محمدی یکی از فروشندگان بازار امین حضور با بیان اینکه اگرچه افزایش قیمت 60 درصدی به یکباره صحت ندارد، گفت: با توجه به افزایش قیمت ارز و بی ثباتی قیمت دلار، شرکت ها قیمت ها را کاهش داده اند. عرضه به حداقل ممکن و به بهانه اینکه مواد اولیه در گمرک باقی مانده یا ارز تامین نمی شود، جوابگوی نیاز بازار نیست و همین امر باعث گران شدن کالا شده است. شرکت های دیگر در لیست آگهی شده به طور رسمی 15 تا 25 درصد قیمت ها را افزایش داده اند در حالی که دیگر به صورت نسیه یا چک نمی فروشند و همه کالاها نقد شده است.
با وجود کمبود کالا و افزایش قیمت، تفاوت قیمت کالاهای ایرانی و خارجی کاهش یافته و کیفیت بالای لوازم خانگی خارجی باعث شده است که در این رکود بازار، فروش کالاهای قاچاق بسیار بهتر از کالاهای ایرانی باشد. در واقع عدم پاسخگویی سریع و به موقع برندهای معتبر ایرانی برای تامین کامل سبد تقاضای مصرف کنندگان و عدم تداوم فروش اعتباری به خرده فروشان بر خلاف امکانات مناسب توزیع کنندگان غیر رسمی محصولات و مناسب بودن مواد آنها در تمامی ایام سال، منجر به روند بازار به سمت کالاهای قاچاق تبدیل شده است غیر شرکتی.
وی ادامه داد: شرکت های بزرگ از این شرایط نهایت استفاده را می برند و خریدار را مجبور به خرید سبد کالا می کنند تا به این بهانه کالاهای کم فروش خود و باقی مانده در انبار را به صورت نقدی بفروشند.
گزارش آنا از بازار لوازم خانگی
بالا رفتن از پله
رضایی یکی دیگر از فروشندگان امین حضور با اشاره به روش جدید شرکت های تولیدی برای دور زدن قیمت های مصوب گفت: شرکت های سهامی چون در اسناد مالی خود نمی توانند به صورت رسمی گران فروشی کنند و در نهایت دو نوع هستند. قیمت تولید کننده و مصرف کننده فروش خود را به قیمت مصرف کننده ثبت می کنند، در صورتی که این مصرف کننده دلال معتمد (تجاری یا فردی) کسب و کار باشد و زمانی که کسب و کار کالا را به تاجر تحویل نمی دهد، باید کالا را خریداری کند. از دلال با قیمتی بالاتر از مصرف کننده نیاز دارد.. به آرامی و این باعث می شود کالا حداقل 20 درصد بیشتر از قیمت مصوب به دست عمده فروش برسد.
وضعیت بازار لوازم خانگی خارجی که چند سالی است با قاچاق مشخص شده است، با توجه به قیمت دلار ثبات ندارد، چرا که در برخی کانال ها و صفحات شبکه های اجتماعی به اعتبار 24 ساعته قیمت اشاره شده است.
absnews
با وجود افزایش قیمت ارز و افزایش قیمت مواد اولیه مانند ورق فولادی و پتروشیمی، همه مسئولان دولتی از معاون وزیر و سخنگوی وزارت حراست تا رئیس سازمان حمایت اعلام کردند که تولیدکنندگان در این صنعت اجازه نخواهد داشت قیمت های خود را افزایش دهد. در نتیجه بازار با کمبود کالا مواجه بود، بنابراین امروزه حوزه تجاری و فروش درون فروشگاهی یا به عبارتی توزیع خرده فروشی دو برند اصلی بازار یعنی مادیران (X Vision و TCL) و اسنوا، به حداقل کاهش یافته است. البته در نگاه اول تمامی اجناس در بورس عرضه لوازم خانگی خیابان جمهوری و خیابان امین وجود دارد اما هیچ کدام به قیمت مصوب نیستند و دلیل اصلی آن عدم عرضه از سوی شرکت سازنده است.
مشاهدات میدانی خبرنگاران آنا به روش های نوین شرکت های تولید کننده لوازم خانگی برای افزایش قیمت کالاهای تولیدی خود اشاره می کند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا؛ بحث افزایش یا عدم تغییر قیمت در بازار لوازم خانگی کاهش یافت. در حالی که رحیمی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه لوازم خانگی از افزایش 60 درصدی قیمت شرکت های این اتحادیه می گوید، از سوی دیگر پازوکی رئیس اتحادیه فروشندگان و فضلی نیا دبیر اتحادیه صنف. اتحادیه کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی هرگونه افزایش قیمت را تکذیب می کند، اما در بازار واقعیت چیز دیگری است و مصرف کننده باید تاوان عدم نظارت و عدم وجود متولی مشخص در این موضوع را بپردازد.
لوازم خانگی خارجی