پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

رئیسی: امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است/ تعیین کمیته ارتقای سند ملی امنیت غذایی

به گزارش گروه سیاسی ABSNEWS، آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح پنج شنبه در دومین جلسه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی دولت سیزدهم، ایمنی مواد غذایی را یکی از موضوعات مهم امروز جهان دانست. و موضوعی چند وجهی که باید بر اساس کار فرهنگی و برنامه های آموزشی دنبال شود.

رئیس جمهور تامین امنیت غذایی را مستلزم همکاری بخش‌های مختلف دانست و گفت: امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و اگر امنیت غذایی مختل شود در همه بخش‌ها اثرات نامطلوبی خواهد داشت.

رئیسی از زحمات و تلاش 21 نهاد، دستگاه های اجرایی و شوراهای عالی برای تدوین سند جامع 10 ساله «امنیت غذایی و تغذیه» که در این جلسه به تصویب رسید قدردانی کرد و گفت: سند امنیت غذایی و تغذیه نقشه راه است. همگرایی، هماهنگی و همکاری نزدیک نهادها با هدف تسهیل بهره مندی عادلانه مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی، محیطی پاک و محصولاتی که استانداردهای ایمن و بهداشتی را رعایت می کنند.

رئیس جمهور گفت: امروزه بسیاری از کشورها برای تامین غذای سالم برای شهروندان خود تلاش زیادی می کنند که تاثیر زیادی بر سلامت جسمی دارد. آنها نیازهای معنوی و اجتماعی خود را دارند، برنامه های 20 ساله طراحی کرده اند، از این رو تدوین سند ملی امنیت غذایی در کشور ما امری ضروری و قابل تحسین است که اجرای آن باید با جدیت دنبال شود.

رئیسی با اشاره به ارتباط و ارتباط بخشهای مختلف با موضوع امنیت غذایی، کمیته ای 4 نفره را با حضور نمایندگان وزارتخانه های بهداشت و کشاورزی و جهاد کشاورزی، معاونت علمی ریاست جمهوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ارتقای سطح ملی منصوب کرد. سند امنیت غذایی و تغذیه.

رئیس‌جمهور همچنین وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی را موظف به تعریف شاخص‌های ایمنی مواد غذایی، نظارت بر عملکرد کلیه نهادهای ذیربط و گزارش مستمر از پیشرفت سند ملی ایمنی غذا در ایجاد یک مکانیسم نظارتی مناسب که کدام دستگاه‌ها امتیاز قابل قبولی کسب می‌کنند و کدامیک وظایف خود را انجام نمی‌دهند.

«سند ملی امنیت غذایی و تغذیه پایدار» که بر اساس بند 6 سیاست های کلی سلامت، بند 6 سیاست های کلی جمعیت، بند 7 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و بند 8 سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست و نقشه علمی کامل کشور و از مجموع هفت سند مربوط به سلامت و ایمنی مواد غذایی برای هر یک از حوزه های دسترسی، مصرف و سلامت غذا، امنیت غذایی تدوین شده است. و کیفیت، سلامت آب آشامیدنی و تاب آوری (ثبات و پایداری) امنیت غذایی، استراتژی ها، اهداف کلان، اقدامات و اهداف کمی. این سند که نقش مهمی در تحکیم امنیت ملی و حاکمیت غذایی و ارتقای سلامت و تغذیه جمعیت‌ها به‌ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر و کم‌درآمد خواهد داشت، با بررسی وضعیت تغذیه در کشورمان اهدافی را برای دستیابی به امنیت غذایی در سال 1411 مشخص کرده است. کشور در سال 1401. و دبیرخانه شورای عالی سلامت با پیگیری و تسهیل روند تدوین برنامه های اجرایی ذیل سند و پایش شاخص ها و عملکرد دستگاه ها در اجرای سند، گزارش پیشرفت خود را هر ساله به کمیته دائمی کمیته ارائه می کند. 6 ماه.

در این جلسه اعضای مجمع به عنوان نمایندگان تشکل های مختلف عضو شورای عالی سلامت از جمله وزرای آموزش و پرورش، کشاورزی، ورزش، بهداشت، کشور و تعاون، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رئیس سازمان پدافند غیرعامل، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، رئیس سازمان محیط زیست و رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز به بیان نظرات و دیدگاه های خود در خصوص مقاله ملی پرداختند. در مورد امنیت غذایی و تغذیه پایدار

absnews




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *