سامانه هشدار سیل ایران در 550 نقطه مشخص عملیاتی شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سحر تاجبخش، با تاکید بر اینکه آسیا یکی از مناطق آسیب پذیر در معرض پیامدهای تغییرات اقلیمی است و هر ساله حوادث شدید جوی خسارات زیادی به جوامع این قاره وارد می کند، اظهار داشت: ایران همچنین یکی از کشورهایی است که در منطقه آسیب پذیر است که سیل و خشکسالی بخش بزرگی از آن را تحت تاثیر قرار داده و همواره باعث تخریب و خسارت شده است.
وی یادآور شد: از سیلهای رخ داده در ایران میتوان به سیلهای جنوب شرق کشور در اوایل سال جاری اشاره کرد که در بخشهایی از امارات نیز خسارات قابلتوجهی برجای گذاشت. آخرین سیل در ایران نیز در مشهد رخ داد و خسارت هایی به بار آورد، بارندگی هایی که باعث جاری شدن سیل شدید در شرق ایران شد نیز خسارات قابل توجهی بر جای گذاشت و بیش از 100 نفر در افغانستان جان باختند.
وی افزود: فراوانی وقوع سیل در سراسر جهان به ویژه در غرب آسیا و ایران در حال افزایش است، بنابراین خدمات ما به ویژه در حوزه پیشبینی سیل و پدیدههای خطرناک نیازمند بهبود و گسترش است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: ایران کشوری بزرگ با بیش از یک میلیون و 600 هزار کیلومتر وسعت و 80 میلیون نفر جمعیت است و به دلیل شرایط اقلیمی پیش بینی پدیده های جوی خطرناک در این منطقه بسیار دشوار است . تنوع و پیامدهای تغییرات آب و هوایی از جنوب به غرب و از شرق تا شمال ایران، اقلیم های متفاوتی وجود دارد که هر کدام پدیده های شدید خود را دارند. این امر اثرات خطرناک متفاوتی را در مکان های مختلف به جا گذاشت.
تاجبخش گفت: تنوع اقلیمی و فراوانی وقوع مخاطرات جوی در کشور یکی دیگر از دلایل توسعه خدمات مرتبط در کشور است تا بتوانیم به هدف اصلی تمامی مراکز هواشناسی و هیدرولوژیکی دنیا که همان حفاظت است برسیم. جان و مال مردم در برابر خطرات مرتبط با خطرات جوی. دو سال پیش سعی کردیم از تجربیات جهانی برای تولید سامانه هشدار سیل استفاده کنیم، اما به دلیل تحریم ها استراتژی و راهکار توسعه ظرفیت های محلی را برای این کار دنبال کردیم.
وی افزود: سامانه هشدار سیل «نفیس» با ظرفیت ملی برای 550 نقطه مشخص در کشور توسط یک شرکت ملی طی قراردادی با پژوهشگاه هواشناسی تولید و مورد بهره برداری قرار گرفت. این سیستم با ترکیب مدل های هیدرولوژیکی و هواشناسی می تواند جریان آب را پیش بینی کند. در نقاط به وضوح پیش بینی کنید. توسعه سامانه هشدار سیل سازمان نیز در دستور کار امسال قرار دارد و به بیش از 3000 نقطه جدید افزایش می یابد.
وی ابراز امیدواری کرد: در برنامه مشترک با سازمان جهانی هواشناسی بتوانیم از تجربیات و دانش فنی این سازمان برای بهبود و بهینه سازی این سامانه استفاده کنیم و از دیگر تجربیات سازمان جهانی هواشناسی در زمینه هشدار سیلاب استفاده کنیم.
به گفته وی، در مدیریت سیل نمی توان تنها به پیش بینی هوا اکتفا کرد چرا که حداقل 10 مولفه دیگر در معضل سیل دخیل است که باید در عین حال به آن توجه شود.
absnews