سالک: کشور باید به سمت اقتصاد اسلامی حرکت کند
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کشور باید به سمت اقتصاد اسلامی حرکت کند، گفت: راهکارهایی مانند پرداخت یارانه در ازای حذف ارز ترجیحی پاره وقت مشکلات خانوارها را حل می کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حذف ارز ترجیحی و تک نرخی شدن ارز می تواند از فساد و دلالی جلوگیری کند. از سوی دیگر کل اقتصاد کشور را نباید با دلار گرده افشانی کرد زیرا نوسانات قیمت دلار بر اقتصاد کشور اثر منفی می گذارد.
وی در ادامه درباره راهکار کاهش اثرات منفی حذف ارز ترجیحی بر معیشت خانوارها گفت: اگر با اجرای مشارکت های مردمی برای افزایش تولید و خودکفایی، رفع بیکاری را دنبال کنیم، موضوع ارز ترجیحی حل می شود. راهکارهایی مانند یارانه حذف ارز ترجیحی ممکن است تاثیر موقتی داشته باشد و مشکلات خانوارهای پاره وقت را حل کند اما این یک راه حل موقتی است و باید با رویکردی پایدار، صادرات و حضور در بازارهای بین المللی به فکر افزایش تولید بود. در سفر رئیس جمهور به روسیه سقف مبادلات اقتصادی به 10 میلیارد دلار رسید که البته این کشور ظرفیت تولید و صادرات بالایی دارد.
سالک در پایان با اشاره به اینکه تقویت تولید راهکار اصلی در ازای حذف ارز ترجیحی است، گفت: حدود 22 مورد را که مانع تولید می شود برشمرده و قبلا در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده ام. به نظر من مهمترین مانع تولید وجود جزیره های متعدد در داخل دولت است به طوری که وزرای اقتصاد به صورت جداگانه عمل می کنند و بخشنامه های وزارت اقتصاد، کشاورزی و صمت با یکدیگر متفاوت است و این عامل است. ایجاد آشفتگی در جمعیت ایجاد هماهنگی لازم بین وزرای اقتصاد آن. برای رونق تولید باید دستورالعمل ها و دستورالعمل هایی برای مدت معینی مثلاً دو ساله تعیین شود تا مردم وظیفه خود را بدانند. از طرفی کارگزاری در داخل وزارتخانه ها حذف شود و بانک ها از رده خارج شوند.
حجت السلام و المسلمین احمد سالک در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به لزوم اصلاح زیرساخت های اقتصادی کشور به ویژه در حوزه برنامه مالی کشور، اظهار کرد: کشور باید به سمت اقتصاد اسلامی حرکت کند. هنوز در برخی مدیران تصورات غربی درباره مدیریت اقتصاد وجود دارد. اقتصاد مقاومتی برای ساماندهی اقتصاد کشور مطرح شده و باید اجرایی شود.
انتهای پیام/