اخبار اقتصادی روز

راه اندازی آتی صندوق بهره وری انرژی



یک فعال حوزه انرژی از راه اندازی قریب الوقوع صندوق بهره وری انرژی خبر داد و گفت: بهینه سازی انرژی یکی از مهمترین موضوعات در حوزه محیط زیست و توسعه پایدار است. در سال های اخیر مهمترین دستاورد بشری بهینه سازی مصرف انرژی است و استفاده از منابع تجدیدپذیر در رتبه دوم قرار دارد.

محسن فرد افشاری در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، با بیان اینکه ایران همواره به عنوان کشوری ثروتمند در زمینه منابع انرژی شناخته می شود، اظهار کرد: متاسفانه عدم مدیریت صحیح، مصرف بی رویه و هدر رفت انرژی در بخش های مختلف در سال های اخیر باعث جبران ناپذیری شده است. وی گفت: یکی از عوامل مهم عدم توسعه بهینه سازی انرژی در ایران، خودداری بخش خصوصی از سرمایه گذاری در این حوزه است، زیرا قیمت پایین حامل های انرژی منجر به طرح های صرفه جویی در مصرف انرژی شده است. پروژه های بهینه سازی مصرف و راه حل های پیشنهادی در این زمینه عقیم باقی می مانند.

وی با بیان اینکه 50 درصد از سرمایه گذاری کشورهای اروپایی در بحران انرژی سال 2023 در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی بوده است، گفت: با توسعه فناوری های نوین، رویکرد جدید به تولید محصولات با مصرف انرژی کمتر و کشورهای مختلف اطراف. جهان در حال تلاش برای بهبود بهره وری انرژی و کاهش مصرف انرژی است. به عنوان مثال، دانمارک یکی از کشورهای پیشرو در زمینه بهینه سازی انرژی است.

این فعال حوزه انرژی افزود: در سال 2019، 47 درصد از تولید برق دانمارک از منابع تجدیدپذیر استفاده می‌کرده است، همچنین دانمارک با استفاده از فناوری‌های جدید و ارتقای بهره‌وری، مصرف انرژی خود را 30 درصد نسبت به سال 1970 کاهش داده است. آلمان همچنین بر نام خود به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه بهینه سازی انرژی تاکید کرد، در سال 2019، 43 درصد از تولید برق آلمان از منابع تجدیدپذیر ساخته شده است. علاوه بر این، آلمان با استفاده از فناوری‌های جدید و بهبود بهره‌وری، مصرف انرژی خود را به میزان 20 درصد نسبت به سال 1990 کاهش داده است.

افشاری گفت: ترکیه یکی از کشورهای پیشرو در خاورمیانه و آسیای مرکزی است که با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص خود از پتانسیل بالایی برای بهینه سازی مصرف انرژی برخوردار است. وی با توجه به رشد جمعیت و صنعت در این کشور، بهینه سازی مصرف انرژی بسیار مهم است، گفت: بخش زیادی از مصرف انرژی در ترکیه به سوخت های فسیلی بستگی دارد.

وی ادامه داد: با توجه به نوسانات قیمت نفت و گاز، بهینه سازی مصرف انرژی در ترکیه بسیار حائز اهمیت است. هدف اصلی که می توان در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی در ترکیه به دست آورد، کاهش مصرف سوخت های فسیلی و جلوگیری از آلودگی هوا است. برخلاف بسیاری از کشورها، پتانسیل تولید انرژی خورشیدی در ترکیه با نصب پنل های خورشیدی بر روی ساختمان ها و مکان های عمومی بسیار افزایش یافته است. این روش باعث کاهش مصرف برق و بهبود کیفیت زندگی شهروندان می شود.

این کارشناس تاکید کرد: علاوه بر این، ترکیه در زمینه تولید برق بادی و برق آبی پتانسیل بالایی دارد. وی با بیان اینکه با احداث نیروگاه های بادی و سدها، مصرف سوخت های فسیلی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد، بیان کرد: از سوی دیگر با توجه به رونق صنعت در ترکیه، بهینه سازی مصرف انرژی در بخش صنعت می باشد. مهم. با استفاده از فناوری های جدید و به روز می توان مصرف انرژی در بخش صنعت را کاهش داد و علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست، در هزینه های صنعتی نیز صرفه جویی کرد.

وی با تاکید بر اینکه ژاپن نیز در این زمینه حرف های زیادی برای گفتن دارد و یکی از کشورهای پیشرو در زمینه بهینه سازی انرژی است، گفت: در سال 2019 یک درصد از برق تولیدی ژاپن از منابع تجدیدپذیر تولید شده است. علاوه بر این، ژاپن با استفاده از فناوری های جدید و بهبود بهره وری، مصرف انرژی خود را نسبت به سال 1973 به 3 درصد کاهش داده است.

ناظر شرکت تامین انرژی پارس با اشاره به تصویب بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست به عنوان یکی از سیاست های مثبت دولت گفت: بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست بازار جدیدی است که شرکت ها و سازمان های مختلف در آن می توانند. اقدامات خود را برای کاهش اثرات زیست محیطی و بهبود بهره وری انرژی در قالب گواهی کربن ارائه می دهند. این بازار به عنوان روشی برای تشویق شرکت ها به اجرای پروژه های پایدار، حفاظت از محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای استفاده می شود.

این فعال صنعت انرژی افزود: با افزایش جمعیت جهان و همچنین نیاز روزافزون به برق، گاز، نفت و سوخت‌های فسیلی، توجه داشته باشید که منابع طبیعی کاهش خواهد یافت. برای این منظور استفاده بهینه از منابع طبیعی و کاهش مصرف منابع فسیلی ضروری است. در این راستا بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست به عنوان روشی جدید برای تشویق شرکت ها به اجرای پروژه های پایدار، حفاظت از محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

افشاری گفت: در بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست، شرکت ها و سازمان های مختلف می توانند گواهی کربن را در قالب پروژه های خود ارائه کنند. وی افزود: گواهی کربن برای کسب درآمد از طریق کاهش تولید دی اکسید کربن (CO2) استفاده می شود، خبر خوبی که در این باره می توانم بگویم این است که دولت سیزدهم بهینه سازی را مد نظر دارد. حرکت به سمت بهره وری انرژی و ایجاد پروژه های زیرساختی برای کاهش چالش انرژی در سال های اخیر امید به اجرای بازار بهینه سازی و محیط زیست را افزایش داده است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *