموزش عالی اختصاص داد و گفت: امیدوارم به جای نوشتن سندی بر روی کاغذ که الزام آور نیست، بتوانیم سندی را تدوین کنیم که مشارکت بخش های مختلف علمی و اجرایی را به دست می آورد، همچنین امیدوارم این سند توانسته باشد مسئله محور و عملی باشد، برای این منظور لازم است 20 تا 30 آیین نامه و دستورالعمل اجرایی پس از نهایی شدن تدوین شود.

پاشنه آشیل وزارت علوم در نظام ملی نوآوری تامین مالی است

به نشستن ادامه داد تابایان یکی از اعضای اتاق فکر چرخه نوآوری است وی گفت: شما رویکرد تدوین سند را توضیح داده اید و این کار حول محور مدیران و مردم می چرخد ​​در حالی که نظام ملی نوآوری کشور پر از ایرادات و آشفتگی است و مشکل این است که اجزای شبکه هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. . به همین دلیل باید تلاش شود تا این سند در برنامه هفتم توسعه و نقشه کلی علمی کشور گنجانده شود تا دیگر نهادها و مردم جزیره ای عمل نکنند. سند نویسی در چنین فضایی فایده ای ندارد و افراد و دستگاه ها کار خود را انجام می دهند و با سایر دستگاه ها کار نمی کنند زیرا معتقدند با مخالفت خود مواجه خواهند شد و به همین دلیل ترجیح می دهند تنها باشند.

هادی اکبرزاده، معاون مرکز الگوی اسلامی ایران پیشرفت وی همچنین گفت: باید ابتدا سند ملی در چند قسمت تنظیم شود و سپس تمام اسناد ملی با یکدیگر تلفیق شود یا از ابتدا سند ملی واحد و مستمر با مشارکت دستگاه های مختلف تنظیم شود؟ وزارت علوم باید به سند واحد نظام ملی نوآوری فکر کند. الزامات گارانتی و اجرا باید از ابتدا برنامه ریزی شود. توجه به ظرفیت ها و ظرفیت های کشور نیز باید در این سند لحاظ شود.

وی ادامه داد: مشخص است دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد در آمریکا پس از فارغ التحصیلی کجا مشغول به کار می شود، اما همین فارغ التحصیل در ایران محکوم به کار در اسنپ است.

در این نشست که در قالب وبینار برگزار شد، صفدری با موضوع «هم افزایی در تدوین سند نظام ملی نوآوری در حوزه آموزش عالی» و پوراصغر با موضوع «فراز و نشیب ها» به مداخله پرداختند. کاهش شاخص های پیشرفت و توسعه در ایران و جهان با بررسی تجربیات جهانی، چالش ها و راهکارها.» به ایراد سخنرانی پرداختند.

باید به ظرفیت ها و ظرفیت های کشور در جایگاه خود در سند نمونه توجه شود

حسین سالار آملی، رئیس اتاق فکر، چرخه نوآوری، الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی وی همچنین گفت: در ادامه کاری که شروع کرده اید، اصلاً شک نکنید. اتاق فکر چرخه نوآوری بدون شک برای تهیه نهایی سند نظام ملی نوآوری در کنار شما و وزارت علوم است. توسعه سرمایه اجتماعی قطعا باید دغدغه شما باشد.

باید تلاش شود سند الگو در برنامه هفتم توسعه و نقشه جامع علمی کشور گنجانده شود

در ادامه، رئیس و اعضای اتاق فکر چرخه نوآوری به نقد و بررسی موضوع مطرح شده پرداخته اند.

وی خاطرنشان کرد: در این سند شورای سیاست گذاری جلسات خود را با حضور وزیر علوم و معاونان وزیران همه وزارتخانه ها برگزار کرد و بنگاه های اقتصادی دولتی و غیردولتی در سند مشارکت دارند. در کنار این کار، سند نظام نوآوری را تحلیل کردیم و نقش و فعالیت بازیگران را مشخص کردیم.

کریمی کهرودی، یکی دیگر از اعضای اتاق فکر چرخه نوآوری وی افزود: مبانی و رویکرد نظام ملی نوآوری در سراسر جهان دستخوش تحولات شگرفی است و شما و دوستانتان باید از قدرت بازی و روابط فعالان در حوزه مسائل و مشکلات آگاه باشید. سوال من این است که این سیستم چه مشکل و چالشی را حل خواهد کرد؟ ایده های شما چیست؟

وی خاطرنشان کرد: پاشنه آشیل وزارت علوم در نظام ملی نوآوری تامین اعتبارات مالی است، ضمن اینکه هیچ پیش بینی ای برای حمایت از طرح ها و ایده های نخبگان دانشگاهی نداشته است. وزیر علوم باید بداند که در شاخص های مهمی مانند نرخ پتنت و مهاجرت نخبگان در نظام نوآوری با چالش مواجه هستیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، هفتمین نشست از سلسله نشست های اتاق فکر اتاق فکر چرخه نوآوری و پنجمین نشست گروه ارتباطات بین الملل مرکز الگوی پیشرفت اسلامی ایران با حضور مصطفی صفدری رنجبر، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مشاور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و نوآوری و فرزام پوراصغر رئیس گروه توسعه کسب و کار پایدار لی برنامه ریزی، نظارت و تهیه اراضی بودجه ای ساماندهی برنامه انجام شد. .

میرقاسمی همچنین یکی از اعضای اتاق فکر چرخه نوآوری است وی معتقد است: در کالبدشکافی نظام آموزش عالی و وزارت آموزش و پرورش بحث آموزش و پرورش بسته شده و دانش آموزان طوطی وار تربیت می شوند و در دانشگاه ها نیز با همین روند مواجه هستیم. بدتر از آن، برخی از اساتید، دانشجویان خود را مجبور می کنند که مطالعات، تحقیق و پژوهش خود را به نام استاد خود ثبت کنند. در سیستم حاکم بر اساتید، اساتید نیز موظف به گذراندن ISI هستند و هیچ دانشگاهی قادر به توسعه رشته علمی خود نیست.

انتهای پیام

پوراسغر، رئیس اداره برنامه ریزی، پایش و تهیه اراضی توسعه پایدار سازمان برنامه بودجه وی در ادامه این دیدار اظهار نظر کرد: نظام ملی فاقد یکپارچگی است. اقتصاد رانتی پوپولیستی یارانه ای نیز در این ادغام نادیده گرفته شده است. در بخش نظامی، ما موفق هستیم، زیرا نرخ تحقیق و توسعه بالا است و بودجه آن تامین می شود. نرخ بازگشت سرمایه نظام ملی رعایت نشده است. نرخ فاتحه تحقیق و توسعه – تحقیق و توسعه – هزینه در بخش دولتی قرائت شد.

سند نظام ملی نوآوری که در وزارت علوم، تحقیقات و نوآوری در حال تدوین است، مورد نقد و بررسی کارشناسان اتاق فکر چرخه نوآوری مرکز الگوی اسلامی ایران قرار گرفته است. پیشرفت و رئیس این اتاق فکر حمایت جدی این اتاق فکر را از کارشناسان وزارت علوم برای تدوین یک سند کامل و منور اعلام کرد.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *