دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

سرمایه گذاری های سودآور در انرژی های تجدیدپذیر/صادرات برق مازاد ممکن شده است

وزیر نیرو پیشنهاد کرد:

سرمایه گذاری سودآور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، صادرات برق مازاد ممکن شده است

وزیر نیرو با تاکید بر سرمایه گذاری سودآور در ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر، از امکان صادرات برق مازاد بر تولید خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در مراسم افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و سیزدهمین نمایشگاه بین المللی بهره وری انرژی و برق گفت: کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. در مورد آب گفته شد، اما آب مترادف با زندگی است. ; بنابراین تامین آب مساوی با توسعه رشد و حیات است. به همین دلیل تلاش کارشناسان بر سازگاری با شرایط اقلیمی و نیاز آبی متمرکز است.

وی ادامه داد: تلاش می کنیم با توسعه فناوری مصرف و توزیع آب را مدیریت کنیم. در توضیح توانمندی های متخصصان داخلی می توان گفت که سد راهون در تاجیکستان که یکی از بلندترین سدهای جهان است، عمدتاً توسط شرکت های ایرانی ساخته شده است. همچنین سد بختیاری به ارتفاع تقریبی معادل در کشور در حال احداث است و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود.

وزیر نیرو تاکید کرد: استفاده از فناوری یکی از عوامل مدیریت منابع آب است و به همین دلیل در حال کار روی بازیافت آب با استفاده از فناوری های نوین هستیم. مدت هاست که پایان سوخت های فسیلی اعلام شده است. بنابراین انرژی های تجدیدپذیر در دنیای امروز یک ضرورت هستند. در کشورهایی که انرژی های تجدیدپذیر به سرعت در حال رشد هستند، شاهد رشد قطعات الکتریکی هستیم.

محرابیان گفت: در کشور ما انرژی های تجدیدپذیر در سایه سوخت های فسیلی توسعه کافی نداشته است. اما واضح است که انرژی های تجدیدپذیر پاسخی برای سه مشکل عدم تعادل انرژی، حفاظت از محیط زیست و منابع کم آب هستند. بنابراین در حوزه انرژی های تجدیدپذیر با برنامه ریزی خوب ساتپا توانسته ایم سرمایه گذاری در این صنعت را تحریک کنیم و نمی خواهیم این صنعت را به سمت یارانه سوق دهیم.

وی ادامه داد: تسهیلات لازم برای مدیریت تقاضا در حوزه انرژی های تجدیدپذیر با همکاری سازمان ها فراهم شده است. با ایجاد شورای سبز در بخش انرژی، هرگز روزی بدون توافق در این زمینه نداشته ایم.

وزیر نیرو افزود: در سه ساعت تمام بازارهای انرژی های تجدیدپذیر پر شد و این یعنی سودآوری این صنعت. از طریق کارشناسی عمیق، فرصت صادرات برق از سایت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر با قراردادی که به موجب آن تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر می‌توانند برق تولیدی خود را در مدت 8 سال صادر کنند، ارائه شده است.

وی ادامه می دهد: این تولیدکنندگان طی 4 ماه عدم تعادل برق می توانند برق خود را در بورس انرژی عرضه کنند که قیمت آن مشابه قیمت های صادراتی است. امکان صادرات برق در زمان های مناسب وجود دارد و امکانات تجارت انرژی وجود دارد. بنابراین زمانی که به برق نیاز داریم، برق تولیدی در کشور قابل مصرف است و زمانی که مازاد تولید داشته باشیم، امکان صادرات وجود دارد.

وزیر نیرو گفت: خرسندیم که بیش از 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد فاز اجرایی شده است. در گوشه و کنار کشور، تولیدکنندگان در حال ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر با تکیه بر انرژی محلی صنعتگران محلی هستند. در قانون دانش بنیان ها مقرر شده است که 5 درصد برق مورد نیاز صنعت و 20 درصد برق مورد نیاز دستگاه های اجرایی از انرژی های تجدیدپذیر تامین شود. به همین دلیل سرمایه گذاری در این صنعت بسیار سودآور خواهد بود و این سود همواره با صنایع کشور افزایش خواهد یافت.

وی گفت: در دی ماه مصرف کنندگان برق انرژی بیشتری مصرف می کنند. به عنوان مثال در بخش سیمان و فولاد 29 درصد بیشتر برق مصرف می شود که به معنای افزایش تولید است. بنابراین Kazarat Niro تمام تلاش خود را بر تامین نیازهای برق داخلی متمرکز می کند.

سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر بسیار سودآور خواهد بود

کاظمی مشاور وزیر نیرو نیز گفت: انرژی های تجدیدپذیر به عنوان گل سرسبد توسعه کشور فعال است و امیدواریم هر سال بتوانیم این صنعت را بیش از پیش توسعه دهیم.

وی گفت: در نمایشگاه امسال 125 شرکت داخلی و 3 شرکت خارجی در حوزه آب و 100 شرکت داخلی و 12 شرکت خارجی در حوزه برق حضور دارند.

امینی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی آب و فاضلاب کشور نیز گفت: از همه تولیدکنندگان و فعالان صنعت آب و فاضلاب کشور کمال تشکر را دارم. امیدواریم با برگزاری این نمایشگاه به اهدافی از جمله نمایش توانمندی ها و دستاوردهای فعالان صنعت آب دست پیدا کنیم و بتوانیم ارتباط بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را برقرار کنیم.

وی ادامه داد: نمایشگاه صنعت آب و فاضلاب محل گردهمایی کارشناسان صنعت آب است و با توجه به چهارمین سال خشکسالی و کم بارشی همه کارشناسان به این حوزه توجه دارند. بنابراین نیاز به تجهیزات مدیریت مصرف آب می تواند زمینه مساعدی را برای حضور شرکت های دانش بنیان فراهم کند.

امینی تصریح کرد: در روزهای ابتدایی صنعت آب در کشور حتی شیرآلات آب وارد می کردیم اما اکنون با قاطعیت می توان گفت که بیش از 80 درصد تجهیزات را در کشور تولید می کنیم. علاوه بر این، ظرفیت کسب و کارهای دانش بنیان می تواند به ما کمک کند تا در خط مقدم فناوری صنعت آب باشیم.

وی ادامه داد: بحث بازیافت آب و تصفیه فاضلاب یکی از موضوعاتی است که باید مورد توجه بنگاه های دانش بنیان قرار گیرد.

کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر نیز گفت: اتفاقات مثبت بسیاری در حوزه بهره‌وری و انرژی‌های تجدیدپذیر با تلاش متولیان امر به دست آمده است.

وی ادامه داد: طی یک سال گذشته با همکاری سازمان استاندارد، وزارت نیرو و وزارت اقتصاد استانداردهای جدیدی تدوین شده است. در این استانداردها 6 گرید کولر آبی حذف و زین شده است، بنابراین فقط کولرهای آبی درجه انرژی A تولید می شود.

امینی تاکید کرد: دغدغه تولید موتورهای با راندمان بالا وجود داشت. این نگرانی با تلاش سازندگان برطرف شد و امروز ظرفیت تولید 1.4 میلیون دستگاه موتور کم مصرف آشکار شده است.

وی ادامه داد: در حوزه لامپ و روشنایی تمامی رده های زیر رده الف حذف شده است. در زمینه کولر گازی نیز همین اتفاق افتاد و این مشکل به تمامی لوازم خانگی و آسانسورها نیز کشیده خواهد شد. وزارت نیرو در نظر دارد با بهره وری 10 هزار مگاوات مصرف را در حوزه برق کاهش دهد و این پرونده رصد می شود.

امینی گفت: بحث جایگزینی 20 میلیون موتور خنک کننده سنگین با موتور جدید در دستور کار قرار دارد که در صورت تحقق این امر 5 هزار مگاوات برق در حوزه مصرف و 8 هزار مگاوات صرفه جویی می شود.
بخش تولید تکمیل خواهد شد. به همین دلیل است که طرح جایگزینی 200000 موتور سنگین امروز به صورت آزمایشی فاش می شود.

وی ادامه داد: 30 هزار مگاوات نیروگاه در بخش انرژی های تجدیدپذیر احداث می شود. تاییدیه ها گرفته شده و وارد فاز اجرایی می شویم. علاوه بر این، 11000 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 400 واحد مختلف فعال هستند. حدود 2130 مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد فاز قراردادی و 3000 مگاوات نیروگاه بادی به مناقصه گذاشته خواهد شد.

امینی گفت: بیش از 3100 مگاوات نیروگاه توسط شرکت های صنعتی ساخته می شود. این ادارات همچنین 20 درصد از برق مورد نیاز خود را ظرف 4 سال و 5 درصد از نیاز برق خود را در هر سال به لطف نیروگاه های تجدیدپذیر تولید خواهند کرد. همچنین مبلغ 5 میلیون دلار فاینانس با صندوق توسعه ملی امضا شد. صندوق محیط زیست و سایر خیرین نیز به تامین مالی نیروگاه ها کمک خواهند کرد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *