چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

زلزله هرمزگان و تکرار الگوی مدیریت جهادی

دقایقی پس از وقوع زمین لرزه های مهیب در بندر خمر و لنگ و در روستاهای این منطقه تیم های امدادی با همراهی فرماندار شهرستان بندرخمر در منطقه حاضر شدند. استانداری هرمزگان خود را ساماندهی کرده و با تقسیم کار بین بندر خمر و بندرلنگه باید آماده و در صحنه حضور داشته باشد. استاندار هرمزگان به همراه جمعی از مسئولان استانی برای بررسی آخرین زمین لرزه به بندرخمیر سفر کرد. فرماندار قشم بلافاصله پس از وقوع زلزله در ضلع غربی جزیره قشم، کنترل شرایط خاص منطقه را شخصا در دست گرفت. محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور صبح امروز در تماس تلفنی با استاندار هرمزگان در جریان آخرین وضعیت مناطق زلزله زده، دستور استفاده حداکثری توان و سرعت برای آواربرداری و امداد رسانی به زلزله زدگان را صادر کرد. .

حضور 27 تیم امداد و نجات، 600 چادر جمعی برپا شده با 70 درصد، پزشکان متخصص و ارتوپد برای درمان مصدومان و تامین حداکثر دارو و اقلام بهداشتی مورد نیاز، شوک اولیه حادثه را تا حد زیادی کاهش داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، بندر خمر در استان هرمزگان بامداد شنبه 20 تیرماه با زلزله مهیب لرزید و ویرانه هایی از خود بر جای گذاشت. اگرچه شدت این تخریب زیاد است، اما تعداد تلفات تا به امروز حاکی از آن است که به قول معروف «گذشته به پایان رسیده است». شواهدی از سرعت عملیات امداد و نجات در مناطق زلزله زده وجود دارد و مسئولان کشوری چه در پایتخت و چه در استان از همان لحظات اولیه این حادثه تلخ در صحنه امداد رسانی حضور داشتند. اسکان موقت، رسیدگی به مصدومان و حضور به موقع تیم های امداد و نجات در منطقه نشان می دهد که رویه ای برای مقابله با حوادث طبیعی و غیرطبیعی در کشور ایجاد شده است و این الگوی مدیریت جهادی است که نمی شناسد. زمان و مکان برای مقابله با رنج مردم. مدیرانی که به آن اعتقاد دارند در کمترین زمان ممکن به کانون مشکلات مردم می رسند و از نزدیک به آن رسیدگی می کنند.

تلاش برای عادی سازی اوضاع

حضور مسئولانه در میان سختی‌های مردم، رویه دولت سیزدهم است و هر اظهارنظری غیر از این، ناعادلانه است با تلاش‌هایی که در حداقل دو بلای طبیعی و انسانی اخیر در کشور صورت گرفته است. در روزهای آینده بیشتر از مدیریت زلزله هرمزگان با حضور وزیر کشور و سایر مردان در میدان ریاست جمهوری خواهیم شنید، اما این مدل مدیریت که با ایده آیت الله سید ابراهیم اجرا می شود. رئیسی تاکنون نتایج ملموس خود را نشان داده و مورد تمجید مقام معظم رهبری قرار گرفته است و انقلاب و مردم نیز قرار گرفته است. مدیریتی که رکن اولش حضور در میدان و ارتباط مستقیم با مردم، بدون ناظر، بدون واسطه و بدون اتلاف وقت است. سبک مدیریتی که امید مردم را به حضور کارکنان دولت در میان آنها ایجاد می کند و در زمانی که میلیاردها دلار برای ناامید کردن آنها هزینه می شود، حافظ امید آنهاست.

12 ساعت پس از وقوع اولین زلزله در بندر خمر و لنگ استان هرمزگان، مسئولان از پایان عملیات جستجو و نجات در مناطق زلزله زده و تکمیل اسکان اضطراری زلزله زدگان در 12 روستا خبر دادند. اگرچه این خبر امیدوارکننده ای است، اما آغاز راهی برای ترمیم خسارات زلزله زدگان و خسارات جمعیت روستاها است.

«احمد وحیدی» وزیر کشور و مرد محل دولت این بار به عنوان تجربه متروپل آبادان راهی مناطق زلزله زده شد تا از نزدیک و شخصا این اتفاق را مدیریت کند. وحیدی پیش از عزیمت به بندرلنگه در گفتگو با استاندار هرمزگان دستور داده بود به محض دریافت آخرین گزارش خسارات زلزله هرمزگان، امکانات لازم برای کمک به حادثه دیدگان ارسال شود.

بیمارستان‌های استان و شهرستان‌های اطراف در آماده باش کامل بودند، تمامی امکانات وزارت بهداشت فعال شد و بالگردها و آمبولانس‌ها از بوشهر، شیراز و جهرم به منطقه اعزام شدند. با تلاش مستمر در مناطق زلزله زده، عملیات جستجو و نجات ۱۲ ساعت پس از حادثه به پایان رسید و اسکان اضطراری مردم و توزیع اقلام ضروری شد. همچنین هماهنگی به موقع باعث شد که آزمون سراسری روز شنبه در استان هرمزگان لغو و در موعد مقرر برگزار نشود.

تلاش برای برق رسانی به 53 روستا از صبح آغاز شد و با وجود ادامه لرزش ها، برق 27 روستا وصل شد و مدیرعامل استان هرمزگان از وصل شدن برق تمامی روستاهای همجوار استان هرمزگان تا بعدازظهر شنبه خبر داد. همچنین تا ظهر شنبه محور مواصلاتی بندر خمیر به بندرلنگه بازگشایی شده است. با تسریع در اسکان موقت هموطنان زلزله زده در چادرها و با توجه به احتمال بارندگی در هفته آینده، رایزنی های مسئولان منطقه ای با بنیاد مسکن استان برای ساخت کانکس های مناسب آغاز شده است.

حضور مسئولانه مسئولان در منطقه

ساعت 2 بامداد روز شنبه 20 تیرماه روستاهای بندر خمر، لنگ و بندرکنگ در استان هرمزگان لرزید و چشم مردم جنوب ایران و حتی حاشیه نشینان خلیج فارس را خواباند. زمین تا صبح نه یک بار بلکه بیش از 20 بار (تا زمان تهیه گزارش) لرزید که بزرگترین آنها سه زمین لرزه به بزرگی 6.1 و 6.3 ریشتر بود و کانون اصلی روستای سایه خوش در منطقه بود. بندر خمر. با توجه به مقیاس و شدت زمین لرزه ها، تعداد کشته ها امیدوارکننده است. در این زلزله 5 نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند و تا امروز 84 مصدوم در بیمارستان های استان بستری و تحت مداوا هستند. تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی نشان می دهد که ساکنان شهرهای دبی و العین در امارات متحده عربی پس از زلزله های متعدد به خیابان ها آمده اند. به گفته مسئولان، خسارات وارده به بندر خمر در استان هرمزگان گسترده است و خسارات زیادی را در پی داشته است. برخی گروه ها از خسارت به روستاهای دوآب، دژگان و کنخ بندرلنگه خبر می دهند. اگرچه مرکز این زمین لرزه ها دریا بود، اما شهرهای اطراف به ویژه بندرعباس نیز احساس می شد. بر اساس گزارش های اعلام شده، برخی از مسیرهای مواصلاتی مسدود شده است.

مدل مدیریت جهاد الف

زلزله هرمزگان و تکرار الگوی مدیریت جهادی

با توجه به توضیحات وزیر کشور، از اولین ساعات وقوع زمین لرزه تمامی مسئولان در منطقه حضور یافته اند و به دلیل گرما و رطوبت منطقه، مشکلات آب و برق در مناطق به وجود آمده است. زلزله زدگان از اولویت های کمک رسانی هستند. در این راستا به گفته وحیدی هماهنگی های لازم برای ارسال تعدادی سرپناه انجام شده و بعدازظهر شنبه بیش از 2500 جعبه غذای گرم در منطقه توزیع می شود. بر اساس اعلام مقامات محلی، از ساعت 8 صبح روز شنبه در مناطق حادثه دیده آغار و مراکز تمامی استان های اطراف غذای گرم توزیع و 300 خانواده اسکان داده شدند. در چادرهای امدادی و با توجه به گرمای شدید منطقه، چادرها با انتقال کولر از مدارس استانی و ادارات دولتی قابل تحمل خواهد بود.

لرزش ناتمام در هرمزگان

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …