عزت الله ضرغامی از ناتوانی پروازها که باعث دشواری در رونق گردشگری می شود صحبت کرد و برخورد طنز با موضوع مهم بهداشت را برجسته کرد. او همچنین گفت که در توییت بعدی پیامی برای ائمه جمعه دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه افتتاح 188 پروژه گردشگری همزمان با روز جهانی گردشگری با اشاره به آمار سفر در ایران گفت: با توجه به پدیده کرونا، رشد ایرانیان را بشمارید. گردشگری، بر اساس آمار سازمان جهانی گردشگری، سه برابر بیشتر از متوسط رشد جهانی پس از همهگیری کرونا بوده است. رکورد بسیار خوبی است، اما آیا ما از آن راضی هستیم؟ هرگز اینطور نیست. با توجه به ظرفیت های گردشگری کشور، تلاش می کنیم آمار واقعی و صحیح گردشگری را افزایش دهیم. اقدامات متعددی انجام داده ایم که به تدریج اعلام می کنیم و به آرامی مشکلات را برطرف خواهیم کرد.
وی نظام مسائل گردشگری را «پیچیده» و «چندگانه» دانست و با اشاره به دیدار با رئیس قوه قضائیه و مشکل حوزه گردشگری، گفت: مجموعه ای از مشکلات گردشگری به نهادهای نظارتی و قوه قضاییه پیوند خورده است. ، صراحتاً با آقای آژه ای – رئیس قوه قضائیه – گفتگو شد. فرمایشات ایشان استثنایی و تاریخی بود، از معاونت گردشگری خواستم سریعاً به ایشان اطلاع داده و پیگیری شود. نگاه بزرگان درست و دقیق است اما وقتی به سطوح پایین می رسیم با مشکلات خاصی مواجه می شویم.
ضرغامی بیان کرد: مهم ترین کاری که مدیریت گردشگری در کشور انجام می دهد ایجاد تحول در نگاه همه کسانی است که باید گردشگری را ترویج دهند. در سطح ملی با همکاری نهادها و گروه های مرتبط با گردشگری به آرامی بخشی از مشکلات خاصی را که در حوزه گردشگری با آن مواجه هستیم حل می کنیم. حتی اگر مشکلات سیاسی وجود داشته باشد، به عنوان مثال. پس از رفتار سیاسی دولت آذربایجان که ارتباط زمینی با ایران را قطع کرد، از یک میلیون و 800 هزار گردشگر سالانه از آذربایجان به ایران به 180 هزار نفر رسیدیم. البته این مهم نیست و ورود گردشگران را از راه های دیگری جبران می کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس برنامه لغو روادید ایران با کشورهای همسایه و گروه پنج را مورد تاکید قرار داد و افزود: با همکاری و حمایت وزارت امور خارجه تسهیلات بیشتری برای ورود گردشگران فراهم خواهد شد. .
وی درباره تسهیلات ویژه سرمایه گذاری گردشگری نیز گفت: در اولین سال حضورم در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تسهیلات خوبی در قالب تبصره 18 و طبق گفته مسئولان سازمان مدیریت در اختیار سرمایه گذاران قرار دادیم. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع تاستی با استفاده از تسهیلات تبصره 18 بهترین نتایج را به دست آورد و در حال حاضر 10000 پرونده آماده در بانک ها بررسی شده و آماده اعطای وام هستند.
ضرغامی افزود: البته در سال دوم تسهیلات بانکی ضربه سنگینی خورد اما طبق آخرین آمار در ماه گذشته 1500 میلیارد تومان به طرح های گردشگری تبصره 18 اختصاص یافت که با توجه به سهمیه بانک ها و نحوه اعطای سه همت (همات) دو برابر می شود. سه هزار میلیارد تومان) باز است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: آنچه ما به دنبال آن هستیم رفع موانع برای کسانی است که سرمایه دارند و علاقه مند به سرمایه گذاری هستند اما با موانعی مواجه هستند. بخشی از موانع مربوط به سیستم های نظارتی است که به اطلاع آقای آژه ای رئیس قوه قضاییه رسانده شد.
وی افزود: بخشی از این موانع مربوط به زیرساخت ها است. خطوط هوایی بخشی از این زیرساخت های مرتبط با حوزه گردشگری هستند. در سفر به جیرفت (کرمان) ساعت 5 صبح پرواز کردم و قرار بود ساعت یک ربع تا 10 شب با هواپیما از بم برگردم که پرواز تا ساعت 2 بامداد به تاخیر افتاد و مردم در سالن ترانزیت فرودگاه منتظر بودند. به مدت چهار ساعت ساعت ها. با این ظرفیت هوایی، انتظارات برای ارتقای گردشگری محقق نخواهد شد. البته ما به دنبال راه حل هستیم و راه حلی هم داریم، اما نمی خواهیم در حاشیه صحبت کنیم، زیرا متأسفانه برخی به جای اینکه به دنبال راه حل مشکل باشند، به حاشیه نگاه می کنند و نخواهند کرد. حل مشکل گردشگری
ضرغامی بیان کرد: فکر می کنم اگر گردشگری رونق بگیرد و سرمایه گذار وارد شود، ما هم می توانیم ریسک کنیم. کشورهای همسایه با تصمیمات بسیار معمولی مانند خرید یک بازیکن فوتبال و یک قرارداد به ظاهر بزرگ که هزینه گردشگری را چندین برابر می کند، ما همچنین باید راه های جدیدی را تجربه کنیم، فقط باید مرزها را بشکنیم، ما نیاز به یک تحول در چشم همه داریم. . البته ما مقداری از این ها را می دانیم و سعی می کنیم کمی جسارت به خرج دهیم و این سوالات را مطرح کنیم. مثلا چند روز پیش توییتی در مورد توالت فرستادم که موضوع بسیار مهمی است. مساجد اهل سنت در روز باز هستند و سرویسهای بهداشتی آنها تمیز است، اما مساجد شیعیان خانههای شخصی میمانند، هنگام اذان در را قفل میکنند و باز میکنند و نماز میخوانند و دوباره در را قفل میکنند. این گردشگر خارجی گفت که برای استفاده از توالت وارد مسجد شده اند اما نگهبان مسجد اجازه دسترسی به آنها را نداده است. این راه گردشگری نیست. در توییت بعدی از ائمه جمعه می خواهم جدی باشند، مساجد زیر نظر ائمه جمعه هستند. مساجد باید باز و تمیز باشند و خدمات خوبی ارائه دهند و ما الگوی توالت روباز و نمازخانه پاکدشت را تکرار خواهیم کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: سرویس های بهداشتی بسیار مهم است اما معمولا با طنز برخورد می شود. در حالی که همه کسانی که با خانواده خود به سفر می روند، اولین چیزی که از آن مراقبت می کنند، توالت است. این مشکلات را یکی یکی شناسایی می کنیم و با جدیت حل می کنیم و روز به روز شاهد رشد خواهید بود.
انتهای پیام