وی خاطرنشان کرد: برای راه اندازی سامانه هشدار سیل نیز باید زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری را همزمان فعال کرد. در حال حاضر سامانه های هشدار سیل در 530 نقطه در سراسر کشور نصب و فعال است.
وی با اشاره به اهمیت ایستگاه های بارندگی سنتی گفت: ایستگاه های اتوماتیک فاقد برخی کارکردهای ایستگاه های سنتی مانند ارتفاع سنجی و برف سنجی هستند.
نشست فصلی مدیران کل مدیریت بحران استان های سراسر کشور تا فردا پنجشنبه ۱۴ آبان ماه جاری در قم ادامه دارد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: نیاز اساسی مدیریت بحران در هواشناسی تدوین و تقویت داده های پیش بینی و هشدار برای مدیریت به موقع حوادث غیرمترقبه است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور یادآور شد: تلاش دولت برای نصب و فعال سازی ایستگاه های هشدار سیل در تمامی مناطق کشور است که اجرای همزمان با تجهیزات و مواد نرم افزاری دشوار است.
تاجبخش تغییر کاربری اراضی را یکی از موضوعات مهم مدیریت بحران باران و سیل عنوان کرد و گفت: در برخی از کشورهای دنیا روش های استحصال آب در جریان است و در بهترین حالت این روش به افزایش 12 درصدی بارندگی کمک می کند. که روشی متداول است و در تامین منابع آبی به صرفه نبوده و خسارات دیگری نیز بر جای می گذارد، هرچند در برخی موارد مانند رفع مه و تگرگ موثر باشد.
سحر تاجبخش روز چهارشنبه در نشست فصلی مدیران مدیریت بحران کشور در قم افزود: تحریم تجهیزات راداری هواشناسی را یکی دیگر از موانع توسعه شبکه راداری دانست و خاطرنشان کرد: با همکاری معاون رئیس جمهور رئیسجمهور علم و فناوری، ساخت داخلی رادارهای هواشناسی آغاز شده است که در پایان تکمیل میشود. هنوز راه طولانی برای رفتن وجود دارد.
تاجبخش با اشاره به راه اندازی مرکز ملی گزارش دهی مخاطرات از سال 1397 گفت: به روز نبودن داده های لیست پستی یکی از مشکلات اساسی سامانه های پیش بینی و هشدار در کشور است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور به مشکلات توسعه شبکه رصد هواشناسی اشاره کرد و افزود: در سال گذشته 16 استان کشور در تجهیز شبکه های مختلف هواشناسی گام های بلندی برداشتند.
تاجبخش معضل گرد و غبار را یکی از چالش های اساسی کشور برشمرد و افزود: با وجود سال ها تلاش در خصوص انتشار فهرست، مقررات گرد و غبار هنوز نهایی نشده است.