پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

رویکرد لایحه ایمنی زنان، عدالت ترمیمی است


رئیس فراکسیون زنان شورای اسلامی با بیان اینکه بحث کرامت زنان محور اصلی بازنگری در لایحه قانون «امنیت زنان» بود، گفت: تا جایی که توانستیم عدالت کیفری را تغییر دادیم. و رویکرد محکومیت لایحه «امنیت زنان» به رویکرد عدالت ترمیمی و حل مشکل به جای خانواده.

به گزارش ای بی اس نیوز، فاطمه قاسم پور در نشست «مسیر بحث» با موضوع بررسی لایحه پیشگیری از آسیب های زنان و ارتقای ایمنی آنان در برابر بدرفتاری که وصیت نامه در سایت روزنامه اطلاعات و در حضور انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده.

وی با بیان اینکه وقتی زن در خانه احساس آرامش می کند، خانواده مستحکم می شود، افزود: تا حد امکان با اتخاذ یک عدالت ترمیمی و مشکل، رویکرد کیفری و مجازات های مندرج در لایحه «امنیت زنان» را تغییر داده ایم. -رویکرد حل برای تقویت خانواده. . در جریان بررسی این لایحه، بحث کرامت به عنوان یک نشانه محوری و یک مشکل جدی مطرح شد و بر این اساس سعی شد پیشگیری، حل مشکل و حمایت در این طرح قانون فعال شود.

این نماینده مجلس در بخشی دیگر از سخنان خود درباره تدوین لایحه ایمنی زنان، ارتقای ایمنی زنان را یکی از دغدغه های رهبری دانست و گفت: علاوه بر دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه جایگاه زنان، شکاف هایی وجود دارد که باید پر شود. مراقب باشید، این جدی است. این نگرانی جدی در سطوح مختلف یعنی در سطوح عالی مقام معظم رهبری و سطوح دیگر وجود دارد و دغدغه نیروهای این حوزه جدی است. هر سه قوه نیز پیگیر این موضوع هستند و از این رو ارتقای امنیت زنان از سوی مجلس و دولت به عنوان موضوع مهمی دنبال می شود.

قاسم پور یادآور شد: می توان گفت این لایحه حداقل 12 سال سابقه دارد که از جلسه هم اندیشی راهبردی موضوع زن و خانواده در دی ماه 1397 تا امروز ادامه داشت. رهبر معظم انقلاب در این جلسه موضوع ایمنی زنان را مورد بحث و بررسی قرار دادند، دولت زمان تدوین لایحه را پیگیری کرد و نسخه اولیه این لایحه در سال 1390 تدوین شد و لایحه قانون یازدهم فراز و نشیب هایی را به دنبال داشت. و دولت دوازدهم این لایحه با ماهیت حقوقی و کیفری بررسی آن به قوه قضائیه محول شد و با ریاست آقای رئیسی قول دادند در اسرع وقت این لایحه را بررسی کنند و ظرف شش ماه به دولت برگردند. کار انجام شده و این لایحه در سپتامبر 2018 به دولت بازگردانده شد.

وی با بیان اینکه لایحه ایمنی زنان در ژوئن 2018 برای دولت مطرح شد، ادامه داد: در ژوئن 2019 با قتل رومینا مواجه شدیم. در آن زمان رئیس جمهور دستور داد که این لایحه به فوریت در دولت پیگیری شود. سرانجام در آذرماه 1378 لایحه دولت به مجلس رسید. دولت با فوریت این لایحه را ارسال کرده بود و وقتی به مجلس رسید نمایندگان مجلس درگیر بودجه 1400 بودند و با توجه به اینکه بازنگری یک فوریتی لوایح باید در مجلس به رای گذاشته می شد پس از بازنگری بودجه در ابتدای سال 1400 ، نمایندگان مجلس به بازنگری فوری این لایحه رای دادند. در این راستا لایحه بدون نوبت مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان مجلس از اردیبهشت 1400 با این لایحه همراه شدند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه یک سری اقدامات کارشناسی در مجلس برای اتخاذ رویکردهای بازنگری در این لایحه بر این اساس دنبال شده است، خاطرنشان کرد: در این راستا در مجلس چشم اندازی برای بررسی طرح ها طراحی کرده ایم. این لایحه به طوری که وقتی وارد مطالعه مقاله می شویم یک چشم انداز وجود دارد. ارتباط قوانین موجود با این لایحه، بررسی اجتماعی موضوع تخلفات زنان و ارتباط این لایحه با اسناد بالادستی بخشی از این بررسی ها بود. در واقع نسخه پشتیبانی را طوری طراحی کردیم که قرائت صورتحساب داشته باشیم و سپس بررسی مدارک را بر عهده گرفتیم.

رئیس فراکسیون زنان مجلس در ادامه گفت: با توجه به اینکه یکی از شاخصه های گفتمان انقلاب اسلامی در موضوع زنان، بحث کرامت زنان است، باید نسبت به برخی سنت های بد فرهنگ سازی شود. در کشور. چرا که این کاستی ها به خصوص در زمینه سنت های غلط ممکن است مکرر نباشد، اما در شأن زن ایرانی نیست و افکار عمومی نیز از آنها جریحه دار می شود. بنابراین احساس می کنیم که باید با این مسائل برخورد جدی داشته باشیم.

قاسم پور همچنین از تهیه لایحه ایمنی زنان برای نظارت و نظارت بر عملکرد دستگاه ها و معضل زنان آسیب دیده و در معرض آزار و اذیت خبر داد و گفت: در این راستا فروشگاهی تکی طراحی شده است. نظر ما این است که مشکل زنی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته و به یکی از درگاه های خدمات رسانی مانند کلانتری، ادارات امور زنان و خانواده، دادگستری یا اورژانس اجتماعی و… مراجعه می کند، باید ثبت و پیگیری شود. این فروشگاه یک مرحله ای محوریت این موضوع بر اساس آنچه در پیش نویس قانون آمده است به سازمان امور اجتماعی وزارت کشور واگذار شده است. البته نماینده زنان در مجلس پیشنهاداتی دارد.

وی با تاکید بر اینکه موضوع زن آسیب دیده در این پنجره رصد و رصد می شود، افزود: در واقع برخورد ما با زن آسیب دیده صرفاً یک امر قانونی نیست، بلکه رویکرد اصلی ما حل و فصل موضوع است. رویکرد ما تعادل بین حقوق زن و مرد و استحکام خانواده بوده است.

این نماینده مجلس درباره ضمانت اجرایی طراحی شده برای لایحه «ایمنی زنان» نیز توضیح داد: ضمانت اجرایی این لایحه به دو صورت در لایحه تقویت شده است. یکی ماده 24 لایحه فعلی یعنی موضوع تخلفات اداری سازمان به دلیل عدم انجام تعهداتش. بحث زیر مربوط به نظارت بر عملکرد دستگاه ها است که در لایحه آن تصریح شده است که دستگاه ها باید گزارش عملکرد خود را به دو نهاد نظارتی یعنی وزارت کشور و شورای پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ارائه دهند. اگر عملکرد دستگاه ها قابل قبول نباشد، مصداق تخلف اداری است و مجازات های پیش بینی شده برای تخلفات اداری برای دستگاه ها اعمال می شود. دوم بحث نظارت و کنترل است که عرض کردم بر عهده دولت و شورای پیشگیری از وقوع جرم قضایی است که هماهنگی بین نهادی ایجاد می کند.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی درباره ارکان اصلی لایحه ایمنی زنان برای تقویت حقوق زنان گفت: این لایحه علاوه بر رویکرد پیشگیرانه و حمایتی، ممکن است در برخی موارد حاد از میزان شیوع بالایی برخوردار نباشد. ، اما مقدار آن کم است. تعداد زیادی نیز وجود دارد (مانند قتل های ناموسی و افزایش مجازات بخش 612). در واقع سنت های بدی در کشور وجود دارد که اگرچه میزان شیوع آن بالا نیست، اما در شأن زنان ایرانی نیست و باید از بین برود.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *