سال آینده 7787 مگاوات افزایش ظرفیت تولید برق خواهیم داشت – اخبار نفت و انرژی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
معاون وزیر برق و نیرو در خصوص برنامه های صنعت برق کشور برای عبور از پیک مصرف در سال آینده گفت: توسعه ظرفیت و نوسازی واحدها، افزایش پایداری و پویایی گذرا شبکه، اصلاح اقتصادی صنعت برق و هوشمندسازی و مدیریت میدان واکنشی بخشی از برنامه های وزارت نیرو است. این مدیریت برق در سال 1402 است.
امسال ظرفیت تولید برق 6000 مگاوات افزایش یافته است
با اشاره به اینکه امسال وزارت نیرو توانسته ظرفیت تولید را 6000 مگاوات افزایش دهد و 7000 مگاوات مصرف را مدیریت کند. مشخص شد که 1450 مگاوات مربوط به قسمت بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی است که 2.2 میلیارد متر مکعب صرفه جویی شده است. مصرف سوخت و در نظر داریم سال آینده این میزان را به 2000 مگاوات برسانیم.
برنامه ریزی برای صرفه جویی 14.50 مگاوات در سال آینده
این مقام مسئول وزارت نیرو در ادامه با بیان اینکه در بخش تولید ساختمان در نظر داریم تولید را در سال آینده 7787 مگاوات افزایش دهیم، افزود: از این رقم 3026 مگاوات مربوط به واحدهای حرارتی جدید، 1478 مگاوات از نیروگاه های صنعتی و 850 مگاوات به لطف انرژی های تجدیدپذیر 188 مگاوات از طریق مراکز تولید پراکنده و 2245 مگاوات با ارتقای توان نیروگاه های حرارتی و رفع محدودیت های تولید محقق می شود.
حایری خاطرنشان کرد: در بخش انعطافپذیری، جهش تولید برق در ساعات پیک، نوسازی واحدها و مدیریت تقاضا، افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت مورد توجه قرار گرفته است.
حایری در خصوص میزان مصرف برقی که پیش بینی می شود در سال آینده در بخش مصرف و تقاضا مدیریت شود، گفت: در برنامه های مدیریت مصرف و تقاضا در مجموع 14.50 مگاوات صرفه جویی را پیش بینی می کنیم که از این میزان 3200 مگاوات مربوط به مدیریت است. مصرف بخش های مختلف اعم از خانگی، اداری، بازرگانی و صنعت، 4700 مگاوات مربوط به مشارکت صنایع، 1750 مگاوات مربوط به روش های نوین مدیریت مصرف، 450 مگاوات مربوط به کنترل مصرف غیرمجاز و 800 مگاوات مربوط به تولید پراکنده است. در محل مصرف و 3150 مگاوات نیز مربوط به سایر اقدامات بهینه سازی و مدیریت خواهد بود.
وی همچنین در خصوص جزئیات برنامه های صنعت برق در سال آینده که به زودی به واحدهای فرعی ابلاغ می شود، گفت: برای سال آینده 140 اقدام راهبردی پیش بینی شده است که از این تعداد 25 طرح مربوط به بخش تولید، 31 طرح مربوط به مدیریت بخش مصرف، 71 طرح مربوط به رفع محدودیت ها در حوزه های مشکل ساز و 13 برنامه مربوط به همکاری، آگاهی بخشی و سایر اقدامات ستادی است.
وی افزود: پیش از این، فعالیت های معمول در سال های اخیر برای غلبه بر پیک مصرف برق این بود که بنگاه ها و موسسات به مدت 8 ماه فعالیت توسعه محور را ثبت می کردند و در 4 ماه آینده فعالیت های بهره برداری محور را انجام می دادند. اما فعالیتهای امروزی، در حالی که آن فعالیتهای قدیمی باقی ماندهاند، بر دو شاخص مهم زائد بودن همه فعالیتها و همچنین افزایش انعطافپذیری برای مقابله با هر موضوعی از جمله تحریمها، بلایای طبیعی و غیره تمرکز دارد.
absnews
تدوین 140 برنامه برای گذراندن سال دوم بدون کاهش
وی درباره برنامه های مورد نیاز برای رفع محدودیت نقاط مشکل دار در تابستان سال آینده نیز گفت: 47 برنامه برای بیش از 70 نقطه برق کشور در نظر گرفته شده است که شامل ساخت و افزایش خطوط انتقال 400 و 230 کیلوولت است. . ساخت و افزایش ظرفیت پست های توزیع 132 و 63 کیلوولت و خطوط آنها، تعویض هادی های پرظرفیت و راه اندازی خطوط چند مداره در سطوح مختلف ولتاژ، تکمیل خطوط نیروگاه های نوساز و جلوگیری از هرگونه افت ولتاژ و توقف تولید در شبکه را می توان نام برد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، همایون حایری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در دیدار وزیر نیرو با مسئولان صنعت برق اظهار داشت: برای سال آینده 7 هزار و 787 مگاوات و 3 هزار و 26 مگاوات افزایش تولید داریم. به لطف واحدهای حرارتی جدید، 1478 مگاوات به لطف تولید نیروگاه های صنعتی، 850 مگاوات به لطف انرژی های تجدیدپذیر، 188 مگاوات به لطف مراکز تولید پراکنده و 2 هزار و 245 مگاوات به لطف بهبود قدرت و حذف نیروگاه حرارتی محدودیت های تولید رعایت خواهد شد