نماینده حمل و نقل سازمان راهداری در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تغییر رویکرد در کریدور شمال به جنوب گفت: با توجه به لزوم تغییر روش های حمل و نقل و عبور از مرزها و بنادر مختلف، به نظر می رسد موفقیت چندانی نداشته است. در دستیابی به اهداف اولیه
به گزارش ای بی اس نیوز، حمیدرضا شهرکی درباره کریدور حمل و نقل بین المللی شمال به جنوب گفت: این کریدور 23 سال پیش توسط کشورهای ایران، هند و روسیه با هدف کاهش زمان ترانزیت، افزایش ایمنی سفر و حفظ محیط زیست راه اندازی شد. کاهش هزینه های حمل و نقل، یکسان سازی و تنظیم اسناد یکسان و رقابت پذیری با کریدور جاده ای کانال سوئز راه اندازی شد.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه مطالعات و گزارش های زیادی برای ارزیابی اقتصادی کریدور، پیش بینی حجم کالا و مسافر، بازاریابی و جذب سرمایه گذاری و تعیین نحوه همکاری با سازمان های بین المللی انجام شده است، اما به دلیل لزوم تغییر روش حمل و نقل و عبور از مرزها و بنادر مختلف، به نظر می رسد در دستیابی به اهداف اولیه خود چندان موفق نبوده است.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری با اشاره به همکاری برخی از کشورهای منطقه برای ایجاد کریدورهای دسترسی جدید به اروپا و آسیای مرکزی و کاهش تقاضا در خاک ایران، گفت: اهداف تعریف شده در کریدور شمال به جنوب باید محقق شود. با انجام اقدامات موثر در راستای افزایش رقابت پذیری و توان لجستیکی، یکپارچگی، بهبود مستمر فرآیندها، استانداردسازی، کاهش تشریفات مبادی ورودی و خروجی از کشور و ایجاد چشم انداز راهبردی مرزها، با توجه به اینکه مرز تنها گذرگاه، بهبود وضعیت زیرساخت ها و همچنین تسریع در تلاش ها و رایزنی های مستمر و به موقع در زمینه دیپلماتیک است.
ظرفیت های اقتصادی و لجستیکی منطقه ساحلی مکران
به گزارش سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، شهرکی منطقه ساحلی مکران را دارای قابلیت های فراوانی در زمینه های راهبردی، اقتصادی و لجستیکی به ویژه در حوزه توسعه دریا محور از جمله حمل و نقل، انرژی، گردشگری و منابع غذایی دریایی دانست. . تاکید کرد: این منطقه یکی از اولویت های جدی توسعه، فضای کشور محسوب می شود.
وی گفت: با توجه به گستره عملیاتی توسعه سواحل مکران در استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان و موقعیت این استان ها در کریدور بین المللی شمال-جنوب، توافقنامه چهارجانبه عشق آباد بین کشورهای ایران، عمان، ترکمنستان و ازبکستان توافقنامه سه جانبه بین کشورهای ایران، هند و افغانستان و سند توسعه محور شرق کشور، توسعه منطقه مکران قطعا به شکوفایی اقتصاد ملی و بین المللی کمک خواهد کرد، به همین دلیل منطقه مکران است. سند توسعه تصویب و ابلاغ شد.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: برای تحقق اهداف تدوین شده در این سند، تمامی نهادها و نهادهای ذیربط و ذی نفع باید با رویکرد امکان سنجی و مشارکت قوی ذینفعان، برنامه های اجرایی خود را طراحی و اجرا کنند تا شاهد اثربخشی و اجرای آن باشیم. سرمایه گذاری کارآمد از بخش داخلی و خارجی و به فعلیت رساندن تمامی توانمندی های بالقوه در منطقه ساحلی مکران.
شهرکی بیان کرد: با توجه به اهمیت این منطقه، افزایش ظرفیت لجستیکی بنادر ساحلی مکران با جذب سرمایه گذار، سیاست سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در راستای ایجاد شبکه بین المللی رقابتی، ایمن و نوآورانه با هدف تسهیل عملکرد. زنجیره تامین بازار منطقه ای با محوریت معرفی حمل و نقل جاده ای به عنوان وسیله ای کارآمد برای حمل و نقل کالا.
وی ادامه داد: در این راستا باید به ایجاد مراکز تخصصی لجستیک، بهبود و ارتقای ایمنی مسیرهای جاده ای منتهی به سواحل مکران و ارتباط آن با سایر مراکز تولیدی و جذب سفرهای بار و مسافر در داخل و خارج از کشور توجه شود. مبادی ورودی و خروجی به منظور افزایش تقاضا برای جابجایی کالا و مسافر، نوسازی ناوگان جاده ای، افزایش ارائه خدمات بین راهی با جذب سرمایه گذار برای احداث و توسعه پارک های تیراندازی در کریدورهای منتهی به نوار ساحلی. و منطقه مکران از اولویت های کاری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای است.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: این سازمان علاوه بر اقدامات یاد شده، با تکیه بر ظرفیت بنگاه های دانش بنیان و استفاده موثر از ظرفیت ها و زیرساخت های فناوری اطلاعات، نسبت به تسهیل، تسریع و شفاف سازی اجرایی اقدام می کند. فرآیندهای حوزه حمل و نقل، تدوین و اجرای طرح پیاده سازی و تبادل اطلاعات یکپارچه با دستگاه های ذیربط و بهره مندی از سامانه های حمل و نقل هوشمند ITS در سراسر شبکه ترانزیتی کشور، به ویژه در حوزه های کارآمد و اولویت دار، سعی در ایفای اثربخشی دارد. نقش.
انتهای پیام