روابط ایران و آفریقا یک میلیارد و 300 میلیون دلار است
14:34 – 11 اوت 1403
مسعود برهمن روز پنجشنبه در نشست تخصصی فرصت های تجاری در کشورهای آفریقایی گفت: روابط ایران و آفریقا قبل از دولت سیزدهم 600 میلیون دلار بود.
وی افزود: 300 میلیون دلار واردات و یک میلیارد دلار صادرات بخشی از روابط تجاری ایران با آفریقا است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آفریقا تصریح کرد: آفریقا دارای 55 کشور با گردش مالی سالانه 1500 میلیارد دلار، تراز صادرات و واردات نسبتاً برابر است و دارای معادن بسیار غنی از جمله طلا، الماس و سایر مصارف است. .
وی با بیان اینکه آفریقا فرصت بسیار ارزشمندی برای برقراری روابط تجاری بیشتر است، اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا از این توانایی بیشتر بهره برداری کنیم زیرا پتانسیل و ظرفیت زیادی برای فعالیت اقتصادی در بخش های مختلف در آفریقا وجود دارد.
وی افزود: نفت، فرآورده های نفتی و فولادی از نیازهای کشورهای آفریقایی است و با توجه به غنای معادن در زمینه های مختلف از جمله سنگ آلومینیم و بوکسیت، توانایی صادرات را دارند و می توانیم در دو بخش کار کنیم.
برهمن خاطرنشان کرد: تراز تجاری ایران با جهان 4600 میلیارد دلار است که بیشتر آن با 15 کشور جهان است و سهم کشورهای همسایه نیز 38 میلیارد دلار است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نیازمند افزایش تعداد کشورهای تجاری از جمله کشورهای همسایه هستیم، تصریح کرد: در رابطه با تجارت باید تعداد کشورهای هدف را افزایش دهیم زیرا گاهی اوقات چالش هایی در برخی کشورها ظاهر می شود که بر واردات و صادرات ما تأثیر می گذارد. اکنون آفریقا باید اهمیت داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آفریقا خاطرنشان کرد: کشورهای آفریقایی ظرفیت بسیار بالایی در فعالیتهای معدنی، تولیدی، صنایع تکمیلی و فرآوری در بخشهای مختلف کشاورزی دارند که فرصتی برای سرمایهگذاری تجار ایرانی است.
وی افزود: بازرگانان کشورهای آفریقایی استقبال زیادی از محصولات پلاستیکی، فرش ماشینی، ملامین، لوستر، مبلمان و بدلیجات ایرانی دارند و این می تواند فرصتی برای ایجاد روابط تجاری بیشتر باشد.
برهمن گفت که اکثر کشورهای آفریقایی از صنعت محروم هستند و صادرات فناوری نیز می تواند در این کشورها مفید باشد.
وی همچنین بر ظرفیت آفریقا برای کشاورزی فراسرزمینی و انرژی های تجدیدپذیر تاکید کرد و افزود: در حوزه کسب و کارهای کوچک، آفریقا از ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است که حتی این فعالیت ها باعث رونق اقتصادی می شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی نیز در این نشست به توانمندی های آفریقا اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم فرصت های تجاری بیشتری را فراهم کنیم.
عباس الکاظمی گفت: اکنون در تلاش هستیم تا بسترهای لازم را برای مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی ایجاد کنیم زیرا ظرفیت وجود دارد.
یکی از فعالان اقتصادی استان خراسان شمالی نیز در این نشست از قوانین سنگین صادرات و واردات گلایه کرد و گفت: متأسفانه برخی از این قوانین انرژی منجر به کاهش فعالیت اقتصادی و حتی مانع فعالیت می شود.
محمود الناصری خواستار حذف قوانین سنگین در حوزه فعالیت های اقتصادی در حوزه تجارت شد و افزود: در این راستا موازی کاری انجام می شود و گاهی برای شرکت ها و انجمن های صادراتی مشکل ایجاد می کند.
در خراسان شمالی حدود 400 واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری 13 هزار میلیارد ریالی و اشتغال 11 هزار نفر وجود دارد و از نظر حضور صنایع بزرگ صنعتی رتبه دهم را در بین 31 استان کشور دارد.
درصد اشتغال در این استان بین سه بخش کشاورزی 39.6 درصد، صنعت 24.3 درصد و خدمات 36.1 درصد توزیع شده است.
خراسان شمالی با جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر در شمال شرق کشور واقع شده و 44 درصد از جمعیت آن روستایی هستند.
منبع: ایرنا