رشد 30 درصدی تولید الیاف نساجی
مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و نساجی وزارت صنعت، معدن و تجارت از افزایش 30 درصدی تولید الیاف اکریلیک مورد استفاده در صنعت نساجی خبر داد.

وی افزود: در این مدت ظرفیت تولید چادر مشکی در کشور 60 درصد افزایش یافت اما از زمانی که تولید در ظرفیت های جدید در نیمه دوم سال گذشته آغاز شد، تولید محصول چادر مشکی نهایی 33 درصد افزایش یافت.
گرجی همچنین صادرات 386 هزار تنی محصولات صنعت نساجی را به ارزش 795 میلیون دلار در سال گذشته برشمرد و گفت: این میزان صادرات نسبت به سال 1401 از نظر وزنی یک درصد و از نظر ارزی 6 دهم درصد رشد داشته است.
وی گفت: در سال 1402 سرمایه گذاری 452 میلیون دلاری در صنعت نساجی در واردات ماشین آلات به ثبت رسیده که در سال 1401 حدود 407 میلیون دلار بوده است، در حالی که این رقم در سال 1401 نسبت به سال 1400 15 درصد افزایش داشته است که نشان دهنده پویایی صنعت است.
مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و نساجی وزارت حراست، ارائه سه سند راهبردی در حوزه پوشاک، پارچه، الیاف، کیف و کفش در فرش چرم و مکانیکی را در سال گذشته برشمرد و اظهار داشت: این اسناد راهبردی در سال گذشته انجام شده است. با همکاری سازمان ها و اصناف ذیربط تهیه و تدوین گردید. و اکنون به مرحله اجرا رسیده است تا به رونق تولید و صادرات در صنایع مختلف منجر شود.
وی افزود: با همکاری مجلس و دولت، صنایع نساجی و پوشاک را در برنامه هفتم توسعه کشور گنجانده ایم و این اسناد اجرایی می شود.
گرجی با اشاره به خوداتکایی در تولید الیاف پلی استر گفت: واردات این محصول در سال 1400 حدود 10 هزار تن، در سال 1401 4 هزار تن و در سال گذشته در حوزه تولید پلی استر 1.4 هزار تن بوده است. با ظرفیت 61000 تن در سال جاری به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته تعداد زیادی واحد مرمت شده است، گفت: در سال 1401 حدود 98 واحد در 23 استان و سال گذشته 102 واحد در 21 استان مرمت شده است.
مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و نساجی وزارت حراست ادامه داد: سال گذشته 486 پروانه بهره برداری صادر شد که نسبت به سال 1401 که 331 پروانه بهره برداری بود، 41 درصد رشد داشت. این آمار رشد صنعت نساجی و پوشاک را نشان می دهد که البته در این زمینه نیز مشکلاتی وجود دارد.
وی با اشاره به رشد نمایشگاه های برگزار شده بیان کرد: تعاملات بین المللی افزایش یافته و تولیدکنندگان پوشاک همانند سال گذشته در نمایشگاه روسیه حضور خواهند داشت. امسال نیز نمایشگاه دیگری در ترکیه با حضور فعالان صنعتی ایران برگزار شد.
در این نشست فعالان صنعت نساجی همچنین واردات بی رویه پارچه از مناطق آزاد و بازارچه های مرزی، عدم اتصال زنجیره های تولید پارچه و پوشاک و متمرکز نبودن نمایشگاه های مرتبط با نساجی و پوشاک را از چالش های این صنعت برشمردند.
دومین نمایشگاه بین المللی تخصصی نساجی و صنایع وابسته از 8 تا 1 تیرماه در نمایشگاه آفتاب شهر برگزار می شود.