یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن قطعه سازان رفع مشکلات قطعه سازی و صنعت خودرو را با توجه به سختی های مسیر صادرات ضروری دانست و تاکید کرد که باید مشوق های صادراتی بدون حمایت خاصی در نظر گرفته شود. تاکنون در این زمینه فراهم شده است.
علی یکه فلاح در آستانه روز ملی صادرات (شنبه 8 مهرماه) در گفت وگو با ای بی اس نیوز، ضمن تاکید بر اینکه روز ملی صادرات فرصت مناسبی برای بررسی و رفع مشکلات صنعت قطعه و خودرو است، گفت: : سالهاست که دنیا به این نتیجه رسیده است که در همه کشورهای صادراتمحور، صنایع ارزش افزوده بیشتری ایجاد میکنند و صادراتگرایی وضعیت این کشور را هم از نظر اقتصادی و هم از نظر فناوری خوب میکند. همچنین با ایجاد اقتصاد صادرات محور، یک کشور می تواند تعامل واقعی با دنیا داشته باشد و رقابت سالم در تولید و مصرف ایجاد کند.
رئیس هیئت مدیره تعاونی قطعه سازان با بیان اینکه صادرکنندگان با تلاش فراوان محصولات خود را به کشور مقصد ارسال می کنند، تاکید کرد: لوگو را تغییر دهید.ساخت ایران”بازاریابی دقیق در بازار بسیار رقابتی در کشورهای هدف، نقل و انتقالات ارزی و همچنین هزینه های بالای لجستیکی تنها بخشی از مشکلات صادرات است.
این عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن انرژی و قطعه سازان خودرو کشور خاطرنشان کرد: زمانی که کالایی صادر می شود، گاهی حتی اگر هنوز به فروش نرسیده باشد، از صادرکننده می خواهند ارز را به کشور بازگرداند. و مالیات سنگینی برای صادرکننده در نظر می گیرند. در واقع ما با جریمه صادراتی مواجه هستیم نه مشوق صادرات.
وقتی صحبت از صادرات قطعات خودرو می شود، وضعیت ما متفاوت است
وی افزود: صادرات قطعات خودرو بر خلاف سایر کشورها وضعیت متفاوتی دارد و می توان گفت تقریبا صفر است. برخی از قطعات خودرو صادر می شوند و مواد اولیه یا زیرساخت مواد خام را تشکیل می دهند. آنها همچنین با مشکلات زیادی از جمله تحریم ها و موانع نقل و انتقالات مالی مواجه هستند.
یکفلاح خاطرنشان کرد: مشکل اصلی این است که شرکت های خارجی به دلیل تحریم ها حاضر به همکاری با شرکت های ایرانی نیستند. همین صادرات کوچک با دوری از تحریم و در سطوح دیگر انجام می شود.
کیفیت سکه های ایرانی قابل رقابت با سکه های خارجی است
رئیس هیئت مدیره تعاونی سازندگان گفت: اگرچه صادرات قطعات خودرو به کشورهای دیگر مزیت محسوب می شود و قطعات تولید داخل از نظر کیفی قابل رقابت با محصولات خارجی است، اما با توجه به شرایط فعلی کشور، سرمایه گذاری صورت می گیرد. در این منطقه جذاب نیستند.
وی گفت: موضوع صادرات و انتقال فناوری هنوز پس از گذشت یک سال و نیم حل نشده است. وی تاکید کرد: موضوع سرمایه گذاری مشترک با سایر کشورها مطرح است، بنابراین باید این موضوع به زودی حل شود.
چه کسی باید از صادرکنندگان حمایت کند؟
این عضو هیئت مدیره انجمن ملی صنایع همگن انتقال نیرو و قطعه سازان خودرو گفت: همه کشورهای دنیا مشاوران اقتصادی خاصی دارند. سفرای ایران سفیران اقتصادی نیستند، فقط سفیران سیاسی و فرهنگی هستند. پس چه کسی باید از صادرکنندگان حمایت کند؟
انتهای پیام