در سیزدهمین روز از ماه مبارک رمضان، جمعی از مسئولان نظام امروز (سه شنبه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
به گزارش ای بی اس نیوز، در سیزدهمین روز از ماه مبارک رمضان، سران قوا، مسئولان و کارگزاران نظام، جمعی از مسئولان ارشد نهادهای مختلف، نمایندگان شورای اسلامی، مسئولان سابق و فعالان اجتماعی و فرهنگی فعالان اجتماعی، امشب (سه شنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
منتخب بیانات رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
رمضان ماه ذکر است. ماه را به خاطر بسپار ماه نورهای ذکر الهی را بر دلها می تابد. این را به راحتی از دست ندهید. در هیچ زمانی از سال دلها آماده دریافت نورهای الهی، هدایت الهی، برکات الهی و رحمت الهی نیستند. ماه رمضان است. ماهى كه در آن شبى است كه از هزار ماه بهتر است: خيرٌ من علْف شهر. ماه طلسم دل و جان است. این زندگی مادی مخصوصا عمر ماشینی باعث می شود روابط ما، باطن ما، باطن ما، کارکردهای ما صاف شود، مانند چرخی که باید روغن کاری شود تا راحت بچرخد تا لیز نخورد، استفاده نکنید. مضرات، ذکر و دعا در این ماه نقش می بندد، ما را نرم می کند. دل ما، جانمان، با تلاوت قرآن، با نماز شب و روز، با روزه گرفتن، شب قدر.
اقتصاد اولین مسئله کشور است. مهمترین مشکل کشور این است که این مسئله معیشت مردم است. شعار امسال شعار مهمی است. اینکه ما شعارها را شعار اقتصادی کرده ایم به معنای نادیده گرفتن مسائل فرهنگی و اجتماعی و غیره نیست. آنها نیز در جای خود مهم هستند، اما اقتصاد نامرتب بر فرهنگ جامعه نیز تأثیر می گذارد.
تورم بالا برای چندین سال متوالی موضوع بسیار مهمی است. چندین سال متوالی تورم بالا. خیلی خوب؛ این امر بر نظام توزیع درآمد در کشور تأثیر می گذارد. توزیع درآمد کشور کج شده است، عده ای بی بضاعت می مانند و عده ای هم اکنون به شیوه های مختلف جیب خود را بسته اند. فساد در هر دو طرف وجود خواهد داشت.
گاهی توانسته ایم تورم را کنترل کنیم اما از طرفی با رکود همراه بوده که به ضرر کشور است. اگر تورم پایین بیاید خوب نیست، اما رکود بر اقتصاد کشور حاکم است. مهم این است که بتوانیم تورم را کنترل کنیم تا تولید دچار رکود نشود. تولید رشد خواهد کرد و این امکان پذیر است.
ما ظرفیت های زیادی در کشور داریم. برخی از امکانات ما امکانات فیزیکی است. ما منابع طبیعی داریم، موقعیت جغرافیایی داریم، زیرساختهای اقتصادی داریم، کارخانهها، دستگاهها، برخی امکانات نرمافزاری است، نیروی کار خلاق داریم، جوانان با انگیزه داریم، دانشمندان توانمندی داریم، قابلیتهای فناوری داریم، ایدههای جدید داریم.
اینها امکانات کشور است. همه اینها باید به مهار تورم و رشد تولید کمک کند. ما امکانات اجرایی داریم، امکانات قانونگذاری داریم، امکانات قضایی داریم، امکانات رسانه ای داریم، تجربیات و عناصر مجرب داریم، کسانی هستند که تلاش کرده اند، کار کرده اند، می دانند، می دانند. همه اینها باید استفاده شود. از ارتباطات خارجی استفاده کنید. روابط خارجی، روابط خارجی فقط رابطه با آمریکا و چهار کشور اروپایی نیست. دنیا کسری از کشور است. هر کدام یک توانایی دارند. ممکن است از این ارتباطات خارجی برای این منظور استفاده شود.
یکی دیگر از الزامات اجرای شعار امسال، ثبات سیاست ها و تصمیمات اقتصادی است. این برای کشور بسیار مضر است که در سیاست های پولی ما تغییرات مستمر ایجاد کند، در سیاست های مالی ما بسیار مضر است. عدم قطعیت وجود دارد. کارآفرین را دچار تردید میکند، کسانی که میخواهند سرمایهگذاری کنند، کارآفرین شوند، تردید کنند. ما اکنون به دنبال سرمایه گذاری خارجی نیز هستیم. ما به خارجی ها می گوییم بیایید سرمایه گذاری کنید، هر که می تواند حاضر است بیاید سرمایه گذاری کند، آنها سود می برند، ما هم سود می بریم. خارجی ها به سرمایه گذاران ملی نگاه می کنند، آنها ویترین نظام هستند. آنها می خواهند ببینند که شما با سرمایه گذاران، کارفرمایان ملی و کارآفرینان ملی چگونه رفتار می کنید، سپس اگر دیدند که شما خوب عمل می کنید، آنها هم خواهند آمد.
چند توصیه کلیدی در مورد اقتصاد وجود دارد. در راس این توصیه ها مبارزه با فساد است. همه ما واقعاً به مبارزه با فساد که در شعارهای رئیس جمهور محترم در زمان و بعد از انتخابات بود، اعتقاد داریم. مبارزه با فساد ضروری است. البته این کار بسیار سختی است. مثل اژدهای هفت سر از هر طرف انسان را تهدید می کند.
فساد باعث ناامیدی مردم و کاهش میل آنها به سلامتی می شود. وقتی کسی می بیند که فلان شخص با روشی غیرقانونی توانسته جیبش را ببندد، این هم وسوسه است. فساد یک بیماری مسری است، یک بیماری بسیار خطرناک است، واقعاً جامعه را نابود می کند. مبارزه با فساد ضروری است. مبارزه با فساد در هر کجا که هست بدون توجه به برخورد ضروری است و این در رأس کارهای مهمی است که در حوزه مسائل اقتصادی لازم است.
در حوزه مسائل اقتصادی، توصیه دیگری که ارائه می کنیم، بحث رابطه منطقی بین نهادهای مسئول و شرکت های بزرگ دولتی است. ما شرکت های بزرگی داریم که متعلق به دولت است، سرمایه آنها متعلق به دولت است و درآمدشان هم متعلق به دولت است. باید رابطه دولت با اینها تنظیم شود، رابطه دولت با این شرکت ها تنظیم شود. مدیران خوبی در این شرکت ها فعال هستند که باید مورد تایید و حمایت قرار گیرند. در بخش خصوصی هم همینطور.
یکی از وظایف ما به ویژه وظایف قوه مجریه و دولت حمایت از این مدیران فعال و خوب است، بهترین حمایتی که می توان از یک مدیر مبتکر و فعال کرد این است که بتواند برای محصول خود بازار عرضه کند. چه بازار خارجی باشد و چه بازار داخلی، ما به آن قدرت رقابت می دهیم، کمک می کنیم تا کیفیت را بالا ببرد.
ویژگی این مدیرانی که گفتم این است که کار بلد بودند، ایستادگی کردند، میدانستند چطور کشور را در بخشهایی جلو ببرند، بنابراین باید با این حمایت کمک کنند. آنها هم وظایفی دارند، به ویژه مسئولان دولتی، مدیران دولتی باید مشخص کنند که عملکردشان چیست و در چارچوب سیاست کلی اقتصادی کشور چه نقشی دارند، این باید روشن شود. یعنی فلان بنگاه بزرگ که آن هم متعلق به دولت است، مواد اولیه اش هم داخلی است، در بین این بنگاه های بزرگ، تعدادی بنگاه بزرگ، پردرآمد با مواد اولیه داخلی، قیمت محصولش با دلارهای تلگرامی، همان دلارهای تقلبی، آن قیمت ها دلار تقلبی که توسط دشمن هدایت می شود، به او می خورد. برای چی؟ چرا به دلار حاکمیت می دهید؟ چرا رقیب ریال را تقویت می کنید؟ یکی از وظایف اصلی ما این است که رقیب ریال را در داخل تقویت نکنیم.
یکی از مشکلات کشور ما مشکل وابستگی به دلار در بخش های مختلف اقتصاد ما است. گفتم مشهد هستم. برخی از کشورها از دلار جدا شدند و مبادلات آنها با روش های دیگری حتی از طریق سوئیفت انجام شد. کشورهایی هستند که وضعیت آنها در حال حاضر بهتر شده است.
جهان با یک دگرگونی سیاسی بزرگ روبرو است. یعنی وضعیت نظم جهانی در حال تغییر است و الان این کلمه از جاهای مختلف شنیده می شود و تکرار می شود. امروز می خواهم بگویم که این تحول جهانی خوشبختانه در جهت تضعیف جبهه دشمنان جمهوری اسلامی است. امر مهمی است. تغییرات خیلی سریع اتفاق می افتد. در سیاست خارجی، ما باید تحرک ابتکارات سیاست خارجی خود را افزایش دهیم. باید ابتکار، تحرک و فعالیت را افزایش دهیم و از فرصت استفاده کنیم.
در مورد پوشش هم خب بحث حجاب محدودیت شرعی و شرعیه. این یک محدودیت دولتی نیست. شرعی و شرعی است. کشف حجاب در شرع حرام است، از نظر سیاسی حرام است. هم شرعی است و هم حرام سیاسی.
بسیاری از کسانی که حجاب را کشف می کنند، آن را نمی دانند. اگر آنها بدانند که پشت کاری که انجام می دهند چه کسی هستند، قطعاً این کار را نمی کنند.
میدانم. بسیاری از آنها اهل دین، اهل دعا، اهل رمضان، اهل گریه و دعا هستند. برایشان مهم نیست که چه کسی پشت این سیاست حذف حجاب و مبارزه با حجاب است. جاسوسان دشمن، سازمان های جاسوسی دشمن به دنبال این پرونده هستند. اگر بدانند قطعا نمی دانند. در هر صورت این مشکل برای همیشه برطرف خواهد شد. امام در هفته های اول انقلاب مسئله حجاب را به صورت اجباری و قاطع مطرح کردند. این یکی از اولین کارهای امام راحل (رحمت الله علیه) بود. الان انشالله حل میشه
اما همه توجه داشته باشند که دشمن با برنامه و نقشه وارد این کار شد، ما هم باید با برنامه و نقشه وارد شویم. بدون برنامه و اینها نباید کار نامنظم کرد; با برنامه مسئولان برنامه دارند و دارند انجام می دهند انشالله این کار پیگیری می شود.
انتهای پیام