شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

روزانه 20 میلیون لیتر سوخت قاچاق می شود

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمدعلی قدیری کارشناس حوزه انرژی گفت: در حال حاضر در کشور شاهد توزیع روزانه بیش از 200 میلیون لیتر بنزین و گازوئیل هستیم. تفاوت 10 برابری نسبت به قیمت های بین المللی وجود دارد که باعث افزایش انگیزه های قاچاق و سودهای بادآورده از این مکان در ایران شده است و بر اساس برآوردها و اظهارنظرهای رسمی و غیر رسمی مسئولان، رقم تخمینی قاچاق سوخت به ایران تولید کشور حدود 20 میلیون لیتر در روز تخمین زده می شود که شامل بنزین و گازوئیل می شود.

قدیری ادامه داد: میزان قاچاق سوخت حدود 5 میلیارد دلار یا بیش از 20 هزار میلیارد تومان برآورد می شود و این میزان انحراف و قاچاق سوخت در کشور برآورد می شود که باعث از بین رفتن مشاغل مولد در شهرهای کشور شده است. از زنجیره قاچاق سوخت دوری کنید، طبق برآورد من 5 میلیارد دلار زیان دهی ناشی از قاچاق سوخت تقریباً معادل ساخت یک پالایشگاه 200 هزار بشکه ای است.

این کارشناس انرژی افزود: با توجه به سه زنجیره تولید، توزیع و مصرف، بیشترین انحراف و قاچاق سوخت در زنجیره های تولید و مصرف مشاهده می شود، این زنجیره توزیع عمدتاً پمپ بنزین، انبار نفت، تانکر و همچنین را شامل می شود. حدود 300 هزار نفتکش و 4300 جایگاه سوخت در سراسر کشور وجود دارد و از سوی دیگر زنجیره مصرف شامل ناوگان حمل و نقل جاده ای، نیروگاه ها و سایر صنایع مصرف کننده سوخت مایع است که نیازمند بازنگری در مدیریت مصرف است. از مقامات

قدیری ادامه داد: در این شرایط مانند سایر کشورهای دنیا راه حلی که ما به عنوان یک کشور نفت و گاز باید هرچه سریعتر به سمت آن حرکت کنیم، ایجاد یک سیستم نظارت بر زنجیره سوخت مانند شکاف داده ها بین سوخت ها است. می توان جایگاه های سوخت رسانی و تانکرها، تحویل سوخت به نیروگاه ها و توزیع سوخت از انبارهای نفت را ایجاد کرد و از مشکلات فعلی در این زمینه جلوگیری کرد.

از سوی دیگر، سیستم پایش آنلاین زنجیره سوخت می تواند به راحتی نشت هایی را در سیستم شناسایی کند که باعث هدر رفتن سوخت مایع می شود و از مجموعه ای از شناسایی دستی و فرآیندهای اندازه گیری دستی سوخت که منجر به صرف هزینه و زمان بیشتر می شود، جلوگیری می کند که این نیز یکی دیگر از مزایای ایجاد سامانه پایش آنلاین زنجیره سوخت در کشور

این کارشناس حوزه انرژی خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد فوق، ایجاد این سامانه از طریق نمایش داده های دقیق، ذخیره سازی سوخت در مناطق مختلف به جلوگیری از مشکلاتی مانند عدم توزیع کافی سوخت در نقاط خاصی از کشور کمک می کند. دوره های اوج مصرف سوخت می توان گفت هر کشوری که صنعت نفت یا گاز دارد یا هر نوع فرآورده نفتی تولید می کند دارای سیستم پایش زنجیره سوخت برای حفاظت و صیانت از سرمایه ملی آن کشور و به حداقل رساندن تلفات و انحراف سوخت است. از جمله این کشورها می توان به کشورهای آمریکای شمالی، آفریقا، آمریکای جنوبی و اروپا اشاره کرد و همچنین در آسیا می توان به کشورهای چین، کره جنوبی، ژاپن، از بنگلادش، عربستان سعودی و حتی پاکستان اشاره کرد که از نظارت استفاده می کنند. سیستم. روی زنجیره سوخت .

در این کشورها یک نهاد مسئول کلیه فرآیندهای تولید و مصرف، صادرات و زنجیره تولید را به صورت یکپارچه، کاملاً آنلاین و آنی کنترل می کند و این سامانه آنلاین می تواند از روش های اندازه گیری خود هم از نظر حجم و هم از نظر جرم استفاده کند تا از نظر مانیتور و کیفیت سوخت های مختلف را در طول زنجیره تولید تا زمان مصرف بررسی کنید.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *