طی دو روز آینده پالایشگاه 1.1 میلیارد دلاری نفت در آبادان افتتاح می شود که تولید بنزین و گازوئیل را افزایش می دهد. به گفته وزیر نفت، در این پالایشگاه نفت خام سبک و سنگین به میزان 210 هزار بشکه در روز پالایش و فرآوری می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، پالایشگاه آبادان به عنوان اولین پالایشگاه نفت با 110 سال قدمت در خاورمیانه، یکی از مهم ترین مراکز پالایشی کشور به شمار می رود، اما با توجه به قدمت و فرسودگی برخی از واحدهای آن، نوسازی و بازسازی شده است. به روز رسانی استفاده از فناوری های روز ضروری و اجتناب ناپذیر بود.
به همین منظور تعویض و نوسازی این پالایشگاه در دو مرحله انجام شد که مرحله اول با ساخت مجتمع جدید پالایشگاهی 150 هزار بشکه در روز در فاز اول سال 1383 به بهره برداری رسید و فاز دوم نیز با ساخت آغاز شده است. مجتمع پالایشگاهی جدید با ظرفیت 210 هزار بشکه در روز تحت عنوان طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در فاز دو از تیرماه 1395 و قطعه اول آن در آذر 1390 به بهره برداری رسید و ظرفیت نهایی پالایشگاه می باشد. 360 هزار بشکه در روز تثبیت شد.
اهداف این طرح تثبیت ظرفیت پالایشی پالایشگاه آبادان، افزایش راندمان پالایشگاه با نوسازی تاسیسات و جمع آوری تاسیسات قدیمی، ارتقای کیفیت محصولات تولید شده بر اساس استاندارد یورو 5 و کاهش محیط زیست است. آلاینده ها، افزایش درصد تولید نفت، گاز/بنزین با بهبود تکنولوژی تولید و کاهش تولید نفت گرمایشی است.
مبلغ سرمایه گذاری فاز دوم 2.6 میلیارد یورو تعیین شده بود که به دلیل محقق نشدن کل مبلغ فاینانس فاز دوم به دو قسمت تقسیم و قسمت اول فاز دوم اختصاص یافت. از اعتبار اولیه آن به مبلغ یک میلیارد یورو، ابتدا فاز دوم آن در 29 مهرماه 1395 افتتاح شد، اما به دلیل تحریم های بین المللی، پرداخت منابع مالی پروژه 13 ماه به تعویق افتاد.
قسمت اول این پروژه در فاز دوم با انعقاد قرارداد با مشارکت کنسرسیوم شرکت طراحی و ساخت نفت و شریک خارجی کارفرمای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران آغاز شد. این فاز شامل 18 واحد درمانی است که با توجه به بیماری کرونا و عدم وجود شریک خارجی، طراحی، ساخت و نصب اکثر تجهیزات این پروژه توسط متخصصان، تولیدکنندگان و کارآفرینان ایرانی انجام شده است.
برای طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان (فاز 2) در قسمت پایانی معادل 1.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است، نوسازی و تثبیت پالایشگاه با ظرفیت 210 هزار بشکه در روز، احداث پالایشگاه. خط جدید پالایشی با ظرفیت 210000 بشکه در روز، ارتقای کیفیت محصولات تولید شده بر اساس استاندارد یورو 5 و کاهش آلاینده های زیست محیطی، کاهش درصد تولید نفت کوره از 45 درصد به 26 درصد، افزایش تولید گاز مایع 53 درصد، گازوئیل 23 درصد و بنزین 6 درصد و ایجاد شغل مستقیم برای 7000 نفر. این نتیجه این پروژه است.
هدف از اجرای این طرح تکمیل زنجیره ارزش، کاهش آسیب پذیری کشور در برابر تحریم ها از طریق تبدیل نفت خام و میعانات گازی به فرآورده های نفتی و با در نظر گرفتن سیر تحول مصرف داخلی فرآورده های نفتی، چالش توسعه ظرفیت پالایشی کشور و همچنین ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی یکی از اولویت های وزارت نفت است و بر این اساس فاز دوم طرح نوسازی و تثبیت پالایشگاه آبادان با حضور وزیر نفت به بهره برداری می رسد. رئيس جمهور.
از میان نتایج اجرای طرح، سهم نفت کوره در فرآورده های تولیدی پالایشگاه آبادان از 45 درصد به 26 درصد کاهش می یابد، محصولات سبک پالایشگاه مانند بنزین، نفت سفید، گازوئیل و گاز مایع افزایش می یابد. برچیدن تجهیزات قدیمی با طول عمر بیش از 70 سال، جایگزینی تجهیزات جدید و بهبود شرایط زیست محیطی پالایشگاه با حذف سوخت تاسیسات کم بازده و پرمصرف.
هشت ویژگی فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان، طراحی، ساخت و نصب بزرگترین واحد تقطیر منطقه غرب آسیا با ظرفیت 210000 بشکه در روز در اتمسفر و واحد تقطیر خلاء با ظرفیت 100000 بشکه در روز ساخت و نصب بزرگترین واحد هیدروکراکینگ غرب آسیا با ظرفیت بیش از 42000 بشکه در روز طراحی، ساخت، حمل و نصب تلفیقی بزرگترین کوره هیدروژن غرب آسیا به وزن 1500 تن، طراحی ساخت و نصب بلندترین مشعل های پالایشگاهی کشور در ارتفاع 125 متری و 127 متری، طراحی، ساخت و نصب بزرگترین واحد تصفیه هیدروژن نفتا با ظرفیت 65 هزار بشکه در روز با ثبت رکورد 34 میلیون ساعت انجام کار بدون حادثه (از کار انداختن) در بین کلان پروژه های پالایشی کشور، ثبت رکورد 32 درصد پیشرفت در بخش اجرایی در کلان پروژه های پالایشی در سال پایانی پروژه و در دولت سیزدهم و رکورد مستقیم ایجاد اشتغال. برای 7000 نفر و در مجموع 60 میلیون نفر ساعت کار در محل و 15000 شغل غیرمستقیم برای سازندگان تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور.
انتهای پیام