یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

رابطه صندوق های بازنشستگی تکمیلی با بازار سرمایه چیست؟

در اکثر کشورهای جهان، صندوق های بازنشستگی واسطه مالی محسوب می شوند و نقش مهمی در اکثر بازارهای مالی از جمله بورس دارند. کافیمال کارشناس بازار در خصوص نقش مثبتی که این صندوق ها می توانند در روزهای جاری بازار سرمایه ایران ایفا کنند، گفت: ایجاد صندوق های بازنشستگی تکمیلی در کشور گام مهمی در چشم انداز رونق بلندمدت بازار سرمایه و افزایش شفافیت عملکرد صندوق های بازنشستگی

محمدحسین عسگری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اخذ مجوز و آغاز به کار اولین صندوق های سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی در بازار سرمایه کشور، اظهار کرد: این صندوق ها توسط کارفرما به منظور حفظ و مدیریت سرمایه ایجاد می شود. کارفرما و کارکنان یک بنگاه اقتصادی که هدف اصلی آن افزایش دارایی و ایجاد مزایا برای بازنشستگی اعضای صندوق است.

این تحلیلگر بازار مالی افزود: بر اساس دستورالعمل مصوب هیات مدیره سازمان اوراق بهادار، در حال حاضر سرمایه این صندوق ها باید حداقل 5000 میلیارد ریال و تعداد سرمایه گذاران حداقل 500 شخص حقیقی باشد. این وجوه از نوع انتشار و ابطال بوده و انواع آنها شامل صندوق‌های «صندوق» یا «صندوق با ویژگی‌های شاخص» یا «صندوق در صندوق» است. علاوه بر این، یک یا چند کارفرما ممکن است در هر صندوق شرکت کنند.

عسگری با اشاره به اینکه ارزش پایه واحدهای سرمایه گذاری این صندوق ها 10 هزار ریال است، افزود: سه نوع واحد سرمایه گذاری این صندوق ها وجود دارد. نوع اول، واحدهایی است که به نام کارفرما و با پرداخت معادل یا درصدی از مبلغ نوع دوم واحدهای سرمایه گذاری عادی صادر می شود.

وی افزود: نوع دوم سهامی است که بنام کارفرما به نام کارکنان منتشر می شود و نوع سوم سهامی است که سایر سرمایه گذاران طبق روال پذیره نویسی برای انتشار و ابطال سهام سرمایه گذاری در. مطابق مقررات مندرج در اساسنامه و اعلامیه صندوق در زمان پذیره نویسی و یا می توانند در حین فعالیت صندوق اقدام به خرید آن نمایند. حداکثر تعداد سهام قابل انتشار از نوع سوم 20 درصد حداکثر تعداد سهام این صندوق ها می باشد.

این کارشناس بازار سرمایه فعالیت این صندوق ها را از نظر کارفرما، کارمند و بازار سرمایه دارای مزایای فراوانی دانست و گفت: بدون شک حفظ نیروی انسانی کارآمد و اثربخش با انگیزه یکی از مولفه های اصلی کارفرماست. موفقیت هر بنگاه اقتصادی قطعا یکی از دغدغه های اصلی کارکنان یک بنگاه اقتصادی، سوالات مربوط به آینده آنها در دوران بازنشستگی و ازکارافتادگی است. بنابراین، کارفرمایان قابل اعتماد می توانند با انجام اقدامات لازم و ایجاد و مدیریت صحیح این صندوق ها، علاوه بر تضمین آینده کارکنان، مزیت رقابتی را در جذب، حفظ و افزایش انگیزه نیروی انسانی نسبت به سایر رقبا نشان دهند.

وی با تاکید بر اینکه مطابق با الزامات بورس و اوراق بهادار در خصوص رعایت سهمیه های سرمایه گذاری در طبقات مختلف دارایی و نظارت مستمر و دقیق بر فعالیت و عملکرد این صندوق ها، خاطرنشان کرد: نگرانی کارکنان با سوء مدیریت و سرمایه گذاری های نامطلوب مدیران این صندوق ها تا حد زیادی ناپدید خواهند شد. همچنین با توجه به عملکرد غیرشفاف و مبهم صندوق های بازنشستگی سنتی کشور که در برخی موارد باعث از دست دادن سرمایه بسیاری از بازنشستگان و بازنشستگان شده است، نقطه قوت این صندوق ها در عملکرد شفاف صندوق های بازنشستگی تکمیلی در انجام معاملات است. و خرید و فروش دارایی های این صندوق ها. مدیران این صندوق ها باید پاسخگوی عملکرد خود باشند.

عسگری ادامه می دهد: مشکل مهم دیگر از نگاه صاحبان این واحدها، تمرکز سرمایه گذاری این صندوق ها در بورس است. ماهیت این صندوق ها و افق سرمایه گذاری بلندمدت مدیران صندوق های سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی نیز توضیح می دهد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بررسی کارایی بازارهای املاک و مستغلات در کشور حاکی از آن است که در بلندمدت کارایی بورس همواره به طور قابل توجهی بالاتر از بازدهی سایر بازارها به ویژه معاملات ملکی، طلا و … بوده است. ارزها و سپرده های بانکی . بنابراین از این نظر صاحبان واحدهای این صندوق‌ها در بلندمدت نسبت به سرمایه‌گذاری در بازارهای دیگر مطمئن خواهند بود که بازدهی بالاتری خواهند داشت.

به گفته وی، از منظر کلان و در سطح بازار سرمایه، فعالیت این صندوق ها به معنای تزریق پایدار و بلندمدت منابع مالی برای رونق بازار سرمایه و تامین مالی طرح ها و پروژه های سودآور در بخش سرمایه است. . بازار اولیه

عسگری افزود: با توجه به اینکه سهم صندوق های سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی حاصل پرداخت های مستمر ماهانه کارفرمایان و کارکنان و در واقع منابع ثابت و قابل برنامه ریزی است، توسعه این صندوق ها به معنای تعمیق واقعی بازار بازنشستگی سرمایه کشور است. و تزریق مداوم ثبات پول در بورس و این به معنای افزایش رونق معاملات در بازار سرمایه کشور است.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: دولت می تواند با ایجاد مزیت ها و مشوق های مالیاتی و همچنین تسهیل شرایط صدور مجوز و فعالیت این صندوق ها، عملکرد این صندوق ها را توسعه دهد، ابراز امیدواری کرد در سال های آتی این امکان وجود داشته باشد. پذیرش بیشتر سرمایه گذاران و کارفرمایان در بخش خصوصی و حتی شرکت های دولتی برای استفاده از قابلیت های صندوق های سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *