شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

روند نزولی کیفیت هوای تهران طی پنج سال گذشته

آلودگی هوا در سال 1401 به قدری عجیب و مستمر بود که با وجود حوادث مهمی مانند اعتراضات و مسمومیت ها، به یکی از مهم ترین دغدغه های مردم تبدیل شد. اما به نظر نمی رسد این موضوع به دغدغه جدی مسئولان تبدیل شده باشد. اکنون که فصل بهار است و کیفیت هوا بسیار بهتر از آن روزها است، ممکن است سختی های روزهای گرم فراموش شود و این آرامش خاطر از اهمیت چالش های فوری کاسته شود.

آلودگی هوا در سال 1401 منجر به تعطیلی اکثر مدارس و جلسات کمیته اضطرار آلودگی هوا شد و این میزان بسیار بیشتر از حد معمول بود که خانواده ها مجبور شدند با چالش های زیادی دست و پنجه نرم کنند و نظم زندگی آنها را به هم بزنند.

ذرات معلق در هوا در شهرهای بزرگ به قدری برای سلامت شهروندان مضر بود که شاهسونی – رئیس اداره سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت – از تشبیه تنفس در تهران و شهرهای بزرگ با سیگار استفاده کرد و گفت: اگر آلودگی هوا مستمر باشد روزی سه تا هفت نخ سیگار در هوا استنشاق می کنیم. البته ادامه داشت!

پیش از آن مسئولان محیط زیست اعلام کرده بودند که راهی جز باران و وزش باد برای رفع آلودگی از پایتخت وجود ندارد. سال گذشته بارش مداوم باران و برف نتوانست قسمت تاریک آسمان را اندکی روشن کند. بالاخره چند روزی هوا کمتر آلوده شد و پس از پایان بارندگی ها شاهد بازگشت آلاینده ها به آسمان پایتخت و شهرهای آسیب دیده از آلودگی هوا بودیم.

این در حالی است که بحث سوختن مازوت در کارخانجات صنعتی بیش از پیش مطرح شده و خبر سوزاندن مازوت و گازوئیل غیراستاندارد گوگرد بالا در برخی شهرها به عنوان سوخت جایگزین گاز نیز تایید شده است. زهره عبادی – معاون نظارت و کنترل حفاظت محیط زیست استان تهران – آذرماه گفت: در تعدادی از ایستگاه های سنجش کیفیت هوای تهران شاهد افزایش آلاینده دی اکسید گوگرد بوده ایم، سوخت نداریم. نفت سوز در تهران و افزایش دی اکسید گوگرد لزوما دلیل سوختن مازوت نیست و ممکن است گازوئیل نیز گوگرد داشته باشد.

کیفیت هوای تهران در سال 1401

از ابتدای سال 1401 تا آخرین روز سال (9 اسفند) تعداد روزهایی که آسمان تهران در وضعیت خطرناکی قرار داشت دو روز، روزهای بسیار ناسالم دو روز و تعداد روزهای ناسالم بود. 34 روز. همچنین در این مدت هوای پایتخت 132 روز در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس و 192 روز در وضعیت قابل قبول قرار داشت و تنها دو روز هوای پاک تنفس کرد.

آلودگی

روند نزولی کیفیت هوای تهران طی پنج سال گذشته

در سال ۱۳۹۶ تعداد روزهای هوای پاک تهران پس از دو سال به ۲۸ روز و در سال ۲۰۱۸ به ۲۹ روز رسید.

اما این روند ادامه پیدا نکرد و در سال 2019 تعداد روزهای پاک در تهران به 17 روز در سال کاهش یافت. اما قسمت ترسناک این روند این است که تعداد روزهای پاک در سال های 1400 و 1401 با روند نزولی روبرو بوده و به ترتیب تنها 2 و 3 روز شده است.

تعداد روزهای هوای غیربهداشتی، بسیار غیربهداشتی و خطرناک پایتخت نیز رکورد سال گذشته را شکست.

تعداد روزهای ناسالم هوای تهران طی پنج سال گذشته روندی صعودی داشته و در سال 1400 به شش روز کاهش یافته است. اما در سال 1401 پس از تجربه 34 روز هوای ناسالم، هوای ناسالم تهران سقف را شکست.

شش سال از آخرین روزی که تهران هوای بسیار ناسالم را تجربه کرد، می‌گذشت، در سال 1401، تهران دو روز شرایط ناسالم داشت و 10 سال از آخرین روزی که هوای تهران خطرناک بود، در سال 1401 می‌گذشت. کثیف، مضر و خطرناک به مدت 2 روز.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *