اخبار اقتصادی روز

سند امنیت غذایی و چالش های آن

در گفتگوی آبی چهارم خاطرنشان شد: سند امنیت غذایی یک ضرورت انکارناپذیر در کشور است که ابلاغ شد، اما ضمانت اجرایی آن نیز باید تدوین و شفاف سازی شود.

به گفته این روزنامه نگار خبرگزاری صداوسیماامروز «سند امنیت غذایی» موضوع چهارمین گفت و گوی آب وزارت نیرو بود که با حضور عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب و علیرضا مدیرکل دفتر امور اقتصادی سازمان برگزار شد. نیکویی از سازمان تحقیقات کشاورزی، محمد المطی، دبیر شبکه تشکل های محیط زیست و محمد درویش، فعال محیط زیست. در این جلسه درباره ابهامات سند ملی امنیت غذایی، نحوه اجرای آن و همچنین چالش های پیش روی این سند بحث و تبادل نظر شد. این گزارش بخشی از مداخلات چهار سخنران این نشست است.

سند امنیت غذایی مسئولیت بخش کشاورزی را مشخص می کند

مدیرکل دفتر امور اقتصادی سازمان تحقیقات کشاورزی در خصوص اعمال سند امنیت غذایی گفت: از آنجایی که در حوزه کشاورزی اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد، این سند تکلیف جلوگیری از اعمال نظرات مختلف را روشن کرده است.

سند ایمنی مواد غذایی ابلاغ شده اما چگونه اجرا می شود؟

الموتی، دبیر شبکه سازمان های محیط زیستی در خصوص شرایط اجرای این سند گفت: اسناد زیادی در کشور حتی در بالاترین سطح وجود دارد که بیش از 20 تا 25 درصد آنها تایید نشده اند. . اجرا شود، حتی اگر یک سال از ابلاغ آن گذشته باشد. تصویب شده است، اما گزارشی از روند اجرای آن منتشر نشده است.

الموتی افزود: این سند به غیر از طرح اجرا چه ضمانت اجرایی دارد؟

این سند را نباید رها کرد

محمد درویش فعال محیط زیست در ابتدای سخنان خود سند امنیت غذایی را امیدوارکننده ترین سندی دانست که در 45 سال گذشته تدوین شده است و گفت: همه فریادها و دغدغه هایی که داشته ایم در این سند وجود دارد و نمی تواند. با هر سند دیگری مقایسه شود. سند امنیت غذایی عملیات بسیار مهم و البته بسیار دردناکی است که جمهوری اسلامی ایران با انجام آن موافقت کرده است.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم تشخیص دهیم چرا اسناد گذشته اجرایی نشده است بخشی از آن به دلیل سکوت شرکت است اما اکنون که این سند به مرحله ابلاغ رسیده است باید به اجرای آن کمک کنیم چرا که بخش های بزرگی از کشور به شدت با این ایده مخالف است. سند زاویه بسیار گسترده ای دارد.

بیایید پیشرفت های فعلی را فراموش نکنیم

عیسی بزرگ زاده دیگر سخنران این نشست که به عنوان نماینده اداره آب وزارت نیرو حضور داشت، گفت: درست است که سند امنیت غذایی که با هدف پایداری کشاورزی تدوین شده است، هنوز وجود ندارد. به تصویب رسید. اجرا شده است، اما نباید با آرمان گرایی و کمال گرایی به این سند نگاه کرد. در عوض، ما باید به بهبودهای فعلی بسنده کنیم، زیرا هرگز بهبود مطلق حاصل نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *