رمزگشایی از پایگاه مخفی ارتش / افزایش ظرفیت پهپادهای ارتش با ۷ رویداد جدید
گروه امنیتی دفاعی ای بی اس نیوز: روز گذشته پایگاه 313 پهپاد مخفی زیرزمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار با حضور سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح فاش شد. توانمندی جدیدی در عرصه توان پهپاد کشور که این قدرت نوظهور در ماه های اخیر بیش از پیش مورد توجه دشمنان کشورمان قرار گرفته است.
حیدر 2 ساخت ویژه جدید پهپاد ارتش جمهوری اسلامی ایران است که در این پایگاه به نمایش گذاشته شده است. این پهپاد شباهت زیادی به موشک های کروز دارد و موتوری مینیاتوری دارد. در واقع این سامانه که ترکیبی از موشک کروز و پهپاد است، قابلیت های هر دو سامانه را دارد.

با توسعه سامانه های پدافندی در بردهای مختلف برای مقابله با پهپادها به ویژه پهپادهای انتحاری و خطاکار، یکی از تهدیدات عملیات پهپادها، احتمال هدف قرار گرفتن آنها توسط سامانه های پدافند هوایی است. راه های مختلفی برای مقابله با این تهدید وجود دارد که از آن جمله می توان به جنگ الکترونیک و اختلال در رادارهای سامانه های پدافندی اشاره کرد.
همانطور که اعلام شد پایگاه پهپاد 313 ارتش در عمق چند صد متری قرار دارد و با توجه به تصاویر نمایش داده شده از این پایگاه، 10 نوع پهپاد مختلف ارتش بر روی این پایگاه به نمایش گذاشته شده است. پهپادهای به نمایش در آمده در این پایگاه از پیشرفته ترین سامانه های پهپادی کشور هستند که اسامی و ماموریت های آنها در زیر آمده است:
نام پهپاد | وظیفه |
کمان ۲۲ | صفحه نمایش بزرگ چند منظوره |
فطرس | صفحه نمایش بزرگ چند منظوره |
کمان ۱۲ | همه کاره |
مهاجر 6 | مراقبت، شناسایی، مبارزه |
ابابیل ۵ | مراقبت، شناسایی، مبارزه |
کرار 3 | بمب افکن |
رهگیر کرار | رهگیری هوایی |
حیدر ۲ | کروز انتحاری |
امید | خودکشی کردن |
آرش | خودکشی کردن |
پهپاد امید یک پهپاد موتور پیستونی است که در طراحی بدنه خود از کانارد در جلوی پهپاد استفاده می کند و از نوع ضد تشعشع برای هدف قرار دادن سیستم های راداری است. مشخصات این پهپاد هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است اما بر اساس گمانه زنی ها بر اساس ابعاد آن می توان تا 2000 کیلومتر پیمود و ظرفیت کلاهک 20 تا 30 کیلوگرمی آن را در نظر گرفت.
اما نکته قابل توجه این پایگاه در اطراف کمان 22 و همچنین قابلیت های جدیدی که قصد حمل تسلیحات از جمله موشک های شفق و حیدر 1 را دارد. نمایشگر پنجم هواپیما این پهپاد را در مدت زمان بسیار کوتاهی ساخته است به طوری که پس از رونمایی از اولین هواپیمای خود در مارس 2016، اکنون شاهد رونمایی از پنجمین هواپیمای آن در کمتر از 2 سال هستیم که نشان از عزم ارتش برای توسعه ناوگان پهپادهای حامل بزرگ و استراتژیک خود دارد.
در پایگاه پهپاد 313 ارتش برای اولین بار موشک ضدهوایی دفاع شخصی روی قوس دوازدهم به نمایش گذاشته شد که علاوه بر ایجاد اختلال در رادارهای سامانه های پدافندی دشمن، در صورت شلیک موشک می تواند چاف را پرتاب کند. پهپاد / شعله ور شدن برای انحراف موشک شلیک شده اعم از راداری یا حرارتی.

این پهپاد به دلیل سرعت بالا و نزدیک به ماخ قابلیت های زیادی را برای هدف قرار دادن اهداف ثابت و متحرک ارائه می دهد.
** تمرکز ارتش بر روی پهپادهای پهن پیکر؛ پنجمین Arc 22 رسید
برد فطرس 2000 کیلومتر است و می تواند به انواع سلاح های پهپاد از جمله بمب های عمودی، موشک های الماس و 114 موشک ضد تانک عمودی مجهز شود.
علاوه بر تسلیحات فوق، موشک کروز حیدر 1 نیز به عنوان یکی از سلاح های این پهپاد در پایگاه پهپاد ارتش معرفی شد.
پهپاد فطرس ساخت شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) است و به دلیل ابعاد بزرگی که دارد، مدت زمان پرواز بالایی (30 ساعت) دارد و می تواند تا 25000 پا پرواز کند.
شفق قطبی یک موشک ضد زره است که قابلیت شلیک فراموشی و برد تا 20 کیلومتر دارد. این موشک قابلیت نفوذ به زره واکنشی زره های دشمن را نیز دارد.

اولین نکته این پایگاه ارائه تسلیحات جدید مورد استفاده بر روی پهپادهای ارتش است. علاوه بر نمایش انواع سلاحهایی که قبلاً برای استفاده در پهپادهای ارتش به نمایش گذاشته شده بود، مانند بمبهای سری قائم، موشکهای الماس، بمبهای بال بالابان و موشکهای آذرخش، دو سلاح جدید نیز در این پایگاه رونمایی شد.
** حیدر 2، ترکیب پهپاد و کروز در عملیات رزمی
پهپاد کرار یکی از پهپادهای کشورمان است که تاکنون به سلاح های زیادی از جمله موشک آذرخش، بمب باران سیمرغ، بمب بالابان، بمب یاسین، بمب MK-82 و توپخانه مجهز شده است.

برد 3000 کیلومتری، تداوم پرواز 24 ساعته و همچنین توانایی حمل 300 کیلوگرم محموله به Bow 22 این امکان را می دهد که بتواند تمام ماموریت های قابل انجام برای پهپاد را انجام دهد.

امروزه در زمینه سامانههای بدون سرنشین، از پرندگان کوچک با ابعاد بسیار کوچک تا پرندگان با طول بالهای چند متری و بهاندازه یک گروه در اختیار یگانهای مختلف ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار دارند که هرکدام اقدام به انجام وظایف خود میکنند. ماموریت پهپادهایی که هم برای رصد نوار طولانی مرزی کشورمان و هم در آبهای سرزمینی و مرزهای دریایی کشورمان استفاده میشوند، به طور مسلحانه پرواز میکنند تا در صورت وجود کوچکترین تهدیدی برای آبهای سرزمینی ایران، با سلاحهای دقیق و دقیق خود به پرواز درآیند. نقطه نقطه حذف هر گونه تهدید در دانه کردن.
** صحنه خودکشی خاص ارتش
این قابلیت به پهپادهای ارتش اجازه میدهد تا عملیات خود را در محیط امنتر و دقیقتری انجام دهند که میتواند عملیات علیه اهداف ثابت و متحرک و غیره باشد.
حیدر 1، یک موشک کروز، قبلا نشان داده شده بود که از هلیکوپترهای ارتش شلیک میکرد (بالگردهای بل 214). با این حال، در پایگاه 313 پهپاد ارتش، اولین بار به عنوان یک موشک کروز با قابلیت پهپاد با قابلیت شلیک پهپادهای بزرگ مانند کمان 22 و فطرس معرفی شد.

** عملیات پهپاد فطرس
یکی دیگر از ویژگی های قابل توجه پایگاه پهپادی ارتش، تجهیز پهپادهای کرار به موشک های ضد تانک و ضدهوایی در سرزمین شفق است که برای اولین بار به عنوان سلاح های پهپادی کرار به نمایش درآمد.
پهپادی که در این پایگاه مورد توجه ویژه قرار گرفته پهپاد 22 قوس است. این پهپاد در حال حاضر به دلیل بدنه بزرگ و توانایی حمل طیف گسترده ای از انواع محموله های رزمی (بمب، موشک) و جنگلی و نوری، پرچمدار قدرت پهپادهای نظامی است.
برد این موشک 200 کیلومتر است و سرعت آن در هنگام اصابت به هدف 1000 کیلومتر در ساعت است که به دلیل نزدیک بودن به سرعت صوت می تواند ابزار بسیار موثری برای عملیات رزمی علیه اهداف ثابت و متحرک باشد.
** نمایش تجهیزات دفاع شخصی پهپاد ارتش
همانطور که در تصاویر منتشر شده مشاهده می شود، موشک حیدر 1 دارای حسگر نوری بر روی دماغه خود است که در مرحله نهایی برخورد، قابلیت هدایت اپتیکی را برای موشک فراهم می کند. حیدر اولین موشک کروز ایران است که می تواند از پهپاد شلیک شود.

سلاح دیگری که برای اولین بار در این پایگاه به نمایش درآمد، موشک هوا به هوای شفق بود که قبلا برای شلیک از بالگردهای تهاجمی نیروی هوایی ساخته شده بود و در پایگاه 313 پهپاد به عنوان یکی از سلاح های پهپاد ارتش برای تیراندازی با کمان استفاده می شد. هواپیماهای بدون سرنشین.22 و چندین بار نشان داده شده است.
در این سامانه از ترکیب قابلیت های موشک کروز و پهپاد، سامانه ای ساخته شده است که ابتدا می تواند از روی سکوهای پهپاد پرواز کند و شبیه به پهپاد قابل هدایت و کنترل است و مشابه موشک کروز می تواند اهداف مشخص شده با قدرت انفجاری بالا را هدف قرار دهد. . دادن.
ارتش جمهوری اسلامی ایران از اواسط دهه 1369 با ورود جدی به عرصه پهپاد شروع به افزایش توان خود در این عرصه کرد. در این دوره، قابلیت پهپاد که قبلاً بر روی نیروی هوایی متمرکز بود، به سایر نیروهای ارتش (زمینی، هوایی و دریایی) تعمیم یافت و چهار نیروی ارتش به طور مستقل از قابلیتهای منحصر به فردی در حوزه مأموریت خود برخوردار بودند.
ظهور پهپاد فطرس در این پایگاه پس از سال ها انتشار اخبار مختلف در مورد آن نیز در نوع خود قابل توجه است و نشان می دهد که ارتش جمهوری اسلامی ایران می خواهد از این پهپاد در سازمان رزم خود استفاده و بهره برداری کند.
یکی دیگر از پهپادهای حاضر در این پایگاه پهپاد انتحاری و ضد تشعشع امید است. امید جدیدترین دستاورد پهپاد انتحاری ارتش است که برای اولین بار در رژه روز ارتش امسال به نمایش گذاشته شد. .
** نمایش سلاح های پهپاد جدید ارتش
** گرگ و میش; سلاح جدید کارارها
امید علاوه بر اینکه میتواند به انواع اهداف ثابت و متحرک حمله کند، ماموریت ویژهای دارد و آن هدف قرار دادن رادارها و سامانههای دفاعی دشمن است! در واقع امید با استفاده از آشکارسازهای تشعشعی می تواند تشعشعات ساطع شده از سامانه های راداری دشمن را شناسایی و هدایت کند.

از سوی دیگر در میان سامانه ها و سلاح های بدون سرنشین به نمایش گذاشته شده در این پایگاه، نکات جدید و قابل توجهی وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.